Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.11.2004, 12:44   #81
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Gogol_13
eee mam pytanie bo jush sie pogubilam:
wiec ile kosztuje (ok)
karta graficzna: geforce 3 lub 4 - ??
i ja mam 128 ram a chce miec 256 - ??
a czy procesor 950 mHz Amd Duron (jeslo nie to ile kosztuje taki jaki potzrebny jest do the sims 2 zeby sie nie tnelo w ogole i ile kosztuje - ??

Bo chce dokupic se sprzet!! NIE CHCE WYMIENIAC KOMPA NA TO SIE RODZICE SIE NIE ZGODZILI MUSZE KUPIC ZA SWOJA FORSE A NOWEGO MI NIE STARCZY! HEH PROSZE O POMOC!!
GeForce Fx 5200 128MB ok 230zł
RAM 128MB ok 120zł
RAM 256MB ok 180zł (raczej ta jest potrzebna do WinXP)
Procesor? zależy od płyty głównej i od tego, czy zasilacz to wytrzyma.

Na Duronie 950MHz nie oczekuj cudów, ale karta i pamięć RAM (razem ok. 400-500zł) pozwoli Ci na w miarę normalne granie. Korzystny byłby też drugi twardy dysk, niewielki (ok. 1GB - mógłby być z demobilu) na plik wymiany.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.11.2004, 21:35   #82
simsed
Guest

Domyślnie

ej nie kupujcie GeForce'ów bo to są szajsy nalepiej kupywac to Radeony 128mb/128bit i to nie wcale drogie bo to 300zl to kupicie wypasione karty nie dosc ze geforce sa drogie i slabie to gry gorzej na nich chulaja niz na radeonach polecalbym gecube radeon 9550 i te karte mozna podkrecic wtedy jeszcze lepiej chodzi za 250zl znajdziecie taka
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2004, 21:41   #83
Fool
Guest

Domyślnie

wszystko zalezy od gry. gdybys popatrzyl na testy zobaczylbys ze na unreal tournament gf ciacha radeona o glowe. w ogole radeon. co to za z***ana firma
gf rzadzi ;]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2004, 22:09   #84
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał simsed
ej nie kupujcie GeForce'ów bo to są szajsy nalepiej kupywac to Radeony 128mb/128bit i to nie wcale drogie bo to 300zl to kupicie wypasione karty nie dosc ze geforce sa drogie i slabie to gry gorzej na nich chulaja niz na radeonach polecalbym gecube radeon 9550 i te karte mozna podkrecic wtedy jeszcze lepiej chodzi za 250zl znajdziecie taka
Każda rybka własną płetwę chali! Widać, że jesteś miłośnikiem podkręcania

GeForce mimo wszystko są bardziej stabilne - moim zdaniem oczywiście. Przepuściłem przez swoje ręce mnóstwo różniastych gier i powiem szczerze, że nie pamiętam żeby w którejś były jakieś zastrzeżenia odnośnie nich, czego nie mogę powiedzieć o Radeonie. Żeby było ciekawiej wszystkie traktowałem poczciwym, starym GeForce 2MX 64MB bez żadnych ekstra sterowników - tylko te, które ma Windows XP. TS2 też traktuję tą kartą, nie uaktualniałem sterowników i gra chodzi lepiej niż dobrze.
Żeby nie ciągnąć miłej ale mimo wszystko jałowej dyskusji przejrzyj sobie przyklejony temat o problemach z grą - tą konkretną grą - i oceń, która seria kart stwarza więcej problemów.
Ja nie zakładam, że dziewczyna zaraz rzuci się na komputer i zacznie go tunningować - mało tego - jestem na 99,99% pewien, że ani ona, ani jej rodzice tego też nie będą robili. Nie każdy ma odpowiednią wiedzę i talent do takich rzeczy. Staram sie wybierać możliwie najlepsze, najtańsze i najprostsze sposoby rozwiązania problemu.
Testy kart dają tylko część wiedzy o jej parametrach użytkowych i z reguły są robione na sprzęcie znacznie lepszym niż ten który posiadają "zwykli" użytkownicy.

