Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Forumowa Mafia
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.08.2015, 19:24   #351
Shiver

Reputacja: 21
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia VI

Ja nadal zamierzam głosować na Cytryśnię, mimo wszystko.
Ale zobaczymy jeszcze kogo ustrzeli mafia.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.08.2015, 20:50   #352
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Dziś w podejrzanych okolicznościach zginął
Spoiler: pokaż
Pink Panther

Pozostali przy życiu:

Spoiler: pokaż

1. Charionette
2. Rainbow
3. Diana
4. Cytryśnia
5. cheeba
6. Annetti
7. Hebe
8. Nina14!
9. ddo bwayo
10. Kędziorek
11. Nix
12. Kafelove
13. Bjork
14. Shiver
15. Nusso

Ostatnio edytowane przez Libby : 28.08.2015 - 22:51
Libby jest offline  
stare 28.08.2015, 20:57   #353
Shiver

No to mafia nam trochę dowaliła, bo jak tak przeglądam posty Pinkiego to w sumie nie za bardzo wiem kogo on podejrzewał, głównie odpowiadał na posty innych, a to i tak ze dwa dni temu Nie bardzo wiem dlaczego właśnie jego zabili...
stare 28.08.2015, 21:03   #354
Annetti

Reputacja: 33

Może dlatego, że nie miał tych podejrzeń? Nie mieszał przez to za bardzo, przez co teraz nie mamy tropów. Więc wciąż jesteśmy trochę w punkcie wyjścia :/
Annetti jest offline  
stare 28.08.2015, 21:07   #355
Shiver

No to mam na myśli właśnie, pewnie chcieli nas rozkojarzyć/uciąć wszystkie domysły.
stare 28.08.2015, 21:51   #356
Cytryśnia

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Shiver Zobacz post
Ja nadal zamierzam głosować na Cytryśnię, mimo wszystko.
Ale zobaczymy jeszcze kogo ustrzeli mafia.
No dobra. A dlaczego tym razem?

Z tym zabójstwem PP to trochę dziwne. Albo zabili go zebyśmy stali w martwym punkcie. Teraz patrze na głosowania i przeważnie głosował tak jak wszyscy, przy pierwszym głosowaniu zagłosował (ta...) na kędziorkę
no i... prowadził krucjate na LP
eh...

Ostatnio edytowane przez Cytryśnia : 28.08.2015 - 21:54
Cytryśnia jest offline  
stare 29.08.2015, 09:44   #357
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

A ja nadal się będę trzymać cichej Rainbow. Bo na razie nie mam żadnych pomysłów.
stare 29.08.2015, 12:46   #358
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Ok, analizując tę listę Lepkiego: miał czterech podejrzanych: Dianę, cheebę, Annetti i Hebe. Z czego głównym zarzutem jest sztuczność postów, brak postów lub siedzenie na forum na niewidocznym. Czyli tak naprawdę nic nam to nie daje, żadnych konkretnych śladów.
Mafia wyeliminowała Pink Panterę...który nie rzucał konkretnych oskarżeń. Czyli nadal nie mamy nic.
Nie mam konkretnych tropów, więc chyba zagłosuję na kogoś nieaktywnego, np. Rainbow.
Charionette jest offline  
stare 29.08.2015, 13:45   #359
ddo bwayo

Reputacja: 10

Dzisiaj w nocy przeanalizowałam ten temat, zrobiłam notatki i teraz spróbuję dojść do czegoś.
Zacznijmy od początku gdy Meryam powiedziała swoją teorię, PP powiedział, żeby przyglądnąć się tym co twierdzą, że Meryam rozgryzła mafie. Zatem jak zareagowali ludzie na to co napisała:
- cheeba uważała, że Meryam to mafia
- Shiver zgobila sie z cheeba
- Kędziorek zgodziła sie z meryam
- SPC zgodził się z Meryam
- Malfurion nie zgodził się
wychodzi nam więc SPC i Kędziorek, SPC wiemy jednak, że nie był w mafii. Kędziorek także nie wydaje mi się być winna (o tym zaraz), więc tutaj trop się urywa.

SPC chcę głosować na Kędziorka i Bjork
LP23 na Hebe i Nine
Shiver na Kędziorka, cheebe i SPC (Kędziorek pod warunkiem, że nie SPC czyli aktualnie Kędziorek)
Cytryśnia i Diana podejrzewają Malfuriona (niewinny)
(napisałam to bo nie mam teraz siły wyciągać z tego żadnych wniosków ale może komuś coś wpadnie do głowy)

W pierwszym głosowaniu PP głosuje na Kędziorka, a teraz wiemy, że mafia go zabiła więc może to było jakiś czas temu ale to jest troche strzał w kolano.
Ale z drugiej strony Meryam napisała, że nie podejrzewa Kędziorka a niedługo ona umiera więc można to zrozumieć jakby mafia chciała nam powiedzieć "to prawda!" czyli inaczej "Kędziorek jest winna dlatego poprzemy teorię Meryam"
Moim zdaniem Hebe wyciągneła w tym poście ciekawą teorie, która w połowie już się sprawdziła. (Kolejny powód czemu mam podejrzenia, że Kędziorek jest niewinna). Jeśli by posłuchać tej teorii trzeba by się przyglądnąć osobom które głosowały na SPC i Kędziorka oraz tym które na Malfuriona, według tej teorii więc LP23, Annetti i Nina wydają się niewinni za to do kręgu podejrzanych można zaliczyć: PP, Hebe, Bjork, Shivera. PP jest niewinny więc zostaje nam Hebe, Bjork i Shiver. Mało prawdopodobne jednak by cała mafia sie nam tak ładnie pokazała.

Osobą której bym się przyjrzała jest Charionette która wielokrotnie próbowała skierować naszą uwagę na osoby nieaktywne a i tak w głosowaniach szła za tłumem.

Rainbow i Bjork narazie bym wykluczyła, bo jak już pisałam ja i Shiver, mafia by się tak nie wystawiła głosując na kogoś innego. Po drugim głosowaniu, nic innego nie można wyciągnąć ponieważ stworzyliśmy mafii ładną sytuacje do wmieszania się w tłum.

Cytat:
Napisał Nusso Zobacz post
Prawdę mówiąc mafiosem może być każdy, niezależnie od zachowania, dlatego posądzanie osób o np. głosowanie z tłumem, siedzenie w temacie, a nie odzywanie się (można tutaj wskazać mnie, ale ja wolę od czasu do czasu coś dodać, niż paplać bez sensu) jest po prostu głupie.
Głosowanie z tłumem to jak najbardziej taktyka mafii, bo co innego miałaby robić?

Mam wrażenie, że zapomniałam napisać o czymś, ale nie nadaje się ostatnio do takich zadań. Może komuś to moje podsumowanie (i moje zdanie) w czymś pomoże, może ktoś coś innego znajdzie w tym.

I przypomnę bo przeglądając te posty miałam ochotę coś komuś zrobić - nie broniłam Bjork, mówiłam, że powód za który jest podejrzana jest durny.

Ostatnio edytowane przez ddo bwayo : 29.08.2015 - 13:47
ddo bwayo jest offline  
stare 29.08.2015, 13:49   #360
Hebe

Reputacja: 39

Dziś nie ma mnie w domu i raczej nie będę tu zaglądać. Więc od razu głosuję na Shivera, powody możecie przeczytać w moich poprzednich postach, a lepszych pomysłów nie mam.

Co do śmierci PP, to może mafia chciała przez jego śmierć zwrócić uwagę na Rainbow, bo Pinki w swoich ostatnich postach o niej wspominał. Albo po prostu go odstrzelili z braku laku.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania