![]() |
#3 |
Reputacja: 15
|
![]()
Tenebris - super, że Ci się spodobało!
Skoro nie ma więcej komentarzy, to wstawiam kolejny odcinek! Odcinek 1 - Rozterki Balbiny O tym, ze Balbina nie ma szczęścia w zyciu wie kazdy mieszkaniec Miłowa. Jednak zycie zaczęło jej się układać, gdy została dyrektorem sieci sklepów Joe&Samochodzik, a chłopaki wyrośli na dobrych ludzi. No dobrze... z wyjątkiem Damiana, który nie chciał utrzymywać kontaktów z Balbiną.![]() Nieszczęście odziedzieczył równiez Błazej, który w pewnym momencie zaczął wątpić w siebie. Pomyślał, ze moze jest homoseksualistą. Przelotny romans z kolegą z klasy nie pomógł. Owszem, Błazej lubiał spędzać czas z Markiem, ale... wciąz podobały mu się kolezanki. ![]() Przeszkadzało mu nawet to, ze jego głupszy brat ma takie powodzenie... ![]() Tymczasem Antoni nie chciał się uczyć i wolał razem ze swoją dziewczyną wymykać się z domu. ![]() Nadszedł wazny dzień dla Balbiny - jej urodziny. ![]() Jak poradzi sobie w roli emeryta? Dzięki Dariuszowi Balbina odzyskała wiele sił. W końcu miłość uskrzydla. ![]() Chwile po Balbinie swoje urodziny obchodził Błazej. Ah, a niedawno był takim maluszkiem... ![]() W końcu Balbina zdecydowała się opuścić swoje gniazdo. Było jej cięzko, poniewaz te miejsce kojarzyło jej się z dobrymi chwilami - Sławek, chłopaki... Uroniła łzę podczas pozegnania z synami. - Niech dobrze wam się tu zyje... - mruknęła - Pamiętajcie o Damianie... Cóz. Nikt z rodziny nie wiedział, dlaczego najstarszy z Biedaków odciął się od rodziny. Czy woda sodowa uderzyła mu do głowy? A moze po prostu wstydził się swojego pochodzenia? ![]() Blazej odnosił sukcesy w pracy. Zaraz po ukończeniu pełnoletności dostał ciekawą propozycję. Czy uda mu się zrobić karierę prawniczą? ![]() Abstrahując od kariery, Blazej w końcu zapoznał dziewczynę. Kreatywną i pracowitą tancerkę Ninę. Od razu się w sobie zakochali! ![]() Blazej nie mógł zyc bez Niny. Ich znajomość rozwijała się w zawrotnym tempie. ![]() Oświadczył jej się... ![]() Tymczasem Balbina zamieszkała z Dariuszem. Oboje czuli się ze sobą dobrze, mimo ze byli juz w podeszłym wieku. Nie rozmawiali o przeszłości i problemach. Po prostu ze sobą byli... ![]() Nadszedł dzień, w którym Dariusz obchodził swoje emerytalne urodziny. ![]() Dariusz odrzucił wygląd niezaleznego artysty i postawił na prosty, dziaderski look. ![]() Cóz... ![]() Balbina szczyciła się sukcesami w pracy. Miała własne, wypasione biuro, dobre zarobki, własnego szofera i limuzynę. Pomogła finansowo Dariuszowi i wspólnie dokończyli dom Marzyciela. W planach pozostał ogród... ![]() Para postanowiła opić sukces Balbiny... Jednak z Balbiną z czasem zaczęło dziać się coś niedobrego. Była wiecznie zmęczona, nie miała apetytu i strasznie wychudła. [url=https://postimage.org] ![]() Blazej postanowił odwiedzić matkę, która nie miała ochoty z nim rozmawiać. - Myślę, ze powinnaś wykonać jakieś badania, mamo, okropnie wyglądasz. - Dobrze, ale wiesz, ze ostatnio mam mnóstwo obowiązków w pracy? ![]() - Tez jej to mówiłem... A ona nie chce. Tez jestem juz stary, nie mogę się cały czas nią zajmować... - Oczywiście... mama zawsze moze wrócić do nas... - Wykluczone! ![]() - Przepraszam, panie Dariuszu... - Tak? - Co się z panem dzieje? Ostatnio fatalnie pan wygląda. Dariusz westchnął. Miał juz dosyć humorów i problemów Balbiny. Za to sprzątaczka wydawała się być ucieczką od problemów... ![]() Spędzał z nią mnóstwo czasu, flirtował i adorował, a przy tym kompletnie zapomniał o Balbinie... ![]() A z nią było coraz gorzej. W końcu zdecydowała się na specjalistyczne badania. Diagnoza była jednoznaczna - nieuleczalna choroba. Lekarze nie dawali Balbinie szans na długie zycie. Musiała się z tym pogodzić. A przy tym zamknąć kilka spraw... - Moze zadzwoń do Damiana? - mruknął Dariusz. - Nawet nie wiem, co mam mu powiedzieć... ![]() A jednak Balbina zdecydowała się zadzwonić do najstarszego syna. Co usłyszała? - Nie mam czasu rozmawiać, pracuję, zeby zapewnić mojej córce lepsze zycie. Na razie! ![]() Balbina nie była zadowolona... ![]() Ostatnia noc przed pójściem do szpitala miała być dla Balbiny wyjątkowa. Dariusz miał wyrzuty sumienia, ze bezczelnie flirtował z pokojówką. Postanowił oświadczyć się Balbinie... ![]() Oczywiście się zgodziła... |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|