Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 26.12.2004, 21:34   #3
Madison
Guest

Domyślnie

Odcinek 3

(postarałam się zrobić szybko :-))

Po spotkaniu nieznajomego, Talley wyszła na taras swego domu, by poćwiczyć. Ćwiczyła bardzo intensywnie chcąc jeszcze bardziej poprawić swój wygląd, licząc na to, że Ben przyjdzie dziewczynie jednak z wizytą. Nie liczyła jednak na to szczerze, bo wiedziała, że bardzo zaszkodziłby swojej reputacji w oczach Clary, w co oczywiście jej wrogowi w to graj.
Talley była tak zajęta sobą, że w pierwszej chwili nie zwróciła nawet nie zwróciła uwagi, że Ben przechodzi koło jej domu.

- Ben! - krzyknęła blondynka momentalnie kończąc ćwiczenia, chcąc zatrzymać idącego przed siebie chłopaka, który jej nie zauważał.
- O.. - zaczął lekko zdezorientowany - T-to ty tutaj mieszkasz?
- Tak, jak widzisz. Właśnie ćwiczyłam. Wejdziesz?
- N-no wiesz.. - Ben wziął trcohę do siebie przestrogi Clary - Ja śpieszę się na obiad.
- To cudownie! Mama właśnie kończy przyżądzać owoce morza. Spróbujesz?
- Eee... - Ben zawahał się. Najchętniej gdyby mógł cofnąć czas nie chciałby spotkać się wtedy z Talley.

- Wiesz, ja idę do domu i naprawdę się śpieszę. - dodał.
- Eh... skoro taki uparty jesteś... - Talley wyciągnęła z kieszeni stroju sportowego mały notesik i ołówek. - Podaj mi swój telefon. Zadzwonię do ciebie później.
- Yyy... my jeszcze nie mamy telefonu.. dopiero jutro nam założą... - skłamał chłopak.
- No dobra. To ja napiszę ci swój. Zadzwoń ok?
- ee.. Ok...
Talley nabazgrała swój numer na kartce i wcisnęła ją na siłę w dłoń Bena. On tak szybko szedł, a nawet można nazwać to bieganiem, aby dziewczyna nie zaczepiła go poraz drugi. Oddalił się tak daleko, że nie był już w zasięgu wzroku wroga Clary.

Tymczasem Clara w swym domu pogrążała się w marzeniach. Pomału cała złość, jaka się w niej tłumiła zaczynała spływać po niej, a jej nastrój stawał się coraz pogodniejszy. Całe poddenerwowanie i napięcie związane z podejrzanym zachowaniem Jacka i jego znajomej, spóźnienia na spotkanie z Benem i jeszcze obłudnej i bezczelnej Talley mijało.
Tak naprawdę Clarze bardzo zależało na spotykaniu się z Benem. Miał on swój urok, dzięki któremu bardzo podobał się jej. Clara szczerze mówiąc była zazdrosna o niego, a przedewszystkim nie chciała, aby wpakował się w tarapaty związane z tą bogatą, pałającą pustotą blondynką.

Clara postanowiła zadzwonić do Bena i przeprosić, że tak na niego 'napadła', z tak błachego powodu.
- Hej, Ben - powiedziała dziewczyna kiedy usłyszała głos chłopaka w słuchawce.
- Oj, cześć..
- Wiesz, przepraszam, że wczoraj tak na ciebie naskoczyłam.. głupio mi..
- No coś ty, ja się wcale nie gniewam. Głupio było. Ale dziękuję ci, że mine ostrzegłaś przed tą Talley. Chyba miałaś rację.
- Ehh..
- Ale mam pomysł. Może opowiem ci wszystko u ciebie. Co?
- Świetny pomysł!
- To będę za chwilę! Pa!
- Do zobaczenia!

Kiedy Ben przyszedł opowiedział o natknięciu się na Talley i o jej dość nachalnym zachowaniu. Wszystko widziała to Cona przechodząc przypadkiem pod oknem Clary.
"No! Ja to mam nosa, że się sobie spodobają!" - pomyślała.

Pod koniec rozmowy Ben poraz pierwszy przytulił Clarę. Poczuli się oni wtedy, jak nie tylko dobrzy znajomi.
- Może pójdę po coś do przekąszenia? Jack trzymał gdzieś jakieś dobre ciasteczka. Po drodze wrzucę na siebie coś lżejszego. - powiedziała dziewczyna.
- Ok.

Clara w kuchni nie mogła znaleźć nowokupionych smakołyków. Postanowiła poszukać Jacka i zapytać, gdzie je schował.
Weszła do sypialni.

- Jack, gdzie są te... - Clara zamilkła. Była przerażona.
Na łóżku leżał Jack i całował się z Angelą.

CDN.

Ostatnio edytowane przez Madison : 26.12.2004 - 21:37
  Odpowiedź z Cytatem

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania