Go Back   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Register FAQ Community Calendar

Notices

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21.11.2004, 23:11   #131
MarekS
Guest

Quote:
Originally Posted by bandito
hej a kość256ram ile kosztuje a ile 512ram?
512MB można kupic za 300~340zł. W podanym przez Ciebie zakresie cen 256MB kupisz spokojnie i jeszcze Ci zostanie trochę kasy. Ceny mogą być różne pomijając już typ i producenta inaczej sobie liczą normalne sklepy, inaczej giełda i inaczej sklepy internetowe. Ale wszystko mieści się w tych granicach.
  Reply With Quote

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
Old 09.12.2004, 11:56   #132
xniver
Guest

ThumbsUp

Ja mam
AMD Duron 1100Mhz
Ram 384
GeForce 4 MX 440
I łazi cool
  Reply With Quote
Old 26.12.2004, 08:22   #133
Robert
Guest

Post Pomocy!

Ludzi nie chcę zakładać nowego tematu więć:

Mój komp to:
384 DDR Ram (128+256)
AMD Athlon XP 1800+
GF4 MX 440

System to XP pro

Chciałbym go ulepszyć bo zdobyłem trochi kasiory. Nie wiem tylko w co zainwestować... Doradźcie mi

edit:

Ej no POMOCY!!!!!!!!!

Last edited by Robert; 26.12.2004 at 09:45.
  Reply With Quote
Old 26.12.2004, 09:57   #134
MarekS
Guest

Quote:
Originally Posted by Robert
Ludzi nie chcę zakładać nowego tematu więć:

Mój komp to:
384 DDR Ram (128+256)
AMD Athlon XP 1800+
GF4 MX 440

System to XP pro

Chciałbym go ulepszyć bo zdobyłem trochi kasiory. Nie wiem tylko w co zainwestować... Doradźcie mi

edit:

Ej no POMOCY!!!!!!!!!
Wszystko zależy od tego, w jakie gry grasz na codzień. Do większości gier ten sprzęt na teraz w zupełności wystarczy. Jeżeli już tak bardzo cierpisz z powodu nadmiaru gotówki to możesz zainwestować w kartę graficzną lub twarde dyski - o tym nic nie piszesz, a to jest też ważne.
  Reply With Quote
Old 26.12.2004, 10:12   #135
Robert
Guest

Post Niom

Dobra myśl z tym dyskiem...

Ja mam teraz jakiegoś Maxtor 2F030J0
Jest przymały ma 30 Giga. To mnie wnerwia bo kumple mają po 60-120 giga
Mam go podzielonego na 2 partycje (po 14,8 giga). Nie mam go zapchanego, ale jest (chyba on?) trochę wolny. Jak np. klikam na Panel szybkiego dostępu w WMP 10 to słychać tak jakby się "rozkręcał". Potrzeba mi trochę więcej pamięci (dla szpanu tak gdzieś 40giga (będe miał 70G). Ile kosztowałby taki dysk i czy można mątować 2 w kompie (nie wiem czy mam na to miejsce...)? A może lepiej kupić zewnętrzny (ile muszę za niego zabulić???)?

P.S. Jakby ktoś mógł napisać jak sprawić by dysk znów miał 1 partycję to niech napiszę przyda mi się gdy będe miał 2 dyski

