Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.03.2005, 17:12   #201
berata

Reputacja: 10
Domyślnie

Cytat:
Napisał Galantos
czy jesli sim oswiadczy sie a potem wezmie slub z simką z tego samego domu to bedzie mogl zająć pokój razem ze swoją żoną, albo spać w jednym łóżku z nią jeśli mieszkają w akademiku?

i jak to w ogóle wszystko funkcjonuje, kiedy są małżeństwem i mają np. dziecko? czy simka w ciąży chodzi na wykłady, może bierze urlop dziekański, żeby potem dziecko wychować?

czy sim może kupić simce jakiś prezent w sklepie i potem go jej dać, czy nie ma takiej funkcji?
Nie da się w wieku Młody dorosły wziąść ślubu, ani mieć dzieci. Jest tylko opcja oświadczyn, ale ślub się bierze gdy simowie staną się dorosłymi i już nie będą mieszkać na uczelni, tylko w normalnym otoczeniu. Czy da się bez kodu żeby dwie osoby mieszkały w jednym pokoju to nie wiem. Ja jak chce to zrobić to wpisuje kod boolprop dormspecifictoolsdisabled false i wtedy da się uaktywnić tryb budowania w akademiku i ich pokój miał dwie pary drzwi (te ze zdjęciami tych osób).
Z tego co mi wiadomo to nie można kupować prezentów innym osobom.
berata jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.03.2005, 17:15   #202
HoUse_BabY
Guest

Domyślnie

Czy MÓgŁby KtoŚ PodaĆ Kod DziĘki KtÓremu BĘdĄ Mi SiĘ PokazywaŁy "filmiki"??? ProszĘ O SzybkĄ OdpowiedŹ!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2005, 17:20   #203
Galantos
Guest

Domyślnie

THX. kolejne pytania:

1 czy Wam też się zdarza, że zapisywanie stanu gry (parceli) trwa około 10min? gra tak jakby się wiesza, nie jest aktywna (nawet klepsydra sie nie rusza) i tak stoi az 10 min i dopiero konczy.

2 dlaczego kiedy stworzyłem mój dom (tą studencką rodzine) to w skrzyni studentów nie ma on obrazku z członkami rodziny, że tak stoją i są ich cienie, tylko jest obrazek dziewczyny z tego domu, taki jakby wycięty z panelu (tego panelu, gdzie są jej potrzeby, aspiracje, ile ma kasy itp. - postaram sie zamiescic screen), a chlopaka z tego domu wcale nie ma na tym obrazku, jakiś błąd graficzny.
a ostatnio w ogole ten obrazek tej rodziny studenckiej sie zmienia, ostatnio zamiast jej czlonkow byl kawalek jakiegos domu :/ i jak sie laduje parcele tego domu (np. akademik gdzie mieszkaja) to jest wlasnie ten blad obrazka.

3 ostatnio akademik, w ktorym mieszkaja moi studenci sie tak jakby "rozpadł graficznie" na 2 czesci (gdy sie patrzy na otoczenie uniwersytetu simowego) i jedna czesc sobie "lezy" na ulicy a druga stoi tam, gdzie powinien stać akademik, ale taka rozebrana, prawie same ściany, tak dziwnie... (też sie postaram o screen) ---- co to moze byc? jak sie tego pozbyc?

4 jak zrobic screen?

5 gdzie zapisywane są zdjecia zrobione podczas gry?

Ostatnio edytowane przez Galantos : 23.03.2005 - 17:23
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2005, 17:23   #204
Kamirurosu
Guest

Domyślnie

Co mozna zainstalowac zeby gra chodziła szybciej? jakies starowniki do kompa czy cos? prosze o odpowiedz
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2005, 17:25   #205
szymon7
Guest

Domyślnie akademik

Czytałem o tych własnych akademikach, jakiego to trzeba użyć kodu aby zbudować WŁASNY akademik?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2005, 17:33   #206
berata

Reputacja: 10
ThumbsDown

Cytat:
Napisał szymon7
Czytałem o tych własnych akademikach, jakiego to trzeba użyć kodu aby zbudować WŁASNY akademik?
A może łaskawie byś przejrzał ten temat, a nie odrazu zadajesz pytania!? :wacko: Odpowiedź jest w tym temacie, post numer 153 strona 16. I po co zadajesz dwa razy te samo pytanie? :\
berata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2005, 17:59   #207
gta-sim
Guest

Domyślnie

E mam pytanie
1.Jakie umiejentnosci sa poczebne zeby graci lepiej w bilard

2. Czytalem ze simy moga taniczyci (nie nagolasa)
raz dostalem tesz stypendium taneczne.
Jaki czeba rozwinaci umiejentnosci
technike?

Jedni muwia platynowa ini srebrna
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2005, 19:19   #208
HoUse_BabY
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Galantos
THX. kolejne pytania:

1 czy Wam też się zdarza, że zapisywanie stanu gry (parceli) trwa około 10min? gra tak jakby się wiesza, nie jest aktywna (nawet klepsydra sie nie rusza) i tak stoi az 10 min i dopiero konczy.

2 dlaczego kiedy stworzyłem mój dom (tą studencką rodzine) to w skrzyni studentów nie ma on obrazku z członkami rodziny, że tak stoją i są ich cienie, tylko jest obrazek dziewczyny z tego domu, taki jakby wycięty z panelu (tego panelu, gdzie są jej potrzeby, aspiracje, ile ma kasy itp. - postaram sie zamiescic screen), a chlopaka z tego domu wcale nie ma na tym obrazku, jakiś błąd graficzny.
a ostatnio w ogole ten obrazek tej rodziny studenckiej sie zmienia, ostatnio zamiast jej czlonkow byl kawalek jakiegos domu :/ i jak sie laduje parcele tego domu (np. akademik gdzie mieszkaja) to jest wlasnie ten blad obrazka.

3 ostatnio akademik, w ktorym mieszkaja moi studenci sie tak jakby "rozpadł graficznie" na 2 czesci (gdy sie patrzy na otoczenie uniwersytetu simowego) i jedna czesc sobie "lezy" na ulicy a druga stoi tam, gdzie powinien stać akademik, ale taka rozebrana, prawie same ściany, tak dziwnie... (też sie postaram o screen) ---- co to moze byc? jak sie tego pozbyc?

4 jak zrobic screen?

5 gdzie zapisywane są zdjecia zrobione podczas gry?
1,2 i 3 : nie wiem...błąd w grze?
4. wciskasz klawisz "Print Scrn SysRq" (obok F12)
5. Moje Dokumenty>EA Games>The sims 2>Story'coś tam' (nie pamiętam)

P.S. A MOŻE KTOŚ NA MOJE PYTANIE ODPOWIE? ;( :
Cytat:
Napisał *Mila*
Czy MÓgŁby KtoŚ PodaĆ Kod DziĘki KtÓremu BĘdĄ Mi SiĘ PokazywaŁy "filmiki"??? ProszĘ O SzybkĄ OdpowiedŹ!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2005, 19:22   #209
flower
Guest

Domyślnie

Z tego co słyszałem gra w bilard jest losowa więc umiejętności nic nie dadzą bo to komputer decyduje kto wygra
A co do tego 2 pytania to nie wiem
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2005, 19:23   #210
gta-sim
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał *Mila*
Mialem ten sam problem ale mialem Radeon 7000
Teraz mam radeon 9250 i sa

Rozwiazanie
Kupici nowa karte wejsci do ustawieni kliknaci na aprat a potem pokazuj wydarzenia specjalne...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości)

Zasady Postowania