Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.07.2005, 09:16   #431
Velixica
Guest

Domyślnie Królik

Zastanawiam się co wszystkich tak wkurza ten Króliczek Towarzyski Przecież on jest taki słodziuuutki I wogóle fajnie że coś takiego wymyślili bo teraz to nie musze łapać za słuchawke i czekać na sima tylko teraz to jest expres No dobra może to troche wredne że ten królik pierdzi ale bez przesady
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.07.2005, 14:18   #432
cleo93
Guest

Grin hmmmm

albo mi sie wydajealbo grasz czasami w neverwinter nights... no coz ja tesh elf ale chaotyczny dobry czarodziej...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.07.2005, 15:43   #433
clover 007
Guest

Grin Kibelek

Ja też mam dziwne zdarzonko . Pewnego dnia kliknęłam na simkę aby nauczyła małe dziecko mówić . Usiedli niestety w toalecie i zaczeła się nauka . Po niedługim czasie pojawiły sie literki ZzZzZ jakby dziecko spało . Jednak nie spało bo nad jego główką był ten pasek . To dziecko siedziało obok kibelka i to wyglądało jakby to kibelek spał . HeH ... NiE zMyŚlAm !!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.07.2005, 15:50   #434
clover 007
Guest

Grin Kibelek

Kliknęłam na simkę żeby nauczyła dziecko mówić i po kilku minutach ulokowali się w toalecie i zaczeła sie lekcja . Dziecko siędziało okok kibelka a mama przy ścianie . W pewnej chwili zauwarzyłam że nad kibelkiem unoszą się literki ZzZzz . I nie wiem czy to dziecko spało podczas nauki ( nie sądze bo miało nad sobą ten niebieski pasek , który coraz bardziej się zapełniał .) Czy też kibelek postanowił uciąć sobie drzemkę . Heh... NiE zMyŚlAm !!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.07.2005, 15:52   #435
Darkviolet
Guest

Question

Była mowa w grze o tym,że Paskal Dziwak miał urodzić ufo...mi się zawsze jak dotąd rodziła śliczna ufolka(co tam że z małym nosem i wielkimi oczami) ,a teraz ,patrze a tu....LUDZKIE DZIECKO!! Co prawda nie zrobiło mi to problemu ,ale ...no cóż...

Tu zdjęcie niezapomnianej Patience(zawsze daję jej takie imie!!) :

Dodam jeszcze że ma jeszcze rodzeństwo,ale normalne
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.07.2005, 19:01   #436
Marson
Guest

Domyślnie

Teraz właśnie grałam w simy sobie no i w grze małe dziecko urosło mi na dziecko w wieku szkolnym. Wszystko ok. Ja zawsze robię tak, że gdy jest jeden dzień do urodzin, to klikam na tego sima, który ma jutro urodziny i wybieram "dorośnij". No to i tym razem tak było i kliknęłam "dorośnij". Gościu urósł. Pasek dorosłości (jeżeli można go tak nazwać ) przeskoczył z linii dzieciaka na szkolnego i wsazywało "dziecko stanie się nastolatkiem za 1 dzień". Wcześniej było "małe dziecko stanie się dzieckiem za 1 dzień". No, wszystko ok. Po urodzinach ten pasek powinien zmienić się na "dziecko stanie się nastolatkiem za 8 dni". Ale się nie zmieniło! I mogłam go przeobrazić w nastolatka! Zrobiłam to. No i w ten oto sposób z małego dziecka powstał nastolatek .
Ps. Jak zrozumieliście to gratuluję!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.07.2005, 19:23   #437
patrysiaz1992
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał marson
Teraz właśnie grałam w simy sobie no i w grze małe dziecko urosło mi na dziecko w wieku szkolnym. Wszystko ok. Ja zawsze robię tak, że gdy jest jeden dzień do urodzin, to klikam na tego sima, który ma jutro urodziny i wybieram "dorośnij". No to i tym razem tak było i kliknęłam "dorośnij". Gościu urósł. Pasek dorosłości (jeżeli można go tak nazwać ) przeskoczył z linii dzieciaka na szkolnego i wsazywało "dziecko stanie się nastolatkiem za 1 dzień". Wcześniej było "małe dziecko stanie się dzieckiem za 1 dzień". No, wszystko ok. Po urodzinach ten pasek powinien zmienić się na "dziecko stanie się nastolatkiem za 8 dni". Ale się nie zmieniło! I mogłam go przeobrazić w nastolatka! Zrobiłam to. No i w ten oto sposób z małego dziecka powstał nastolatek .
Ps. Jak zrozumieliście to gratuluję!
Zrozumiałam, zawsze tak mam, gdy sim się 'przeobraża' dzień wcześniej. Tylko, że wskaźnik natychmiastowo cofa się i nie ma już: stanie się ... za 1 dzień Pozdrawiam :*