Z góry THX
  Reply With Quote
Old 26.12.2004, 10:40   #136
MarekS
Guest

Quote:
Dobra myśl z tym dyskiem...
Ja mam teraz jakiegoś Maxtor 2F030J0
Jest przymały ma 30 Giga. To mnie wnerwia bo kumple mają po 60-120 giga
Mam go podzielonego na 2 partycje (po 14,8 giga). Nie mam go zapchanego, ale jest (chyba on?) trochę wolny. Jak np. klikam na Panel szybkiego dostępu w WMP 10 to słychać tak jakby się "rozkręcał". Potrzeba mi trochę więcej pamięci (dla szpanu tak gdzieś 40giga (będe miał 70G). Ile kosztowałby taki dysk i czy można mątować 2 w kompie (nie wiem czy mam na to miejsce...)? A może lepiej kupić zewnętrzny (ile muszę za niego zabulić???)?
P.S. Jakby ktoś mógł napisać jak sprawić by dysk znów miał 1 partycję to niech napiszę przyda mi się gdy będe miał 2 dyski
Z góry THX
Dysk o wielkości rzędu 80GB kupisz za ok. 250 - 300 zł. Zdecydowanie polecam raczej wewnętrzny - dwa dyski zamontujesz bez problemu. Musisz tylko sprawdzić, czy taśma łącząca z płytą główną ma dwa gniazda do podłączenia dysków.
Win XP Pro ma multum procesów nieprzydatnych w zwykłym, domowym kompie, ale wyłączanie ich zależy od konfiguracji kompa - trzeba uważać, bo można sobie zaszkodzić. Jeżeli masz karty sieciowe a nie są używane trzeba je wyłączyć. Nie zapominaj o defragmentacji. To są podstawy, o szczegółach można porozmawiać gdy będziesz miał skompletowanego kompa. Połączenie partycji systemowej z tą drugą można zrobić programem Partition Magic, ale też wymaga to pewnej wprawy. Najbezpieczniej jest przeinstalować Windowsa ale wiąże się to z formatem obydwu partycji i utratą danych.
Jak skompletujesz wszystko daj znać, najlepiej na PW.
  Reply With Quote
Old 26.12.2004, 11:35   #137
Robert
Guest

Arrow Oki

Ja powyłączałem niektóre z nieprzydatnych procesów...

Komp chodzi jak należy, formatuję go co jakiś czas. Nie chcę go formatować. Robiłem to ostatnio kilka razy i mam tego po *****.
Poszukam gdzieś jakiegoś poradnika do tego programu (Partition Magic).
Może sobię poradzę... Właśnie odkryłem, że jednak mam miejsce na nowy dysk
O co chodzi Ci z tym skompletowaniem [(?)dokup dysku<?>], ale namotałem tymi nawiasami...

OKI dzieź za pomoc
  Reply With Quote
Old 26.12.2004, 11:43   #138
Fizzly
Guest

Kup dysk 160GB za jakieś 360zł są również. Ja też niedawno kupiłem i simy śmigają 2 razy szybciej.
  Reply With Quote
Old 26.12.2004, 12:00   #139
MarekS
Guest

Quote:
Ja powyłączałem niektóre z nieprzydatnych procesów...

Komp chodzi jak należy, formatuję go co jakiś czas. Nie chcę go formatować. Robiłem to ostatnio kilka razy i mam tego po *****.
Poszukam gdzieś jakiegoś poradnika do tego programu (Partition Magic).
Może sobię poradzę... Właśnie odkryłem, że jednak mam miejsce na nowy dysk
O co chodzi Ci z tym skompletowaniem [(?)dokup dysku<?>], ale namotałem tymi nawiasami...
OKI dzieź za pomoc
Win XP umieszcza pliki systemowe na wszystkich dyskach i partycjach, więc całkowite zlikwidowanie jednej partycji przy użyciu Partition Magic może być niemożliwe, ewentualnie może skutkować błędami w poźniejszym działaniu kompa. Poza tym lepiej jest zainstalować system na dysku szybszym, czyli tym, którego kupisz i na głównej (aktywnej) partycji, więc format starego dysku jest jak najbardziej wskazany. Poza tym nowa instalacja Windowsa i tak nie będzie widziała starych, zainstalowanych programów a korzystne byłoby również wydzielenie oddzielnej partycji (najlepiej w FAT 16) pod plik wymiany. Za dużo i za bardzo nie na temat trzeba napisać, żeby kontynuować to w tym topiku.
  Reply With Quote
Old 26.12.2004, 15:59   #140
kawaii
Guest

ja mam koszmar:

180 RAM
i jakaś stara karta graficzna

TS2 działa koszmarnie... zacina się, a jedna minuta w TS2 przypada na jakieś 40 sekund w rzeczywistym świecie... Ble, ble, ble...

Ile kosztuje:

180 RAM
256 RAM

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zazdroszczę wszystkim, którym The Sims2 normalnie działa! Cieszcie się!
  Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules