Go Back   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Register FAQ Community Calendar

Notices

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24.10.2004, 12:30   #31
PavloGTA
Guest

ja mam sima w wojsku jest astronauta i zarabia 1074 czyli mało bo to przedostatni szczebel
ale za to miałem do rozwiazania problemi przy dobrej odpowiedzi dostaje sie 50 000
  Reply With Quote

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
Old 24.10.2004, 16:44   #32
Osioł

Osioł's Avatar

Biznes-"Rekin Biznesu" 2,100 dziennie.
Naukowiec-"Szalony naukowiec" 2,333 dziennie.
Sport-"Legenda sportu" 3,022 dziennie
Złodziej-"Mistrz złodzieji" (czy jakoś tak) 1,950 dziennie

Tylko narazie takie prace poznałem jakie na końcu są zarobki.
Osioł jest offline   Reply With Quote
Old 24.10.2004, 21:49   #33
Calintz
Guest

Smile

ja nie mam simsó2 ale wiem że jako policjant czy jakoś tam (chyba nie jestem pewny) na końcu jest się superbohaterem i zarabia się ponad 1500 bo mój kumpel nim jest
  Reply With Quote
Old 29.10.2004, 18:59   #34
eeem
Guest

a ja mam pytanie:
w simsach zwyklych byl bodajze taki zawod kelner czy cos w tym stylu ze mozna bylo zostac aktorem itd. Dlaczego nie ma tego zawodu w TS2 :\
czy jest jakas mozliwosc sciagania nowych zawodow?
  Reply With Quote
Old 29.10.2004, 19:02   #35
rainne
Guest

Quote:
Originally Posted by eeem
a ja mam pytanie:
w simsach zwyklych byl bodajze taki zawod kelner czy cos w tym stylu ze mozna bylo zostac aktorem itd. Dlaczego nie ma tego zawodu w TS2 :\
czy jest jakas mozliwosc sciagania nowych zawodow?
a czy była możliwość ściągania zawodów do ts1?
tutaj też jej nie ma. Dlaczego? bo Maxis chce zrobić jakieś dodatki.
  Reply With Quote
Old 29.10.2004, 19:27   #36
Kash
Guest

Blush

mam pytanie. Moglibyście podac jakie moga pojawić sie problemy do rozwiązania i w jakiej karierze? Nie musi być odpowiedzi! Same pytanka! Po co mi to? Miałam te karty chyba tylko 3 razy i chciałbym sie dowiedzieć co może być!
  Reply With Quote
Old 29.10.2004, 19:35   #37
rainne
Guest

Quote:
Originally Posted by Flinta_rulezzz
mam pytanie. Moglibyście podac jakie moga pojawić sie problemy do rozwiązania i w jakiej karierze? Nie musi być odpowiedzi! Same pytanka! Po co mi to? Miałam te karty chyba tylko 3 razy i chciałbym sie dowiedzieć co może być!
podobno odpowiedzi się zmieniają, także nie zawsze zaznaczenie jednej, da ten sam efekt za drugim razem.
Karty... heh... w przypadku złodzieja pojawiła się karta, że ucieka sim przed policją i ma do wyboru jechać autostradą, albo bocznymi uliczkami. Dwa razy autostrada była poprawna.
U naukowca, pojawila się karta o tym, że odkrył jaskinię z jakimiś malowidłami i był wybór wejść do niej samemu, albo powiadomić kogoś z uczelni. Pierwsza opcja była błędna. W przypadku karty, w której simpansica może wypełnić ankiety jakieś tam, lepsza była odpowiedź, żeby pozwolić jej wypełnić niż powiedzieć "co myśli".
U sportowca, karta iż ktoś tam zgubił ochroniacz na kolana i sim może go oddać, albo schować. Dwa razy schować, bylo poprawne. Inna karta w tej karierze, że drużyna się pochorowała i mogą albo pić ziółka albo oddać się w ręce masażysty, czy jakoś tak. Nie pamiętam odpowiedzi. Jeszcze innym razem, jako trener, musiano zrobić cięcia w budżecie albo przez ograniczenie wydatków, albo przez zwolnienie zawodników. Dobra była odpowiedź pierwsza.
U kucharza mogła mi simka napisać książkę kucharską o potrawach wegetariańskich albo azjatyckich. Azjatyckie okazały się ok.
Więcej nie pamiętam

edit:
aha, w medycynie, mogła pielęgniarka jechać do wypadku po chodniku albo pobiec. Lepiej było biegnąć
w biznesie, podsłuchała mi simka rozmowę o chyba sprzedaniu restauracji i było pytanie, czy ma powiedzieć o tym szefowej, czy nie. Lepiej było powiedzieć.

Last edited by rainne; 29.10.2004 at 19:39.
  Reply With Quote
Old 29.10.2004, 19:57   #38
pollypolly
Guest

Post ZAwody

Quote:
Originally Posted by JuBy
Jaka kariera jest najbardziej oplacalna??? wpiszcie gdzie pracujecie (najwyzszy szczebel kariery) i ile wam placa
JA mam bardzo ważne pytanie, jest jakas stronka na ktorej wypisane sa wszystkie awanse w poszczególnych drogach zawodowych-tak jak w ts1?????Chcialabym wiedziec co czeka mojego sima!
  Reply With Quote
Old 30.10.2004, 09:44   #39
Rilla
Guest

Moim zdaniem w ts2 jest zbyt mało karier. Nie mam zbyt dużego wyboru więc prawie wszyscy moi simowie mają tą samą kariere :/ Kurcze... niech Maxis pomyśli o tym w dodatku !

Zauważyłam w medycynie jeszcze jedną kartkę. Że do szpitala przyszedł jakiś gościu z lamą i kim się zajme :] I w kucharzu, że panuje jakaś banda dzieciaków i nie dają kasy i czy mam zrealizować ich zamówienie czy nie. Wybrałam, że nie i mnie z pracy zwolnili :]

Last edited by Rilla; 30.10.2004 at 09:49.
  Reply With Quote
Old 30.10.2004, 13:33   #40
Kash
Guest

Blush

Dzięki... ale zauważyliście, że często to co wydaje nam się poprawne jest błędne? Dzisiaj miałam coś takiego: Marysia dowiedziała się o czymś tam i ma do wyboru: zjeśc obiad lub kupić Mrówki zabawki. Wybrałam Mrówki i straciłam 1 punkt charyzmy, bo dziecko połknęło jakąś część. Ma ktoś jeszcze co innego?
  Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules