|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Foder:
Moje Dokumenty / Ea Games / ... / Movies służy do umieszczania filmów pokazywanych w SimsTV i wyświtlanych jako gra. ![]() Dla filmów jest [Broadcast] Są w nim podfodery: [Commmercials] - reklamy ![]() [Static] - ? nie wiem [TvChildren] - dla dzieci [TvMusic] - wiadomo ![]() [TvSBN] - newsy [TvWorkout] - ? a to chyba jako podkład do "ćwicz" Nie jestem w 100% pewny czy dokładnie tak to wygląda, pisze z pamięci i nie mam jak teraz sprawdzić. A w ogóle, to "było, szukaj": http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=9003 i inne Dla gier są podfoldery w [Games] [ssx] - gra dostępna od początku, pozostałe dopiero po kupieniu gry w "sklepie" [sc4] - SimCity4 [esrb] - Entertainment Software Rating Board organizacja zajmująca sie ocenianiem "przydatności" gir dla poszczególnych grup wiekowych, jej logo jest na pudełku Sims2 [bus] - SimCity Bustin Out (taka gra simopodobna na konsole) Ostatnio edytowane przez 35C4R00N : 19.01.2005 - 16:07 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
heh
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
A jak ja wkładam swój filmik to on się jkgdyby nakłada na ten Maxisowski i beznadziejnie to wygląda!! Dlaczego tak jest? Co robię źle?
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Jeśli tak, to chyba znam odpowiedź. Wszystkie "Maxisowe" filmy są w folderze "EA Games / ... / Movies / " ale NIE w "Moje dokumenty" tylko tam gdzie została zainstalowana gra. Niektórym robi się tak, że te filmiki nie są kopiowane do "MojeDokumenty" i wtedy gra (jakimś sposobem) używa tej drugiej lokalizacji. Wiesz, to tak jak z brakiem u niektórych np. Werony tuż po instalacji gry (tylko że filmy zawsze są odtwarzane, a okolicę trzeba ręcznie przekopiować na właściwe miejsce). Co zrobić? Hmm ... ja bym po prostu przeniósł wszystkie filmy do "Movies" w folderze "MojeDokumenty" i zobaczył co się stanie (nie zostawiając w poprzedniej lokalizacji). Nie zaszkodzi zrobić kopie, bo odtworzenie ich z płytek instalacyjnych jest ... możliwe. Za sposób wyświetlania fimów odpowiada plik "Broadcast.ini" -> Moje..../ Config Można go wyedytować np. w notatniku i coś pozmieniać ... nie bawiłem się, ale wygląda to dość prosto: [Broadcasts] 0=tvstation_sbn 1=tvstation_music 2=tvstation_children 3=tvstation_food 4=tvstation_workout 5=tvstation_static 6=static_short [tvstation_sbn] Folder=Broadcast/TvSBN CommercialInterval=60 CommercialFolder=Broadcast/Commercials [tvstation_music] Folder=Broadcast/TvMusic CommercialInterval=60 CommercialFolder=Broadcast/Commercials [tvstation_children] Folder=Broadcast/TvChildren CommercialInterval=60 CommercialFolder=Broadcast/Commercials [tvstation_food] Folder=Broadcast/TvFood CommercialInterval=60 CommercialFolder=Broadcast/Commercials [tvstation_workout] Folder=Broadcast/TvWorkout [tvstation_static] IsGames=1 Folder=Broadcast/Static File=staticbrk.movie Zdaje się że można definiować jak często pojawiają się reklamy ![]() |
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|