EDIT: nie chcę po raz 'enty' łamać zasady posta pod postem, więc wyedytuję. Kiedyś, gdy kosiarz przyszedł po mojego ukochanego Aleksa Ćwira (ukatrupiłam go) dodałam sobie go do rodzinki... Chcę wyjść z gry, patrzę, a opcja wyjścia jest niedostępna, jak wtedy gdy babka rodzi!! Pomyślałam sobie, że ja zresetuję kompa to mi się gra nie zapiszę, więc sprzedałam kostuchę... ONA SPRZEDAŁA SIĘ RAZEM Z ALEKSANDREM!!!No trudno! Weszłam ponownie w rodzinkę, wchodzę w drzewko genealogiczne, a Aleks zaznaczony jako umarły, oraz standardowo uciekł z panelu jak i kosiarz!! Ponownie weszła w otoczenie i w panel rodzinki Ćwirów. Jest podobizna i kostuchy i Aleksa, jakby oboje żyli i byli w familii. Niestety, na parceli ich nie ma, a żona Aleksandra nie ma we wspomnieniach, że umarł
Tak wygląda panel rodziny z otoczenia: ( yyy, nie zwracajcie uwagi na opis)

A tak kostucha w rodzinie:

Dziwne, nawet nie widać jaką ma aspirację i na dodatek posiada wolną wolę, nawet gdy ta jest wyłączona na danej parceli!! Z jednej strony fajnie, że Alex mi wykitował, ale dziwne rzeczy się działy
Próbowaliście kiedyś kostuchę do rodizny dodać??? Ja już nigdy nie dodam, bo simowie giną i to bez powodu!!

Ostatnio edytowane przez patrysiaz1992 : 30.07.2005 - 19:43
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.09.2005, 17:15   #438
Alien X
Guest

Domyślnie

A ja mam pytanie do wszystkich: czy takie błędy (np. wyginanie się rąk, krótsze nogi, niewidzialny sim itp.) występują u słabszych kompach? U mnie nigdy, przenigdy się nie zdarzyło (chociaż mam Simsy 2 od dosyc dawna) ale oczywiście mam ,,słaby" komputer :wacko: Czy to zależy od np. karty graficznej?

A co do dziwactw w grze, to:
1. Mój sim (nazywa się monika) rozmawia z simem Marcinem na czacie. Jest póżno. No ale se gadają bez przeszkód. Każę Monice zazdwonić do marcina, bo pomyślałąm, że fajnie byłoby, gdyby się zaprzyjażnili. No i monika dzwoni, pojawia się tekst od Marcina: Dzięki za wyrwanie mnie z łóżka. Ale on jest na czacie!!

2. Widać w nocy było 2 księżyce!! I one nawet ze sobą się ,,zderzyły"!
(wkleję zdjęcia, nie wiem czy mi się uda. Wiem, że zdjęcie są słabej jakości, ale jak się przyjrzycie uważnie jednemu zdjęciu, to widać że są tak jakby połączone jeden z drugim )

Odpowiedź z Cytatem
stare 28.09.2005, 19:35   #439
patrysiaz1992
Guest

Domyślnie

Co do pkt 1 to takie zachowanie uważam za kolejny durnowaty błąd w grze. U mnie np moja nastolatka rozmawiała na czacie z rówieśnikiem (było ok 10, a nie poszła tego dnia do szkoły) i po chwili do niego zadzwoniła. Wyskoczyło, że sim jest w szkole :]. Ale w końcu siedział na czacie...
A co do 2... Eee... może zaćmienie księżyca?. Heh, a tak na serio to w TS2 są dwa księżyce na niebie, ale zależy jak się ustawi obraz... A takie zderzenie w tym przypadku jest normalne (chociaż jakby z innego punktu widzenia patrzeć są to po prostu kolejne 'cudne' błędziki', no bo czy my mamy dwa księżyce, czy też słońca??)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.09.2005, 12:39   #440
Martyna567
Guest

ThumbsUp

Ja też tak miałam moja simka miała zły humor i padła po czym umarła. Gdy ją skasowałam już jej nie było. Tak to bywa. Najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuacji jest wyjście z gry bez zapisywania. Owszem można stracić wszystko to, czego się przed tem nie zapisało, ale główną tezą w świecie Sims jest, by bawić się Simami i o nich dbać. :wacko:
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości)

Zasady Postowania