![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Hey!!!
Słuchajcie wybaczcie mi ,ale te zdjęcia były robione wcześniej i w niektórych mogą być jeszcze pół-niskie ścianki. Sorry... A no i sorki ,że to trochę przypomina pamiętnik. Odcinek 2 czyli "Wielka Strata" Dziś po powrocie ze szkoły zaczęłam spokojnie czytać lekturę. ![]() Trwało to sporo czasu ,przynajmniej na tyle ,że zdążyło się ściemnić. Mama kazała mi iść spać. Była strasznie wkurzona "przez tatę" pomyślałam. Nie byłam zbyt zmęczona ,cóż była dopiero dwudziesta. O tej porze zawsze oglądaliśmy "Reportaż nastolatka" na SimCrack. Co się stało pomyślałam. Zdziwiona pobiegłam na góre. A co robili moji kochani rodzice ? Kłócili się, Tym razem ta tata zarzucał mamie wszystko ,co mu przyszło do głowy. ![]() Nie chciałam się wtrącać ,więc po cichutku wróciłam do pokoju i położyłam się do łóżka. Następnego dnia ,rodzice ciągle się omijali i nie odzywali się do siebie. Byłam strasznie smutna i chciałam wyjść z domu ,ale przecież była sobota ,więc nie miałam takiej możliwości. Tata poszedł do swojego "domku" i spokojnie wpatrywał się w teleskop. Stwierdziłam ,że on musi naprawdę kochać to robić ,skoro poświęca temu tyle czasu. ![]() Tymczasem mama kręciła się koło domu szukajać sobie jakiegoś zajęcia. Ja spokojnie odrabiłam lekcje nic nie przeczuwając. Po chwili przyszedł do mnie i uroczo przytulił ,mówiąc : " Córciu ,wybacz za wczoraj. Nie powinniśmy się przy tobie kłócić ,ja idę popływać. Nic mi tak dobrze nie zrobi jak skok do wody!" Potem mama włączyłą głośno muzykę i tańczyła z kieliszkiem wina w ręku ,głośno chichocząc. Strasznie się zdziwiłam jej zachowaniem ,atym bardziej martwiło mnie to ,że tata nie wraca. W końcu płyta się skończyła ,a my usłyszałyśmy krzyk taty: " Ratunku !!!! Nie mogę wyjść !!!! Jakiś bandzior ukradł nam drabinkę !!!!". Przerażone wybiegłyśmy z mamą zobaczyć co się stało ,ale niestety było już za późno. Jedyne co zobaczyłyśmy to kostuch. ![]() Chciałam zacząć błagać go o litość ,ale nie mogłam się ruszyć ... Podobno tak jest kiedy widzi się kostucha (czytałam w YoungSim). Byłam przerażona. Bardzo długo nie mogłam zasnąć ,więc mama cały czas przy mnie czuwała. Mówiła tylko ,abym się uspokoiła ,że wszystko będzie dobrze... Aż w końcu zasnęłam. Ale w moim śnie, ach śniło mi się że nie mogłyśmy sobie poradzić i nagle zostałam sama. Rankiem zeszłam na dół. Mama przygotowała pyszne śniadanie. Na mój widok mama powiedziała ,że musimy odbyć ważną rozmowę. ![]() -Kochanie ,miałam z tym zaczekać ,ale po wczorajszej śmierci twojego ojca ,stwierdziłam ,że nie ma co z tym czekać.- zaczęła mama. -Tak?- spytałam zaskoczona. -A więc ,kiedyś pytałaś się mnie dlaczego masz inne ubarwienie skóry... Ja odpowiadałam Ci jakimiś głupotami ,ale tu chodzi o coś poważniejszego.- powiedziała mama ,której ręce zaczęły się trząść. -Mamusiu ,spokojnie. Chętnie usłyszę prawdę.- starałam się ją pocieszyć. -Pochodzisz z Klistol. Jest to jedyna częśc planety Merkury ,na której żyją istoty podobne do nas. Urodziłam się tam ,a kiedy skończyłam 18 lat dostałam amulet ,który... -mama przetarła oczy- Który oznaczał Śmierć. Nikt nie chciał ze mną rozmawiać ,bał się mnie. To najgorszy amulet... -I co ? Wygnali Cię ?- spytałam nie mogąc uwierzyć w historię mamy. -Tak ! Nasz władca ,Kromar nie chciał mnie więcej tam widzieć. Ale... Niedawno dowiedział się o twoim istnieniu i... Przekazał mi wiadomość ,że jeżeli nie wybierzesz się na Klistol ,to zginiesz. I to wszystko przez mój chory amulet.- powiedziała mama po ,czym odeszła od stołu zasłaniając swoją twarz. -Mamo ... -zaczęłam. -Przepraszam Słoneczko! -wyszeptała i wybiegła z kuchni. C.D.N -------------------------------------------------------------------------------------------------------- W następnym odcinku: Co stanie się z Meryl? Jak potoczy się ich życie bez Jamesa u boku ? Czy śmierć ojca wpłynie źle na przyszłość Meryl? To i wiele więcej w następnym odcinku... PS: I co teraz uważasz Iceyy???? Czy zechcesz coś dodać do swojego "bez komentarza" ![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|