|
![]() |
#1 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Jak na razie jedyne co słyszałem, to o "rereleasie", co może oznaczać wszystko i nic. Moim zdaniem, jeżeli nie użyto słowa remaster, to należy oczekiwać oryginalnej jedynki i dwójki z jakimiś łatkami żeby działały na nowych systemach. Nic więcej.
![]() Btw, pojawiła się właśnie nowa strona w związku z dwudziestoleciem! https://www.the-sims-y2k.com |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 18
|
![]()
Jak dla mnie, te gry są na tyle ładne i unikatowe pod względem stylistycznym, że nie zasługują na grzebanie w ich wyglądzie.
Jedyne na co liczę, to że te gry będą miały po prostu wszystkie te łatki, które gracze muszą instalować osobno. W przypadku dwójki: Graphics Rules Maker, 4GB Patch oraz mody na rozszerzony interfejs (zwłaszcza w CAS). Bardzo bym też chciał, aby uaktualniono rozdzielczość screenshotów w grze, oraz nagrywanych filmików (wliczając nowsze kodeki, bo tych dwójkowych nowsze programy do edycji nie obsługują, a same video ulegają uszkodzeniu po przekroczeniu 4GB wielkości). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze z tych, co mają obie te gry na płytkach (i napęd CD/DVD). Zasadniczo nie kupuję drugi raz tego, co już mam. Poczekam, aż ktoś wrzuci wideo-recenzję na YT ![]() Cytat:
![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 31.01.2025 - 10:18 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
4GB to fix, który naprawiał częste crashe w grze (out of video memory). One się pojawiały u części osób, po którejś za aktualizacji Windows. U mnie skończyło się to na tym, że gra wyłączała mi się po ustawieniu kilku luster.
Tu jest poradnik, który dostałem od OskaraArtura: https://www.youtube.com/watch?v=-0iwuLZyjMg Jednak, jeśli Twoja gra działa normalnie, to nie ma potrzeby instalowania tego patcha. To może dotyczyć konkretnych kart graficznych. Z tego, co pamiętam GraphicRules.sgr nie uwzględniał rozdzielczości zrzutów ekranu oraz kodeków dla video z gry. Czy sprawdzałaś może jak duże są screeny robione w grze? Ewentualnie, czy video nagrane za jej pomocą dają się odtworzyć (w oryginale, po przekroczeniu 4GB na bezkompresyjnych ustawieniach, plik ulegał uszkodzeniu)? Na tym w sumie zależy mi najbardziej w odświeżonej wersji, a nie chcę przeinstalowywać starej, bo mam tam jednak sporo rozgrzebanych projektów. ------------------------------------------------------------------------- Próbowałem też znaleźć tę dodatkową zawartość (póki co tylko w jedynce) i jakoś nie mogę się jej doszukać XD Znalazłem tylko jakiś dres dla simki z logiem EA w jedynce. I tyle XD. W sklepie na obu okładkach jest znaczek "bonus content", natomiast w opisach: "The Sims 4: Grundge Revival Kit" (TS2) oraz "The Sims 4 Throwback Fit Kit" (TS). Ktoś coś znalazł już? edit: Dobra, gamoń ze mnie. To są tylko kity w czwórce, a ja się napaliłem na jakieś bonusowe obiekty XD Ostatnio edytowane przez Dimond : 31.01.2025 - 19:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 74
|
![]()
Wydaje mi się, że słowo 'remastered' gdzieś padło no i powiększenie rozdzielczości zdecydowanie by się przydało, TS1 wcale na tym wizualnie nie cierpi (interfejs jest ok, nawet na 2K), ale zmodyfikowany plik wykonawczy bywa niestabilny.
edit: źródłem informacji jest wiadomość od mojej siostry, że Sims 1 ma zostać 'zremasterowane' i co to w ogóle znaczy, więc jej tłumaczyłam, ale nie sprawdziłam Ostatnio edytowane przez Paździoch Menda Złośliwa : 30.01.2025 - 15:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
Moim zdaniem remaster wcale nie byłby taki zły. Zarówno jedynka jak i dwójka mogłyby na tym zyskać. Nie myślę tutaj o robieniu wersji HD wszystkich grafik czy przepisywaniu jedynki do pełnego 3D, ale można by było zrobić coś w stylu FreeSO, czyli lekkie poprawienie grafiki bez zmiany oryginalnych assetów. Lepsze oświetlenie, lepsze cienie, wygładzanie krawędzi, interfejs działający na nowych rozdzielczościach i takie tam. Niby proste, a cieszy. Dla dwójki dodatkowo poprawiłbym jakość LOD (czyli np. widok na domy sąsiadów, obiekty w trybie otoczenia). Można to już zrobić za pomocą The Sims 2 RCP, więc dać się da.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]()
Na okładkach, które wyciekły widnieje słowo "re-release", więc na pełnoprawny remaster nie ma co liczyć.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]()
Według KOTAKU The Sims 1 i The Sims 2 mają wrócić do sprzedaży 31 stycznia koło godziny 11:00. Jako że Kotaku jest serwisem amerykańskim, oznaczałoby to że u nas gry pojawią się bodaj koło godziny 20:00.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]() Cytat:
Jeżeli to nie będzie remaster to mogą sobie "sprzedawać". Dwójka już kiedyś była cała za darmo dostępna zanim ją wycofali przecież. Więc o ile wartość dodatnia przy remasterze rzeczywiście jakaś być może i wówczas nadanie ceny ma sens, tak jeśli to tylko zwykły re-release, bez żadnych upiększeń ani poprawek, to powinni udostępnić gry za darmo. Ale co ja się łudzę, mówimy o EA, oczywiście, że chodzi o $$$ ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 24 (0 użytkownik(ów) i 24 gości) | |