![]() |
#6 | |||||
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najwidoczniej przenikliwość mają we krwi... I do tego forumowicze ![]() Dzięki, tylko Miyoki nie miała być gotką, tylko bardziej tak wygląd nieco azjatycki, bo uwielbia Chiny. Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za komentarz. Jako, że mam aż 5 komentarzy, co jak na to forum jest bardzo dużo, także zapraszam na drugi odcinek. Tylko od razu mówię, że ten odcinek jest bardziej satyryczny/suchy/humorystyczny itp... I dziękuję wam wszystkim za komentarze. Odcinek 2 - Troll-gazeta Drugiego dnia, rano Lase odważyła się i wyniosła śmieci. ![]() Gazeciarz przyniósł gazetę, którą zamówił Jakub. Lase nie wiedziała, dla kogo ona jest, więc postanowiła ją przeczytać. -. Boże, poradnik trolowania?! Naprawdę?! To na pewno dla Jakuba! – pomyślała Lase, widząc nietypową okładkę tego tygodnika. Jakub posiada nietypowe hobby – w wolnym czasie oprócz zajmowania się swoim „ogródkiem” trolluje i prowokuje w internecie. ![]() ![]() Cytryśnia leżała w łóżku i czytała książkę o nieznanym nikomu tytule. - Dobra, mam oprawioną, dobrze ją skrywam, wiec nikt się nie dowie, co ja czytam. Jakby się dowiedzieli miałabym kłopoty. – pomyślała ![]() Po chwili czytania, CW zeszła na dół, żeby porozmawiać z Lase, swoją przyjaciółką. - Więc widzisz, sprawdzałam w nocy kim jest nasz cały Jakub. Proszę, oto lista. Lase podała wydrukowaną przez siebie listę CW. http://i.imgur.com/6Dn2mGa.png - A tak poza tym to widziałam gazetę, którą sobie zamówił. 100 sposobów na podryw i poradnik, jak zostać trollem internetowym. Porady dla początkujących i średniozaawansowanych. – rzekła Laselight - Przecież od zawsze wiadomo, że jest trollem i prowokatorem. Czyżby nie wierzył w swoje umiejętności trolowania, że kupił poradnik? – odpowiedziała Cytryśnia - Każdy mu wszędzie powtarzał, że jego umiejętności trolowania są na zbyt wysokim poziomie. - Pewnie chciał się doszkolić. No ale wracając do informacji, co znalazłaś o Jakubie, to nie spodziewałam się po nim tylu osiągnięć. Kulturysta, który nie jest kulturysta? Nie wygląda na takiego. Sułtan? Zaskoczenie. Ale najciekawsze jest to, że w Biblii jest postać, która jest jego imiennikiem. No ale w końcu wiemy, czemu jego komputer nie ma napędu CD. Wynalazł komputer bez tego napędu. ![]() W międzyczasie Miyoki poszła podkraść się do lodówki, w celu okupowania jej i ochrony przed dostępem niepożądanych gości, takich jak Jakub. W tym celu swój wzrok skierowała w taki sposób, jakby chciała tam uwięzić głowę. ![]() Niestety, Miyoki znużona okupacją lodówki musiałą odstąpić miejsca Jakubowi. Wygłodniały jak wilk wziął jedyne różowe mleko i je wypił. ![]() Jakub postanowił okazać się dobroduszny i przygotować im śniadanie. - Na pewno kawałek szynki posmarowany masłem, bez niczego będzie im smakować. – powtarzał sobie Jakub. – Nie wiem tylko, po co wyciągałem ten cholerny chleb. Nie jest mi potrzebny. W tle Miyoki wpatrywała się w gazetę Jakuba. - Serio, poradnik dla trolli internetowych?! – pomyślała Lase z CW grały w „papier, kamień, nożyczki”. ![]() Lase z CW okazują się być bardzo rozrywkowe. Nawet pierze wezmą do kuchni! ![]() Podczas