Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory?
5 gwiazdek - Odlotowe 37 66.07%
4 gwiazdki - Całkiem niezłe 11 19.64%
3 gwiazdki - Przeciętne 4 7.14%
2 gwiazdki - Zgroza 1 1.79%
1 gwiazdka - Strach się bać 3 5.36%
Głosujących: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.12.2005, 12:44   #51
Nereide
Guest

Domyślnie

Cudne! Jak czytałam tę bajkę to aż się wzruszyłam ;( Czekam z niecierpliwością na inne dodatki
Ps. Napisałam wcześniej posta, ale zabrakło mi regulaminowego 1 słowa :/
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.12.2005, 12:55   #52
Isi

Reputacja: 10
Smile

Piękne. Jestem mile zaskoczona, ze wstawiłaś te Inspiracje w takiej formie, spodziewałam się raczej kilku zdjęć i grafik (ale to też szykujesz ) I nie spodziewałam się, że będzie tego tak aż dużo, ale to dobrze.

Cytat:
Napisał Aprille
„Voyage” nie jest co prawda o miłości, ale o czymś równie ważnym. Pisząc, miałam nadzieję, że sami to odkryjecie. I nadal ją mam
Nie jestem chyba na tyle domyślna, żeby odkryć to zamierzenie. Ale może chodzi o nadzieję? W końcu ona jest też bardzo ważna. Albo o czas, jeśli wnioskować z bajki, ale to by było za proste. Nie umiem rozwiązywć takich zagadek, może załapię po którymś z następnych odcinków.

Czekam na dalszą część Inspiracji i odcinki. Chciałam Ci jeszcze napisać, że na forum jest kilka osób, których styl pisania najbardziej mi się podoba i Ty jesteś jedną z nich. Nawet jeśli piszesz o "Voyage", że jest nudne, mnie w ogóle nie nudzi, bo przedstawiasz wszystko w taki sposób i takimi słowami, że czytam to z przyjemnością.

Pozdrawiam.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.12.2005, 14:33   #53
pieska_SzKoLnA^
Guest

Domyślnie

bardzo fajna bajka, taka sama jest na stronie www.adonai.pl sa tam takze fajne zludzenia.Aprille,zauwazylas ze styczen dziwnie sie przyblizyl??mam nadzieje ze masz juz tekst(na zdjeciach mi mniej zalezy) do odcinka??ciekawe,co w nim bedzie.
szczesliwego Nowego Roku 2006!! :yay: :yay: rok 2005 :happy2: :paps: :tclsd:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.12.2005, 16:00   #54
magda_lena_1993
Guest

Cool Masz talent!

Hej! Na początku chciałam Ci powiedzieć, że masz talent do pisania. Trochę powtarzanych wyrazów, ale zaczynasz nad nimi panować. Może napiszesz książkę? No dobra, do rzeczy...... Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że oceniam twoje FS 9,5/10. Czekam na następne odcinki! Trzymaj się cieplutko! :* Pa! :papa:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.12.2005, 16:49   #55
Aprille
Guest

Arrow

Jedna chwila nieuwagi i zamyślenia wystarczyła by pośliznęła się na stromym podłożu i wpadła prosto w przepaść.
Leciała długo i powoli, a zdarzenia z jej życia migały jej przed oczami niczym kadry z czarnobiałego filmu.
Obraz urwał się. Zamarła.

Tak wyglądała mniejwięcej śmierć Dorcas

Robiłam zdjęcia Tony'emu, a ona bez mojej wiedzy poszła się wykąpać w pobliskim basenie... No i stało się. Myślałam, że dostanę zawału. Przyszedł Mroczny Kosiarz i Tony błagał go o jej życie, ale został brzydko mówiąc olany.
No więc Dorcas pływa sobie pewnie gdzieś teraz w antymaterii, czekając a ponownie otworzę grę... A niech sobie pływa! Oduczy ją to robienia czekokolwiek bez mojej zgody...

Szczęśliwego Nowego Roku, odcinek jak zwykle w sobotę,
Aprille
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.01.2006, 23:27   #56
Isi

Reputacja: 10
Smile

Jak dla mnie to najlepszy z dotychczasowych odcinków. Przede wszystkim jest więcej akcji i podoba mi się pomysł z tą skrzynią (że Arthur Fillmore z niej wyszedł). Styl pisania jak zawsze mi się podoba. Zdjęcia są ładniejsze niż zwykle, o wiele lepsze jest wyostrzanie, którego teraz użyłaś niż efekt "zamglenia" (to chyba zmniejszenie kontrastu), którego używałaś w poprzednich odcinkach. Szkoda, ze zakończyłaś w tak ważnym momencie...
Cytat:
Napisał Aprille
Nie będę już sama sobie błędów z tego odcinka wypominać, bo byłaby za długa lista. Pozostawię to wam. ;-)
Nie wiem, o jakie błędy Ci chodzi, ale z pewnością przesadzasz, odcinek jest bardzo udany i ja nie zauważyłam, żeby było coś nie tak.

Pozdrawiam
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.01.2006, 06:26   #57
Nereide
Guest

Domyślnie

Odcinek może krótki, ale za to dużo się w nim dzieje. Nie przesadzaj, że masz dużo błędów - tutaj trzeba je podzielić na: ortograficzne i stylistyczne. Ortografów nie masz żadnych (albo to moja ślepota o tak wczesnej porze się już gubi), a stylistyka jest poprawna (prawie każdy na tym forum stawia za dużo przecinków ). Jak zwykle czekam na dalszą część.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.01.2006, 16:16   #58
pieska_SzKoLnA^
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Aprille
1. Dorcas za nic nie chciała się obudzić.
2. Nie myląc się zbytnio, dwie minuty później, siedział na podłodze w przeszytym przejmującą cichą strychu Dorcas.
3.Nie będę już sama sobie błędów z tego odcinka wypominać, bo byłaby za długa lista. Pozostawię to wam.
1.skoro zemdlala,no to lepiej by bylo ocknac albo cos takiego
2.chyba ciszą
3.sama widzisz ze znalazlam tylko 2 bledy(byla jedna literowka,to z okiennicami).
krotki odcinek ale prawie to nam zrekompensowalas,bo duzo sie dzialo,i za to daje ocene 9,8/10,choc na przyszlosc dawaj dluzsze odcinki
pozdrawiam :*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.01.2006, 21:05   #59
semus
Guest

Domyślnie

super!!! bardzo mi się podoba to fotostory!!! nie będę owijać w bawełnę 10/10. W napięciu czekam na kolejny odcinek...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.01.2006, 12:34   #60
Moriquendë
Guest

Domyślnie

-tekst 8/10. Czyta sie znakomicie, mnostwo opisow. Wszystko jest takie jakby... hmm... leniwe i melancholijne W dobrym tego slowa znaczeniu ale mnostwo literowek typu: "przeszytym przejmującą cichą strychu Dorcas". Ale naprawde to fs to dzielo sztuki pisanej!

-fabula 8/10. Wydaje sie super. Ale jak dla mnie akcja dzieje sie zbyt wolno, aczkolwiek wszystko jest idealnie przemyslane. Tylko pogratulowac

-Zdjecia 8,5/10. Bardzo ladne, chociaz dwa czy trzy zupelnie mi sie nie podobaly. Chwala sie ramki. Nie podoba mi sie jedynie pomysl z podpisami pod zdjeciami. Jak na moje oko calkowicie nietrafiony.

-Razem 8,2/10. Ekstra. Glosuje na "odlotowe".
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania