![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Odc. 5 pt. "Spotkanie"
Godzina 17:40, 12 piętro centrum kultury Sim City... - Przepraszam za spóźnienie, ale autobus... - Alicja nie dokończyła, gdyż zaczęła mówić kobieta prowadząca spotkanie. Była to Miss Sim City. - Witam. Usiądź na miejscu. Jesteście już wszystkie, więc możemy zacząć spotkanie. Najpierw poproszę o przedstawienie się. Może od... pani. - Nazywam się Iza Kowalska. Mam 23 lata. Obecnie studiuję weterynarię - przedstawiła się czerwonowłosa kobieta. "O, nie! Jak mogli ją wybrać?" - pomyślała Ala. - Dzień dobry. Jestem Konstancja Baron. Mam 24 lata. Pochodzę z rodziny szlacheckiej. "Co ja tu robię?!" - myślała Alicja. Przedstawiły się jeszcze dwie dziewczyny. Na końcu przyszedł czas na Alę. - Nazywam się Alicja Nowak. - To wszystko? - spytała miss. - Wszystko. - Ech... dobrze. Już za tydzień będzie pierwszy pokaz mody. Dziś przećwiczymy jak się chodzi po wybiegu. (na zdjęciu miss) ![]() Alicja przyszła do domu bardzo zmęczona. Drzwi nie były zamknięte, co bardzo ją zdziwiło. - Witaj, mamo! Wróciłam! Jednak nikt nie odpowiadał. Weszła do każdego pokoju, lecz nigdzie nikogo nie było. W kuchni na ladzie zobaczyła kartkę. - Pańska mama jest w szpitalu - przeczytała na głos. - O, nie! Kobieta szybko wybiegła z domu na postój taksówek. Wsiadła do jednej z nich. - Do szpitala, szybko! (na zdjęciu taksówkarz "proszę pani, 8 simoleonów") ![]() Taksówka podjechała prawie pod same drzwi szpitala. - To będzie 8 simoleonów. - Przepraszam, nie mam pieniędzy.. Ala biegła tak szybko jak tylko mogła. - Ej, proszę pani! - krzyczał taksówkarz. Kobieta podbiegła do recepcji. - W czym mogę służyć? - spytała recepcjonistka. - Chciałabym się dowiedzieć gdzie leży moja mama. - Nazwisko? - Kogo? - Pani matki. - Przepraszam, ale jestem tak rozkojarzona... Krystyna Nowak. Recepcjonistka poinstruowała Alicję. Kobieta wsiadła w windę i pojechała na 3 piętro. - Co jest z moją matką? Krystyną Nowak? - spytała się Ala jednego z przechodzących lekarzy. - Ratujemy jej życie... ![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|