|
|
Zobacz wyniki ankiety: Czy jak na pierwszy raz, jest to dobre FS? | |||
Zdecydowanie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 37.78% |
Nie! |
9 | 20.00% |
TAkie se |
8 | 17.78% |
Fajne, ale ja bym to zrobi³ inaczej. |
11 | 24.44% |
G³osuj±cych: 45. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
|
Narzêdzia w±tku | Wygl±d |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
No dobra daje 3 odcinek, ale b³agam piszcie komentarze!!!
Dobra zaczynam. ![]() Odcinek III Oczarowanie ![]() -Zjad³y¶my najsmaczniejsze ¶niadanie jakie mog³y¶my sobie wymarzyæ. – powiedzia³a Edna. Dziewczyny poczu³y, ¿e staj± siê przyjació³kami. Tylko Wiktoria wydawa³a siê zatopiona we w³asnych my¶lach. I rzeczywi¶cie niepokoi³y j± coraz bardziej dziwne g³osy. Czu³a, jakby rodzi³y siê w jej umy¶le. S³owa, które do niej dociera³y, nie przypomina³y ¿adnych znanych jej wyrazów. Dlatego postanowi³a koniecznie sprawdziæ ich znaczenie. Poniewa¿ nie umia³a sobie sama z tym poradziæ, zwróci³a siê do Jennifer. -Jennifer. Czy mog³aby¶ mi pomóc? -W czym problem, z³otko? -Gdzie mog³abym znale¼æ wyt³umaczenie s³ów, których nie ma w ¿adnym ze znanych mi jêzyków? ![]() -Hmmm...- Jennifer zaczê³a intensywnie my¶leæ.- Mo¿e znajdziemy co¶ w zbiorze KL. -W czym??? -W Kosmicznych Legendach. -A gdzie je odszukamy? -Chod¼cie, poka¿ê wam obu. ![]() Dziewczyny usiad³y przed komputerem. Jennifer ku zdziwieniu Wiktorii i Edny zaczê³a wystukiwaæ co¶ na dziwnej „maszynie do pisania”. -Jakich s³ów szukasz?- zapyta³a Jenn. - Utta... raae... wsopiuer... Na ekranie komputera po chwili wy¶wietli³o siê t³umaczenie. Wszystkie zbli¿y³y twarze do monitora. Na ekranie by³y napisane s³owa: ![]() Jeste¶... Nasz±... Wybrank±... -Sk±d znasz te... S³owa?- zapyta³a Edna. Wiktoria lekko siê zmiesza³a. Po chwili jednak odpowiedzia³a zacinaj±c siê. -Eee... Tak mi jako¶ same przysz³y do g³owy.- U¶miechnê³a siê. Chcia³a jak najszybciej skoñczyæ ten temat.- Bzdura i tyle. Chod¼my lepiej na spacer. Do koñca dnia nie wraca³y ju¿ do tego tematu. Wiele godzin spêdzi³y na wspólnych zakupach. ![]() Wiktoria kupi³a zielon± bluzkê oraz pomarañczow± spódniczkê, natomiast Edna bia³y top i czerwon± spódnicê. Jennifer, nieopamiêtana zakupocholiczka, wybra³a sobie trzy pary spodni, w tym d¿insy oraz sza³owe bluzki. Potem pojecha³y do fryzjera i kosmetyczki, gdzie Edna przed³u¿y³a sobie w³osy, Wiktoria za¶ ¶ciê³a je. Jennifer przefarbowa³a swoje k³aki na z³ocisty br±z i wybra³a uczesanie z grzywk±. Wiktoria po wyczerpuj±cym dniu od razu zasnê³a. ![]() -Ju¿ wiesz, co oznaczaj± te s³owa. Chod¼ do nas. Jeste¶ królow± naszego ¶wiata! -Kim jeste¶? Dlaczego ja jestem wybrana? -Chod¼ do nas! Nie jeste¶ zwyk³± Tau’ri. Jennifer obudzi³a siê oblana potem. To by³ sen. Nie rozumia³a prawie nic. Co oznacza to wszystko? Nie jeste¶ zwyk³± Tau’ri. ![]() Nastêpnego dnia po ¶niadaniu Edna i Wiktoria ogl±da³y ³zawe romansid³o. Wtedy podesz³a do nich Jennifer nios±c szczê¶liw± nowinê. -Dzisiaj muszê wyjechaæ do bazy i zabiorê Wiktoriê ze sob±, a Edna zostanie z moim mê¿em. Ma na imiê Marc, jest mi³y, na pewno was polubi. Wtem zabrzêcza³ DZWONEK. -To pewnie on- Jennifer pobieg³a. Marc i Jennifer przytulili siê. Mê¿czyzna by³ wysokim blondynem o tajemniczym u¶miechu. Ednê zatka³o. By³ tak podobny do Charlesa. Jenn i Marc podeszli do dziewczyn. Wiktoria wsta³a. -Jestem Wiktoria Moser – powiedzia³a. Edna równie¿ wsta³a. -Ja... Moser... Znaczy... Edna...- Edna zaciê³a siê ![]() Spojrzeli sobie w oczy. To by³o niezwyk³e. Jak gdyby niebo i ziemia zniknê³y i zostali tylko oni sami. • Czego dowie siê Wiktoria w bazie? • Co siê stanie w domu? • Czy Wiktoria dowie siê o swym przeznaczeniu? Tego i nie tylko dowiecie siê w IV odcinku zatytu³owanym „Tau’ri” Przepraszam za ewentualne b³êdy. Zapraszam do czytania nastêpnych odcinków. Ostatnio edytowane przez Orzech : 28.07.2005 - 16:44 |
![]() |
U¿ytkownicy aktualnie czytaj±cy ten temat: 1 (0 u¿ytkownik(ów) i 1 go¶ci) | |
|
|