śniadania, CW z Jakubem siedli osobno, a Miyoki z Lase osobno. Jakub z CW rozmawiał o wszystkim, czym się tylko dało. ![]() Lase podczas jedzenia poruszyła sprawę Jakuba. - Widziałaś już tą gazetę, co kupił. Jak ciebie interesuje, to wczoraj wyszukałam w sieci nieco o nim. Mam tę kartkę i ci mogę później pokazać. ![]() Po obiedzie, Lase poszła grać samotnie w bilard. Do mieszkania, bez pukania weszła anonimowa stalkerka, ubrana na zielono. Weszła Jakubowi do łazienki, gdy brał kąpiel. ![]() CW nie chcąc okazać się chamem, prostakiem ani brudasem zrobiła coś niezwykłego. Umyła wannę. ![]() Znudzona Lase na komputerze Cytrynowej Wiśni zaczęła trollować na stronce z czatem. Wypisywała do każdego, że chciałaby zostać terrarystą. W końcu znalazła kogoś, kto z nią mniej więcej pogadał. Niestety nie dość, że gadał po angielsku, to jeszcze nie wiedział kto to terrarysta. LL: chciałbym zostać terrarystą Obcy: Heloo LL: hej Obcy: How are you? LL: yyyy LL: aj dont spik inglisz LL: ja z polski Obcy: POLAND? LL: tak LL: chciałbym zostać terrarystą Obcy: You stupid men LL: czemu Obcy: Terrorist? LL: TERRARYSTA Obcy: Im love terrorist ![]() LL: terrArysta LL: Terrarysta to w terrarium hoduje wszystko Jak widać, jej umiejętności trollingu były na wyjątkowo niskim poziomie. ![]() Miyoki weszła na komputer Lase, bo miała jej zdaniem najładniejszy pokój. Rozmawiała na czacie z kilkoma osobami z Chin oraz ze swoją byłą współlokatorką, która w tym czasie grała w Lola. - Boże, jak dobrze, że z nią już nie mieszkam. Pamiętam, jak przez nią nigdy się nie wyspałam, ale że na studiach ciężko o mieszkanie, to musiałam z nią mieszkać. A Lase z Wiśnią i tak się jarają jej ślimakami. ![]() Później Miyoki porozmawiała z CW w swoim pokoju. Jak widać, CW nie przeszkadzają krzesła, czy inne przeszkody. ![]() W kuchni Jakub czytał swoją gazetę. Brak światła mu nie przeszkadza w zdobyciu ważnych informacji. ![]() Lase, jak to już ma w swoim zwyczaju, skakała w wannie, podśpiewując nieznaną nikomu pieśń. ![]() Mozolny, twardy i trudny jest nasz wielorybniczy znój. Lecz nie przestraszy nas sztormów ryk i nie zlęknie groza burz. Dziś powrotnym kursem wracamy już, Rejsu chyba to ostatnie dni I każdy w sercu już chyba ma, piękne panny ze starej Maui. Płyńmy w dół, do starej Maui, już czas. Płyńmy w dół, do starej Maui. Arktyki blask już pożegnać czas. Płyńmy w dół, do starej Maui. Z północnym sztormem już płynąć czas, wśród lodowych groźnych gór. I dobrze wiemy, że nadszedł czas, ujrzeć niebo z tropikalnych chmur. Dziesięć długich miesięcy zostało gdzieś, wśród piekielnej, kamczackiej mgły. Żegnamy już Arktyki blask i płyniemy do starej Maui. Za sobą mamy już Dimon Head, no i groźne stare Oahu. Tam maszty i pokład na długo sukł wszechobecny, groźny lód. Jak odrażająca i straszna jest biel Arktyki, tego nie wie nikt. Za sobą mamy już setki mil, czas wziąść kurs na starą Maui. ![]() Tymczasem wieczorem Jakub gotował obiad. Oto efekt. ![]() ![]() Mimo przeciwności losu, dziewczyny zjadły obiad. ![]() A Jakub nie jadł, bo zajmował się ogrodem. ![]() Jakub, o 2 w nocy, trolował w internecie. ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|