![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]() ,,Przyjaźń czy Miłość” ![]() -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Odcinek V. – Plan Arnolda. ...Arnold... Tak to on właśnie stał teraz w drzwiach. Stał i spoglądał na Ashley podejrzliwym i chytrym wzrokiem. Na jego twarzy malowała się pogarda, gniew, a przede wszystkim zazdrość... ![]() -Co ty tutaj robisz?! Powiedziała dziewczyna i podeszła do intruza. -A, co tu robi ten laluś?! -Nie twoja sprawa!!! -Ach tak?!!! -Tak!!! Wynoś się stąd! -Bo, co? Przeszkadzam w czymś? Zadrwił złośliwie, po czym zaczął się śmiać. -Wynoś się stąd natychmiast!!! Wykrzyczała Ashley cała czerwona ze złości. -No dobra, dobra! Już idę!... Chłopak obrócił się na pięcie i wyszedł z pokoju trzaskając drzwiami. Bobee podszedł do dziewczyny i położył jej rękę na ramieniu. ![]() -Nie denerwuj się tak. Nie warto przejmować się takim kretynem. -Może i tak, ale... Dziewczynie załamał się głos i łzy napłynęły jej do oczu. Spuściła głowę starając się tego nie pokazywać, ale chłopak od razu wyczuł, że coś jest nie tak. -Coś się stało? Powiedziałem coś złego? -Nie, nie o to chodzi... -Więc, o co? -O... Chodzi o... Ashley nie wytrzymała. Miała już wszystkiego serdecznie dość. Po jej twarzy spłynęła i z cichym pluskiem spadła na ziemię. Za chwilę pojawiła się druga i trzecia gorzka kropla... W końcu zapłakana i roztrzęsiona usiadła na kanapie z Bobee’m i wtuliła się w jego ramię. Chciała się komuś wyżalić. Już nie mogła dłużej milczeć i udawać, że nic się nie stało. Postanowiła się przełamać... -Bo... Bo Arnold... On... Mówiła dziewczyna przez łzy. – On... -Co? Co on zrobił? -Nie, nie mogę powiedzieć... Boje się... -Więc powiedz mi na ucho. Nikt nie usłyszy. -Nie wiem... No, no dobrze. Ashley zbliżyła się do chłopaka, przyłożyła rękę do ust, aby głos się nie rozchodził i zaczęła mówić jak najciszej... *** ![]() Podczas gdy dziewczyna opowiadała Bobee’mu o swojej przeszłości Arnold spotkał się pod starą wierzbą z tajemniczą blondynką. -Przyniosłaś to, o co prosiłem?- Zapytał. -Jasne. Mam plan budynku, przenośny laptop i kamerę. -Świetnie! -Powiesz mi, o co chodzi? -Zaraz... Chłopak rozłożył na ziemi plan budynku i zaznaczył na nim jakieś pomieszczenie. -Tutaj. – Oznajmił. – Tu jest pokój Ashley. -Ale, po co ci to? O co tu w ogóle chodzi? -O zemstę. I nie tylko... -„Nie tylko” nie rozumie. -Chodzi o Ashley. -O Ashley? -Tak! Nie mogę jej stracić. -Tak nawiasem to ty już ją straciłeś. -Ta jasne... -A, co ty sobie myślisz? Że za to, co jej zrobiłeś pokocha cię?! -Ehhh... Po tym, co zamierzam zrobić ... Na pewno! -Już to widzę. -A żebyś wiedziała! -To powiesz mi w końcu, o co tu chodzi? ![]() -No dobra... A więc plan jest taki: Montujemy w pokoju Ashley kamerę. Ponieważ ma ona nowego „kolegę” spodziewam się dość... „Ciekawego” materiału. Gdy już skończymy kręcić „film” obrobię go na kompie i zamiast Bobee’ego wstawię jakiegoś faceta. Za niedługo jest impreza, więc będzie dobry pretekst żeby wmówić, Ashley że to było naprawdę, bo trochę przesadziła na imprezie. Gdy już w to uwierzy... -... Zmusisz ją do tego żeby została twoją dziewczyną... -Dokładnie! To samo zrobimy temu lalusiowi. A jak chcesz to ty możesz go szantażować i wziąć dla siebie... -Super!! Świetny plan tylko... Mam kilka pytań. Jak zamontujemy tą kamerę? Kogo wstawimy do filmu? Jak zmusimy Ashley do wypicia dużej ilości alkoholu? -Ehhh... No, więc Mary: Wyciągniesz, Ashley i Bobee’ego na zakupy. Ja w tym czasie zamontuję kamerę. Impreza jest po jutrze, a z tego, co wiem to właśnie w ten dzień Bobee ma urodziny, więc to będzie dobry pretekst do hucznego świętowania. Co do filmu to myślę, że wstawimy do nich siebie... -Świetnie! To się nazywa „zbrodnia” doskonała! -OK.! Więc jutro zaczynamy... -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1.Czy plan Arnolda i Mary sprawdzi się? 2.Czy Ashley i Bobee uwierzą w to, co pokaże kaseta? 3.Czy tak szybko zakończy się ta „przyjaźń”? Dowiecie się tego już w następnych odcinkach. Zapraszam serdecznie do czytania. Czekam na komentarze. |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatnia wiadomość |
5 Gwiazdek... czy to sława czy nie? | Fushma | The Sims 1: Rozszerzenia | 46 | 08.07.2003 16:42 |