|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() „Marzenie”
Odcinek 7 „Wybór Karoliny” -I co zrobisz Karolina z dzieckiem?! -Nie wiem… -Wiesz że nie będziesz mogła mieć dzieci potem…. Jest taka szansa… -Sorrka… Ale wam łatwo Ci mówić… -Nie wiem Kera, rób jak uważasz… -Magda łatwo ci mówić!!!! -Może najpierw pójdziemy do Rafała… -Co?! Maku tego nie zaakceptuje! -Będzie musiał, chodź. Skierowały się ku mrocznej alei Kapuśniaczki. ![]() Din Don- rozległ się głos dzwonka. -CO?!- zawołał Rafał otwierając drzwi. -Cze Maku- rzekła Magda -Mamy ci coś do powiedzenia… -Słucham.. Dziewczyny opowiedziały Rafałowi całą historię. On uśmiechnął się. -Super! Będę miał dziecko z Kerką! Jego radość nie trwała długo, bo popatrzył na Karolinę. Jej nie było do śmiechu. -Co kotku?- zapytał -To moja wina… Nie wiem czy mam je urodzić czy nie. Co ze szkołą, z reputacją ach nie wiem… -Urodź je- proponował jej. -Zastanowię się…. ![]() Wyszły natychmiastowo. Poszły do parku. Karolina rozpłakała się, usiadła na łące i patrzyła na rodziny , które mają dzieci. -Jestem za młoda aby być matką, a z drugiej strony.. Nie chcę go zabijać! -Ja już nie wiem jak Ci pomóc- rzekła Magda- ciągle narzekasz. Weź się w garść i zdecyduj czego chcesz! Do jutra masz czas. -Ale chyba już postanowiłam…………. -CO TAKIEGO?!- zapytały chórem ![]() Długo trwało milczenie Karoliny, myślała i przewracała oczami. Nawet delikatnie palcem przejeżdżała po brzuchu. -No proszę jak ładnie przygotowuje się do macierzyństwa- powiedziała Magda , do Klaudii ucha. -No i?!- mówiła głośno Marlena patrząc na zegarek- Już 2 i pół godziny myślisz. Odpowiesz nam?! -Nie wiem co mam robić- mówiła- boje się… -Ale Kera… -Nie…Co wy byście zrobiły na mym miejscu?! -E.. –zaczęła Magda -No właśnie…. -Ale wiem co zrobię, usunę ciążę…. Nie zostawię ah… -To co robisz?!- zapytała Marlena -Zostawiam je- mówiła- a wy mi pomrzecie. -Możesz na nas liczyć- powiedziały chórem. C.D.N I TAK KONIEC CZĘŚĆI 2! |
![]() |
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|