![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Mam mały problem który się robi coraz bardziej wkurzający. Gram sobie w simsy a tu w pewnym momencie wyłącza się monitor. W głośnikach słychać że gra leci sobie dalej. Włączam monitor a tu tylko tabliczka. Musze kompa resetować by znowu było można było coś zrobić. Wszystko jest ok dopóki nie włączę simsów gram i nie wiadomo czemu monitor siada... to jest totalnie
![]() ![]() ![]() A NA TABLICY MONITOR IS IN POWER SAVE MODE. ACTIVATE USING PC Ostatnio edytowane przez Balbina : 23.09.2005 - 10:06 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
U mnie też tak jest i to właśnie od Simsów się zaczęło :/
Poprostu pewnego dnia sobie gram i wyłącza mi się monitor (tzn. gaśnie, bo pracuje) muzyka chodzi wszystko tak jakby nic się nie stało i potem komunikat podobny. Ja jak nacisne Ctrl + Alt + Delate, to się obraz pokazuje ale jest jeszcze jeden komunikat, że trzeba się skontaktować z ATI Technologies :/ Myślicie, że to błąd karty graficznej? |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Raczej tak, ale dzieje sie tak tylko w simach?
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Masz monitor ciepłokrystaliczny/kartę z serii ATIRadeon? :? Bo z tego co wiem, to oba ze sobą nie współgrają i trzeba pomocy *kogoś z góry*.
Napisz jaki masz sprzęt. |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Bosz - www.ati.com tam sobie sciagnij sterowniki najnowsze i po problemie
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
a gdzie tam można pobrać ?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
https://support.ati.com/ics/support/...ge&folderID=27
Wybierz jakiego masz Windowsa i idź dalej. Jakby co to pytaj ;] |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Ok dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
LCD z ati nie tworzą konfliktów (choć mogą się zdarzyć osobne przypadki braku współpracy danego modelu lcd z danym modelem grafy,jak w przypadku np. pewnego modelu monitora Samsunga i kart z serii GeForce 6600)
Co do problemu, jeżeli masz WinXP to w zaawansowanych ustawieniach ekranu(prawy przycisk gdziekolwiek na pusty pulpi, tam właściwości) wybierz zakładkę Monitor, zaznacz ukryj tryby których monitor nie obsługuje(czy coś w tym stylu) daj najwyższe możliwe odświeżanie, potem w grze zobacz jakie masz ustawione odświeżanie, zniż o jeden poziom. Weź zainstaluj stery z www podanego wyżej (stare usuwając za pomocą dodaj/usuń z panelu sterowania). w przypadku jak LCD (cienki monitor) daj odświeżanie nie większe niż 75hz(w grze też). |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|