Ostatnio edytowane przez MarekS : 15.11.2004 - 22:12
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2004, 13:24   #85
Gogol_13
Guest

Domyślnie

Wiec ja to wszystko najlepiej podsumuje!!
OK wiec ... nie wiem jak to napisac!?
Ok kupe karte Geforce 3 lub 4 ( a czy 3 wystarczy na ts2?) i ile kosztuje?
I 256 ram (tez ile kosztuje bo mam 128 RAM) A chce 256?
A mam prosecor 950 MhZ Durona.
Wiec jezeli bede miala taki sprzet to ts2 bedzie dobrze dzialac?

<Procsor 950 MhZ Duron
256 RAM
Karta graficzna Geforce 3>

PROSZE O SZYBKO ODPOWIEDZ BO CHCE TO WSZYSTKO PODSUMOWAC!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2004, 14:34   #86
Fool
Guest

Domyślnie

nei bedzie dobrze dzialac.
gf by musialbyc titanum.
procesor troszke za slaby.
a pamiec 256 to zadna rewelacja (w dobrym sklepie za 256ramu zaplacisz 170zl.)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2004, 16:43   #87
Gogol_13
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Fool
nei bedzie dobrze dzialac.
gf by musialbyc titanum.
procesor troszke za slaby.
a pamiec 256 to zadna rewelacja (w dobrym sklepie za 256ramu zaplacisz 170zl.)
Heh ja wlasnie wrocilam ze sklepu i facet powiedzialm mi ze na karcie gf 4 kosztuje 160 zł, a 256 ram ok 100 zł, powiedzialam mu jaki mam procesor i powiedzial ze na gf 4 i 256 ram bedzie mi odpali i bedzie dalo sie grac ale nie powiedzial jak! i jak?!

P.S To ja juz nie wiem co mam robic bo ja nie mam tyle kasy Help me
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2004, 16:52   #88
Fool
Guest

Domyślnie

256ramu za 100zł???? do chyba sd...
powiem tak
moj brat ma procesro 1,2 duron
384 ddram
gf 2
i mu chodza ladnie, na medium mu smigaja ladnie.
ale to jednak 384 !DD! ram... i procesor 1,2
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2004, 16:58   #89
Gogol_13
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Fool
256ramu za 100zł???? do chyba sd...
powiem tak
moj brat ma procesro 1,2 duron
384 ddram
gf 2
i mu chodza ladnie, na medium mu smigaja ladnie.
ale to jednak 384 !DD! ram... i procesor 1,2
Aha!!
Wszyscy mowia ze 512 ram do bedzie gra chodzic git!!!? Heh to cikawe ile kosztuje te 512 ram wiecie? to wtedy kupie 512 ram a jak bym karty graficznej nie kupila i miala to Nvidie rivia Tnt2 m. 64 to by mi ladnie chodzilo? czy bym musiala dokupic jeszcze karte jakas lepsza? JA NIE MAM TYLE FOSRY!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2004, 17:14   #90
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Gogol_13
Aha!!
Wszyscy mowia ze 512 ram do bedzie gra chodzic git!!!? Heh to cikawe ile kosztuje te 512 ram wiecie? to wtedy kupie 512 ram a jak bym karty graficznej nie kupila i miala to Nvidie rivia Tnt2 m. 64 to by mi ladnie chodzilo? czy bym musiala dokupic jeszcze karte jakas lepsza? JA NIE MAM TYLE FOSRY!!
W pierwszej kolejności zmień kartę, ona Ci przeszkadza najbardziej. Potem zorientujesz się na jakiego RAMa Cię stać. Jak do tych posiadanych 128MB dorzucisz np.256 to już będzie wyraźna poprawa. Musisz pamiętać, że procesor masz, można powiedzieć "na styku", więc nie oczekuj, że nagle zrobi się z niego supermaszyna. Gra będzie płynna (przy ustawieniach jakości grafiki w okolicach średnich), może tylko troszkę dłużej się ładować i wyłączać. Sredni poziom grafiki w zupełności wystarcza - różnice są naprawdę znikome.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania