Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 1 > The Sims 1: Problemy z grą > The Sims 1: Rozszerzenia
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.02.2005, 08:51   #1271
♪Suzka♪
Guest

Post WAŻNE!!!!!Proszę przeczytać!

LUDZIE!
Jestem tu przechodem...może o tym nie wiecie...albo wiecie...ale na stronie
www.livin-it-up.net jest taki dział hacked...wchodzicie tam i w jego menu idziecie do cheats i z tego "cheats" to wciskacie drugą stronę (czyli 2 nad okienkiem tych "cheats") i patrzycie na ostatni przedmiot...LUDZISKA! Koniec z grzybkami , kodami i bóg wie czym (no może grzybek jeshe sie troszke przyda)! W TYM JEST WSZYSTKO!!!! Na przykład jego opcja "refresh" - dzięki niej macie maks humor...albo "Crystal Skills" - to są umiejętności z kryształów!!!!!!! Ja dopiero, gdy to ściągnęłam, to zaczęłam normalnie grać! No i wspaniała opcja Dragon - ich nazwy (smoków - za darmo) może i są po angielsku, ale ważne, że SĄ! Mówie wam, to jest sssssssssuuuuuuuuuppppeeeeeeerrrrrrrrr!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.02.2005, 14:32   #1272
§Saphira§
Guest

Domyślnie Wypowiedź

Cytat:
Napisał kaczusia
Kolor smoka nie ma (chyba) nic do rzeczy. Ja miałam kilka smoków w kolorze: żółtym, fioletowym i czerwonym. Jak przypuszczam jest jeszcze więcej innych kolorów Pozdrawiam

U mnie, zawsze :smarta: (tj. w dwóch równoległych rodzinach) z pierwszego kupionego jajka wylęgał się smok różowo-fioletowy (wyjątkowo jaskrawy ten kolorek :grin: chyba miał też żółte uszy ) (imię-Pochodnia), a z drugiego (gdy już pozbyłam się pierwszego) żółty (imienia nie pamiętam). Uwalniałam je, gdy zaczęły drapać i gryźć. Co do zajmowania się jajkiem, kołysałam je, kiedy mogłam, a muzykę puszczałam non stop. Zawsze uważałam, że kolor zależy od tego, który to smok w tej rodzinie, ale teraz doszłam do wniosku, że jest inaczej. Idę sprawdzić, co się stanie, jak pomieszamy zwierzaczka ze ,,zwierzaków" ze smokiem. Jedno jest pewne. Koty i psy są w stanie pojechać do abrakadabrowa. Saphira

stare 21.02.2005, 17:08   #1273
♪Suzka♪
Guest

Sad A od czego zależy kolor smoka?

Cytat:
Napisał CARAJB
czemu siyhijka wszystkich poucza w moim poście tez taka była!!!!!!!!!!!! xP xP xP
CARAJB , Sithijka cię nie POUCZA, tylko RADZI CI, co masz zrobić. A to, czy ty to zrobisz, czy nie, to już twój wybór. A jeśli chodzi ci o ten post o smokach, który założyłeś - to w tamtym trochę przesadziłeś, bo wszystkim wmawiałeś, że Sithijka jest hamska ("ja swoje wiem jest hamska i tyle" czy jakoś tak), więc próbowała się bronić nie? A jeśli chodzi o innego posta to ja już się nie czepiam bo to nie ten temat.
A teraz pytanie , które się tyczy tematu : od czego zależy kolor smoka? Ja przewaznie mam czerwone albo żółte, i nie wiem, od czego to zależy. Proszę, odpishcie!!!!!!!!!
PS: Witaj na forum, Saphira! Czuj się jak u siebie! :witaj:

Ostatnio edytowane przez ♪Suzka♪ : 21.02.2005 - 17:11 Powód: Bo chciałam przywitać Saphirę ;)

stare 23.02.2005, 08:26   #1274
§Saphira§
Guest

Sad Smocze SOS

Miałam takiego ślicznego, milutkiego, żółtego smoczka (tym razem odejście od reguły) . Pyritie się nazywał. Jak zaczął gryźć, to dałam mu gryzaka i wszystko było w porządku . Jadł kwiatki (miał wszystkie rodzaje do wyboru). Bawił się z mojim kotkiem w berka. Ale potem znów zaczął gryźć i nic się już nie dało zrobić :1smutny: . Musiałam go uwolnić. Czy możecie służyć radą i powiedzieć jak zapobiec skutecznie takim napadom wściekłości? :?:
PS. Nie śledziłam wszystkich stron, bo musiałam wyłączyć komputer, a potem to nie było sensu przewijać tych 30 stron. Ustalono w końcu, czy zielone smoki istnieją?

Ostatnio edytowane przez §Saphira§ : 23.02.2005 - 13:56

stare 24.02.2005, 16:45   #1275
♪Suzka♪
Guest

Idea Oto odpowiedź! No to ktoś wie, od czego zależy kolor smoka!?

