Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.01.2005, 19:56   #21
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Emka
Ty masz dar tłumaczenia wiem to wszystko, ale z nikim nie potrafiłabym podzielić się to wiedzą. Tylko dzięki SimPe nie zmienia się tylko relacji między Simami można tam zrobić wiele innych rzeczy (wiem, że o tym jest temat właśnie o poznawaniu simów, ale pisze gdyby ktoś nie wiedział).......
wiem, umiejętności, zainteresowania, wiek, aspirację, potrzeby, grubość, chudość, ciążę... a także kolory przedmiotów (ale tego nie potrafię jeszcze ).
sęk w tym, że trzeba z gry wychodzić i włączać program aby z niego korzystać. co w przypadku zainteresowań, wieku oraz umiejętności jest dość niepraktyczne, zwłaszcza, że można sobie ściągnąć prostszy w obsłudze obraz z simchaotics.com.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.01.2005, 21:24   #22
KubuS
Guest

Sad

Cytat:
Napisał rainne
złotko... napisałaś "co to jest simpe" no qrde gdzie tu jest napisane w takim znaczeniu jak teraz????
i wytłumaczę Ci, mam dobry dzień. jak ściągniesz sobie simpe, to wchodzisz w file > open N00x_Neighborhood.package (1-miłowo, 2-dziwnowo, 3-werona, 4,5,6,7... - twoje kolejne otoczenia). wybierasz swoje otoczenie, następnie w ramce po lewej wybierasz sims description, a w tablece na dolej wybierasz plugin view, a następce w tabelce po prawej wybierasz swojego sima. jak go znajdziesz, klikasz w tabelce na dole, na zakładkę relations, i ze strzałki koło "changes will be comitted" wybierasz sima, którego chcesz aby wybrany sim poznał. dalej ustalasz związki z nim w poli "how this sim likes" ustalasz jak wybrany przez Ciebie na początku sim ma lubić wybraną osobę ze strzałki, w związkach dziennych (daily) oraz życiowych (lifetime). następnie w "how... likes this sim" wybierasz jak sim ze strzałki ma lubić wybranego przez Ciebie sima. możesz również zaznaczyć czy są przyjaciółmi (friends), najlepszymi przyjaciółmi (buddies), czy są zakochane, zauroczone (crush), czy są stałą sympatią (steady), zaręczeni (engaged), czy poślubieni (married) i czy są rodziną.
gdy to wszystko ustalisz, klikasz najpierw na "commit relation", następnie na "commit", a następnie na file > save.
dzięki temu Twój sim pozna inną simkę i się nawet z nią zaprzyjaźni nie widząc jej na oczy. i właśnie do tego służy ten PROGRAM, jakim jest SIMPE, który służy do edycji.
Tylkoe ze ja juz wiem co to jest simpe. Ale nie wiedzialem czemu na mnie naskoczyl ten gosciu, ze mam mu cos wytlumaczyc co ja robie. A ja napisalem ze czemu mam mu sie tlumaczyc, skoro napisalem tylko co to jest simpe. Ale widze ze mnie jakos nie lubisz,bo na kazdym poscie zaraz po mnie musisz mnie skrytykowac. A wtedy to ja wychodze na idiote. Owszem umiem przyjac krytyke, ale bez przesady. A co ja ci zrobilem ????
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.01.2005, 16:18   #23
Apple
Guest

Grin

WoW! Ale fajny jest ten Simpe...tylko,że najpierw trzeba mieć jakiś framework 1.1...a mi sie to strasznie dugo z neta ściąga ..ale nic damy rade hehe..

Ps dobrze ze znam angielski bo tak to bym się w życiu nie połapała o co biega...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania