Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 01.09.2005, 08:26   #2
efciaq
Guest

Domyślnie 2 odcinek

Sorki za postapod postem. I sorki za długie nie pisanie. Sorki za krótki odcinek. Sorki za mało zdję. SOrki za jakośzdję. Sorki za małe zdjęcia. Jak nie zapomnę, to zrobię większe.

Ale Matt ma niezłą brykę! Z daleka myślałam, że ferrari! Ale to tylko pozory. Ma jakiegoś srebrnego forda, chociaż ślicznego. Tego się nie da opisać. Jak zaczęliśmy jechać, to myślałam, że jestem w siudmym niebie. Tak cichutko pracował... Ale z czasem ta głucha cisza jakoś się (przynajmniej) mi wydawała się trochę... Zbyt cicha. Nitk z nas nie odwarzył się zacząć rozmowy. Być może to nasza trema, być może nie czujemy do siebie odrobiny sympatii. Pierwszy w końcu odezwał się czarnowłosy tato Matta z wąsem.
- Trema, co? - Włączył przy tym radio.
Była to jakaś śpiewka Niemena. Przełączył i słyszeliśmy modlitwy. Chyba było to Radio Maryja. Następna była piosenka. Fajna dość, nigdy jej nie słyszałam.
- Troszkę... - Odparłam. Matt tylko uśmiechnął się do mnie. Odwzajemniłam to.
Dalsza cisza nie była taką nadonsaną ciszą, bo leciałą muzyka. Było sympatyczniej niż wcześniej, bo po tym krótkim dialogu uśmiechy nie schodziły nam z twarzy.

- To tutaj. - "Pan z wąsem" wysiadł i otworzył mi drzwi.
- Dziękuję. - Powiedziałąm wysiadając.

Na planie był już nasz reżyser i scenograf. Oczywiście przebrałam się w jeansy i białą bluzkę. Ten drugi spojrzał na mnie z podziwem. Wyglądał, jakby jego jedynaczek pierwszy raz poszedł do szkoły. Fu!

Dostaliśmy scenariusz na kilka odcinków, od razu na te, które będziemy nagrywa w Dziwnowie. Mieliśmy trochę czasu, więc ja i Matt usiedliśmy w małym korytarzyku na kanapie. Zdążyliśmy przeczyta cztery pierwsze sceny. Jak się poznajemy, ja gubię torebkę, on mi ją podnosi, patrzymy na siebie...
- Hihihi, a spójrz na to... - Matt wręczył mi pogniecioną kartkę.

- Matt, Mandy! - Dobiegły głosy z oddali. - Chodźcie tutaj szybko!
Pobiegliśmy szybko w kierunku naszego reżysera.
- Co się stało?
- No właśnie?
- Słuchajcie. Odebrałem właśnie telefon z Dziwnowa. Człowiek, który nam załatwia pensjonat pilnie będzie potrzebował zwolnienia miejsc, kiedy tam wyruszymy. Pojedziemy jutro, o 9. Przepraszam Was za to całe zamieszanie. Niestety sprawdziłem wszystkie ogłoszenia. Nie możemy nigdzie indziej się zatrzymać. Przedzwonię do szkoł o wcześniejsze zwolnienie Was i poinformuję Waszych rodziców.

Westchnęłam cicho. Matt spoglądał to na mnie, to na "szefa".
- Stało się. Ale mam nadzieję, że nas nie zawiedziecie? - Powiedział cicho z nadzieją w głosie.
- Skąd!
- Gdzie tam!
Mieliśmy się zająć filmowaniem, ale Matt zaczął nas rozśmiesza tak, żecałkiem o tym zapomnieliśmy. Okropnie się wystraszyłam, kiedy zobaczyłam która godzina.

*

Wieczorem byłam:

Przemęczona;
Wystraszona;
Nie spakowana;
Senna;
ziewająąąąąąąąąąąąąąąąca.

Dobranoc. Jutro jadę.

Z kim pokłuci się Mandy Lair?
Co ją zadziwi?
  Odpowiedź z Cytatem

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania