Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.12.2005, 07:10   #1
AgnessMagness
Guest

Post Okno z błędem

Probowalam zainstalowac sobie The Sims 2: Na Studiach, a zaraz po nich Nocne Życie. Niestety, kiedy instalacja poprosiła mnie o podanie płytki nr 4 The Sims 2 (po instalacji), wlożyłam ją. I po chwili znów okienko się pojawiło. Na ten problem znalazłam rozwiązanie: odinstalowac TS2. Wyczyściłam do tego rejestry. Zaczęłam od nowa instalowac i... przy jednym procencie wyskakuje coś w stylu: "Nastąpił błąd z kopiowaniem pliku X [Ponów próbę] [Anuluj]. Szok! Przeszukałam cały dział Problemy z grą (the sims 2) i znalazłam tylko jeden taki temat, ale nikt tam nie chce odpowiedziec.

P.S. Przy instalacji NŻ wyskakuje też coś podobnego jak w TS2.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.12.2005, 16:29   #2
moniaaaka
Guest

Domyślnie

Ja tez mam taki sam problem z zainstalowaniem nocne zycie. chcialabym sie Ciebie zapytac czy warto mi probowac odinstalowywac cale simsy i nie wiem dokladnie o co chodzi z czyszczeniem rejestrów (nie jestem dobra w te klocki)? Nie wiem nawet co to jest, czy dobrze byłoby gdybym ja tez je wyczyscila? Skad wiesz ze napisany przez Ciebie spocób zadziala? Zadaje tyle pytan bo ja sama mialam problemy z zainstalowanie zwyklych TheSims2 i nie chce przez to przechodzic po raz drugi.

stare 25.12.2005, 19:34   #3
AgnessMagness
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał moniaaaka
Ja tez mam taki sam problem z zainstalowaniem nocne zycie. chcialabym sie Ciebie zapytac czy warto mi probowac odinstalowywac cale simsy i nie wiem dokladnie o co chodzi z czyszczeniem rejestrów (nie jestem dobra w te klocki)? Nie wiem nawet co to jest, czy dobrze byłoby gdybym ja tez je wyczyscila? Skad wiesz ze napisany przez Ciebie spocób zadziala? Zadaje tyle pytan bo ja sama mialam problemy z zainstalowanie zwyklych TheSims2 i nie chce przez to przechodzic po raz drugi.
1. Jeżeli usuwasz np. ręcznie simsy to należy wyczyścic rejestry, bo bez tego nie zainstalujesz ich od nowa (ja też jestem w tym temacie ciemna).
2. Witaj w klubie Mamy problemy z zainstalowaniem Nocnego Życia.
3. W dziale o NS jest "instalacja dodatku na studaich". Tam znalazłam informacje, że jeżeli występują błędy przy aktualizacji, to należy od nowa zainstalowac TS2, a potem NS i naczytałam się dużo informacji o jakimś patchu, żeby go nie instalowac. Pomyślałam, że zrobię reinstalkę TS2 i dalszą historię już znacie. Aż mnie krew zalewa, kiedy widzę dwa pudełka z pięknymi napisami: Na Studiach i Nocne Życie.
4. Miałaś problemy? Jak je rozwiązałaś? Dla mnie każda informacja jest ważna.

Błagam was, wy też coś napiszcie, ponieważ cały dzień czekałam na odpowiedź. Tylko nie coś w stylu "nie wiem co ci poradzic".

stare 26.12.2005, 07:23   #4
koma
Guest

Domyślnie

Miałam podobny problem, tyle, że z NS. Znaczy, gdy się akualizowało, wyskakiwał bląd i dupa. Najpierw nie wiedziałam co zrobić, a potem pomyślałam dupa z tym, NŻ zainstaluje i spaczuje mi się z NŻ. No tak było. Na aktualizajci NŻ poszło wszystko dobrze. Skoro jesteś ciemna z rejestrami, to ich nie czyściłaś, um? Wejdź w panel sterowania, dodaj/usuś programy, wyszukaj na liście simsy i usuń je. To wszystko. Spróbuj zainstalować od nowa simsy w tej kolejności:
1. The Sims 2
2. The Sims Na Studiach (tu powinno ci się zpaczować bez problemu)
3. The Sims Nocne Życie (jeżeli spaczuje ci się NS, to tu aktualizacja nie będzie potrzebna)
Mam nadzieję, że pomogłam .
Pozdr. Komcia

stare 26.12.2005, 07:58   #5
AgnessMagness
Guest

Domyślnie

Rejestry czyścił mi brat. A z tym dodaj/usuń programy to też coś kombinowałam.

stare 26.12.2005, 08:06   #6
koma
Guest

Domyślnie

A może masz po prostu porysowaną płytkę? Nawet jeśli nie, to spróbuj porządnie przeczyścić (u mnie to pomaga jak instalacja się zatnie, niekoniecznie przy simach)

stare 26.12.2005, 21:03   #7
AgnessMagness
Guest

ThumbsUp

Dziękuję za odpowiedzi, ale problem sam się rozwiązał. Teraz chcę tylko powiedzieć, że ta gra jest super. No, ale to nie na temat. A propo tematu, można go zamknąć.

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania