|
|
Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory? | |||
5 gwiazdek - Odlotowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
37 | 66.07% |
4 gwiazdki - Całkiem niezłe |
11 | 19.64% |
3 gwiazdki - Przeciętne |
4 | 7.14% |
2 gwiazdki - Zgroza |
1 | 1.79% |
1 gwiazdka - Strach się bać |
3 | 5.36% |
Głosujących: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Reputacja: 13
|
![]()
Chciałam tylko przypomnieć, że jeśli nie macie do napisania NIC konkretnego, prócz tego, że będziecie wiernymi czytelnikami, to używajcie sond - głosujcie.
Ile razy mam powtarzać??? :ninjaf: |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Świetne. Cudowne. Nieziemskie.
Bardzo mi się spodobało. Po co było się zamartwiać? Niepotrzebnie. Podoba mi się twój styl pisania. Również jestem za tym, byś kontynuowała Kroniki cienia. Zdjęcia mają bardzo ładną oprawę graficzną. Taki odcinek mi odpowiada. Nie potrzebuję zbyt wielu zdjęć. Najważniejsza jest treść. Owszem, zdjęcie to także podstawa fotostory, ale dzięki treści zyskuje ono sens. Już kończę, nie po to tu jestem, żeby definiować istotę fotostory. Powiem ci tyle - urzekła mnie twoja historia. Daję najwyższą ocenę z możliwych. Pozdrawiam i czekam na następne części twojego dzieła ^^ |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Dlaczego tytuł jest mylący?
Wcale taki nie jest. "Voyage" to francusku podróż, a po angielsku rejs. Dlaczego więc nazwałam tak to FS? Patrz zarzut 1 Dlaczego tak częśto powtarzasz "jej"? Pierwszy odcienek to głównie przemyślenia Dorcas i moje o niej, więc trudno mi było czymkolwiek to zastąpić. Skąd sciągnełaś włosy Dorcas? Nie wiem dokładnie, ale chyba z ModTheSims2 Wasze zarzuty: 1.Kroniki Cienia miały bardziej fascynujący początek. "Voyage" nie jest horrorem (skąd wam to przyszło do głowy?), ani niczym w stylu "Kronik". Póżniejsze odcinki mają co prawda coś z dramatu psychologicznego, ale to FS jest moją próbą zmierzenia się w gatunkiem... no, tego dowiecie się póżniej. 2.Temacik trochę oklepany. Prawdę mówiąc, z takim fotostory jeszcze się na forum nie spotkałam. I powtarzam, to nie jest FS w stylu "Krwawego Weekendu" 3.Użycie "Doreen" zamiast "Dorcas" To tylko i wyłącznie moja wina. Dorcas najpierw nazywała się Mary, póżniej Jane, Doreen i Claire. Ale w końcu dopasowałam imiona do wszystkich bohaterów i została Dorcas. A dokładniej Dorcas Jane Sheldon. Jej imię i nazwisko ma naprawdę duże znaczenie Wasze zdanie Falcon: FS podobne do "Najdłuższej podróży" - też lubiłam w to grać. Nie myślałam o tymwcześniej, ale moje fotostory ma faktycznie troszeczkę wspólnych wątków z tą grą. Mam nadzieję, że będzie równie ciekawe. I na koniec - Słówko odemnie Dzięki za wszystkie pozytywne komentarze, a szczególnie chciałabym podziękować Oasis, która dała mi - chyba faktycznie jako pierwszej osobie na tym forum - ocenę 10/10. Podarowałaś mi najbardziej niezwykłą rzecz w życiu człowieka - szczęście, za którym idzie wiara w siebie i własne siły! Mam nadzieję, że nie zawiodę Ciebie i innych wiernych czytelników, jakich mam, a przynajmniej myślę, że tak jest, już po pierwszym odcinku. Pozdrawiam, Aprille |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Muszę powiedzieć, że mi się podoba. I wcale takie nudne się nie wydaje, wręcz przeciwnie zaciekawiło mnie, bo jest to coś nietypowego. Nietypowy klimat, nietypowa bohaterka, która w przeciwieństwie do innych bohaterekt na ty forum, nie zamienia się w detektywa i nie próbuje przyżyć tylko do końca tego fotostory. Tutaj widać, że nasza Dorcas (fajne imię ^^') żyła już wcześniej, i jeśli scenariusz będzie przyjazny, zamierza żyć dalej. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumiał po prostu nie ma tutaj takiej papierowości na którą ja często pozwalam.
Bardzo mi się podoba też twój styl pisania. Delikatne napisane zdania, doskonale współgrające ze sobą i oddawające taką nutkę tajemniczości. Tak, z pewnością jesteś jedną z tych, która trzyma pióro już od maleńkości. ^^ I ja też zauwarzyłam podobieństwa do The Longest Journey i bardzo jestem z tego zadowolona. Pomijając grafikę niektórych postaci, to naprawdę śliczna gra ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Lapis, każdy chce dodać coś od siebie co do tego fotostory. Ja na przykład dodam, że sucha ocena daje o wiele wiele mniej takiej osobie niż długi post, w którym wytknięte mu są wszystkie błędy, a przekazane wszystkie doskonałości. Fotostory jest Ś-W-I-E-T-N-E. Zeby odróżnić się od tłumu zachwalającego i przekazujacego ci gorliwie, że zdobywasz sobie nowych czytelników powiem Ci, że jest to bardzo dobry tekst, jedynie wspomagany zdjęciami - dla mnie i tak większość w ocenie fotostory stanowi tekst, dopiero potem zdjęcia. I tu tekst jest idealny. Wspaniale oddajesz uczucia bohaterów i to, co w danej chwili myślą, ich spojrzenia na tych fotach - ach, cud miód i orzeszki, mogłabym to czytać w kółko godzinami. A co do odcinka nr.2 choć niewiele wnosi, ja domyślam się, że zapewne będzie gdzieś o nim wzmianka w dalszych częściach. Bo chyba żaden odcinek nie jest nigdy napisany z żadnego widzimisię? tak myślę.. ale to tylko takie moje przemyślenia. No i ocena końcowa. nie ma innej możliwości - 10/10 |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Reputacja: 13
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Wprawdzie krótki odcinek, ale nie każdy odcinek musi byc długi, język jakim piszesz jest piękny naprawde.
Widac że z tego fotostory wyjdzie coś naprawde interesującego ![]() Niv |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Bardzo mi się podobał ten odcinek. Mimo że był krótki. Bardzo fajnie piszesz. Jak czytam to FS to od razum stahe się jakaś taka wyciszona. Nie mam pojęcia czemu. Ocena 1o/1o mnie tam nie przeszkadza brak akcji, dla mnie i tak jest ciekawie
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dziwne, że nikt nie komentuje
![]() No więc moim zdaniem 3. odcinek jest o wiele lepszy od drugiego, wreszcie coś się zaczęło dziać ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Wreszcie kolejny odcinek! Teraz już oceniam bez najmniejszych wątpliwości
10/10 Widzę że akcja się już rozkręciła, zdjęcia ładne, tekst piękny. Nie rozwija się za szybko ani nie za wolno. Twój styl pisania jest cudny a to FS....niezwykłe. Nie spotkałam się jeszcze z takim na forum i za to masz u mnie plusa. Czekam zniecierpliwością na kolejny odcinek. Czy ta encyklopedia to będzie jakaś "łamigłówka literowa"? (czyli czy litery będą się układać w jakieś słowo jak się je odczyta według klucza?) I pewnie to romazane zdanie będzie ważne, nie? |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|