|
|
#2 |
|
Guest
|
Kiedy wracałam do akademiku zamyślona i zdziwiona zachowaniem Mira , przed moimi nogami przebiegł czarny kocur !!!
Zabije – pomruczałam pod nosem . Cofnęłam się trzy kroki wstecz i splułam przez prawe ramie , jednak pech dal znak oplułam moją psorke !!! -Oj przepraszam panią !!! -Jak chodzisz dziecko !!! Teraz będziesz szorować tą tą … ![]() Godzine po zdarzeniu zadzwonił telefon . -Słucham ? -Agnieszka !!?? Ja nie po to ci place za studia żebyś na pierwszym wykładzie dostała dwie oceny niedostateczne . -Co!!?? -Nie mów nic do mnie ! . Podobno nosisz makijaż a wogule się nie uczysz! -Zabraniasz mi nosić makijaż !!?? … OJCZE !!!. I odłożyłam słuchawkę . ![]() Mój tata zawsze taki był … Wymagał i wymagał a potem się darł że nic nie umiem … Nawet gdybym dostała nagrode nobla spytał by mnie „Czemu tylko jedna „ A żeby tak zdechnoł … Nastała noc , wogóle nie mogłam zasnąć nagle w moich uszach rozległo się stukanie . Do pokoju wszedł zdenerwowana mama . -Mamo co się stało . -Twój tata miał wypadek . Moje oczy stały się czerwone i podkrążone . Ten surowy , podły i niemiły człowiek leży połamany w szpitalu . Nagle jakby ktoś mi wbił szpilke w serce , i mnie w głowie dręczyło pytanie „ Mam się cieszyć czy płakać” .Nagle po mojej rozweselonej twarzy spłynęła czarna wielka łza .. Za nią następna i następna. -Jedziemy do szpitala – postanowiłam . ![]() -Przez cała drogę zadawał sobie płaczące pytanie „Dlaczego”. Wysiadłam energicznym krokiem z auta pytając mame „Który pokuj” a w odpowiedzi usłyszlam „34” Tato !!! Tatusiu kochany . Przepraszam że taka byłam , kocham cię !!! . |
|
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|