Cytat:
Napisał Saphira
Miałam takiego ślicznego, milutkiego, żółtego smoczka (tym razem odejście od reguły) . Pyritie się nazywał. Jak zaczął gryźć, to dałam mu gryzaka i wszystko było w porządku . Jadł kwiatki (miał wszystkie rodzaje do wyboru). Bawił się z mojim kotkiem w berka. Ale potem znów zaczął gryźć i nic się już nie dało zrobić :1smutny: . Musiałam go uwolnić. Czy możecie służyć radą i powiedzieć jak zapobiec skutecznie takim napadom wściekłości? :?:
PS. Nie śledziłam wszystkich stron, bo musiałam wyłączyć komputer, a potem to nie było sensu przewijać tych 30 stron. Ustalono w końcu, czy zielone smoki istnieją?
Oj, to odpowiedź z numerkami będzie...
1.Hm...napady wściekłości...wiesz, ja miałam smoka tylko dwa-trzy razy i o tym nic nie wim...hm...napady sciekłości...nie.
2.Co do zielonych smoków - nie istnieją!!!!!Co prawda na pudełku jest taki jeden...ale wiesz co? Dam ci instrukcje, jak możesz to sprawdzić.
-Wejdź na www.livin-it-up.net. Teraz kliknij na dział hacked. Z hacked wybierz cheats (albo cheat...). Teraz wybierz drugą stronę tego działu i ściągnij ostatni przedmiot ze strony. Wpakuj go do gry, a następnie kup go sobie (tylko 5$, w różnych ozdobach) i wybierz z niego opcję dragon i imię smoka. Po wykluciu będziesz miała właśnie takiego smoka! Poza tym, ten przedmiot ma wiele innych zastosowań...sami spróbujcie
3.Proszę Was!!!! O d c z e g o z a l e ż y kolor smoka!!!???

stare 24.02.2005, 20:14   #1276
§Saphira§
Guest

Post Zły smok?

Mówiąc, a raczej pisząc o napadach wściekłości, miałam na myśli chwile, kiedy smok nie chce dać się głaskać, łaskotać itp., ale drapie i gryzie. Udało mi się stwierdzić, że (w przypadku moich smoków) następowało to gdy:

a)Nie miały odpowiednich kwiatków; Co więcej, te wredne, małe potwory nie chciały jeść swych ukochanych pomarańczowych maków, kiedy obok nie było co najmniej jednego innego rodzaju kwiatków (chyba chciały czuć, że dokonują wyboru), nie jadły też, jeśli były one rozkwitnięte.

b)Przestawały korzystać z zabawki. Co jakiś czas należy przesuwać gryzak (albo po prostu trzeba trafić na odpowiadające smokowi miejsce). Należy to robić zaraz, jak zobaczysz, że przestał z niego korzystać (co prędzej, czy później się zdarza). Jeśli to nie pomoże, należy spróbować kupić nową zabawkę, a starej się pozbyć.

Zaobserwowałam te reakcje obserwując poprzedniego dragona i jego dwóch następców. Proszę czytać ku przestrodze, by któryś z nich nie spalił Wam ogródka

stare 27.02.2005, 11:06   #1277
Lillian
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Suzka

3.Proszę Was!!!! O d c z e g o z a l e ż y kolor smoka!!!???

Zależy od tego, jak opiekujesz się sokiem, gdy był jeszcze jajkiem.

stare 02.03.2005, 00:30   #1278
ircia1
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pawlo
a jak można zdobyć smoka?
Jeśli chodzi o smoki: możemy kupić smocze gniazdo od Wampirzycy - sim przynosi takie gniazdo ze smoczym jajem do domu i za parę godzinek z jajka wykluwa się mały smok. Na początku nie miałam pojęcia, czym takie coś karmić, bo nie chciał jeść z psiej miski, a "Smoczymi przekąskami" się nie najadał. W rezultacie spalił mi wszystkie meble i sobie poszedł. Gdy kupiłam drugiego, posadziłam sobie zwykłe polne kwiaty - ZJADŁ MI JE WSZYSTKIE!!!; Tak, więc już wiem, czym karmić smoki.

Mam nadzieję, że pomogłam
Pozdrawiam

stare 03.03.2005, 07:46   #1279
kasiulenka
Guest

Domyślnie

Miałam dużo smoczków. Pewnego razu zrobiłam fioletowemu ogródek z kwiatkami, ale on nie chciał ich jesc. wyszedł sobie z ogródka przez dzrzwi , poszedł do kuczni i zjadł śmieci, które były na podłodze....

stare 03.03.2005, 13:09   #1280
lost_hopes
Guest

Domyślnie

i co smakowały mu ??

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 33 (0 użytkownik(ów) i 33 gości)

Zasady Postowania