Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.01.2006, 17:19   #11
JuStA<YO>
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Cocaine
Tak... temat jest ale w niczym mi nie pomógł nadal proszę o pomoc

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.01.2006, 18:45   #12
Cocaine
Guest

Domyślnie

Justo, o ile dobrze widzę to twój problem jest taki sam jak ten opisany w temacie, który Ci podałam :con:

Spróbuj zrobić reinstal.

stare 16.01.2006, 20:13   #13
JuStA<YO>
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Cocaine
Justo, o ile dobrze widzę to twój problem jest taki sam jak ten opisany w temacie, który Ci podałam :con:

Spróbuj zrobić reinstal.
nic nie pomogło :con:
ale mam pomysł, co wy na to jak bym przegrała moją orginalną płytkę może z kopi by instalacja dalej poszła??????????? piszcie czy dobry pomysł, ktoś tak kiedyś próbował HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????? ????????????? ;(

stare 16.01.2006, 21:30   #14
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał JuStA<YO>
nic nie pomogło :con:
ale mam pomysł, co wy na to jak bym przegrała moją orginalną płytkę może z kopi by instalacja dalej poszła??????????? piszcie czy dobry pomysł, ktoś tak kiedyś próbował HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????? ????????????? ;(
Możesz to zrobić, czasami pomaga. Będziesz miała tylko problem ze skopiowaniem płytki (jeżeli masz oryginał) w programie typu np. Nero z powodu zabezpieczeń. Do skopiowania polecałbym Alcohol lub Clone CD - z odpowiednimi ustawieniami. Lepiej również nie przegrywać płytki na drugi CD, tylko zrobić jej obraz i odtworzyć go np. w Daemonie. Do grania i tak potrzebowałabyś oryginalnej płytki (na takim obrazie gra nie ruszy, można ją tylko zainstalować), więc problem może tkwić właśnie w porysowanej płytce.
Druga przyczyna - znacznie mniej prawdopodobna - nieprawidłowa instalacja, a raczej błąd w instalacji spowodowany właśnie porysowaną płytką.
Trzecia - tutaj trudno określić prawdopodobieństwo - KTO NA MIŁOŚĆ BOSKĄ POLECIŁ CI TAKĄ FANTASTYCZNĄ METODĘ NA ZMARNOWANIE DYSKU 40GB?!!! :con: Według Twoich danych dysponujesz wolnymi 13GB, ale dla systemu jest to tylko 232MB albo - jeżeli zmieniałaś położenie plików systemowych - 1GB. Przecież jest to klasyczne marnotrawienie cennych gigabajtów! W takiej konfiguracji system musi się czuć jak słoń w klatce dla myszy!

stare 17.01.2006, 08:26   #15
JuStA<YO>
Guest

Sad to już koniec

Cytat:
Napisał MarekS
Możesz to zrobić, czasami pomaga. Będziesz miała tylko problem ze skopiowaniem płytki (jeżeli masz oryginał) w programie typu np. Nero z powodu zabezpieczeń. Do skopiowania polecałbym Alcohol lub Clone CD - z odpowiednimi ustawieniami. Lepiej również nie przegrywać płytki na drugi CD, tylko zrobić jej obraz i odtworzyć go np. w Daemonie. Do grania i tak potrzebowałabyś oryginalnej płytki (na takim obrazie gra nie ruszy, można ją tylko zainstalować), więc problem może tkwić właśnie w porysowanej płytce.
Druga przyczyna - znacznie mniej prawdopodobna - nieprawidłowa instalacja, a raczej błąd w instalacji spowodowany właśnie porysowaną płytką.
Trzecia - tutaj trudno określić prawdopodobieństwo - KTO NA MIŁOŚĆ BOSKĄ POLECIŁ CI TAKĄ FANTASTYCZNĄ METODĘ NA ZMARNOWANIE DYSKU 40GB?!!! :con: Według Twoich danych dysponujesz wolnymi 13GB, ale dla systemu jest to tylko 232MB albo - jeżeli zmieniałaś położenie plików systemowych - 1GB. Przecież jest to klasyczne marnotrawienie cennych gigabajtów! W takiej konfiguracji system musi się czuć jak słoń w klatce dla myszy!
Mam program Alcohol i Demona ale nie za bardzo wiem jak się twoży obraz z płytki bo nigdy tego nie robiłam :con: (gre mam orginalną) a co do tego że co najwyżej z tego obrazu można będzie tylko zainstalować grę to to mi wystarczy może być tylko zainstalowana dalej coś wykombinuje. Co do błędu przy instalacji z tych płyt nie da się ainstalować nawet 1% to ja ściągnełam simsy z e-mula i z nich zainstalowałam (w wirtualnym napędzie) nie miałam wyboru ale jestem pewna że innym ta gra działa więc to nie wina tego że nie jest to orginalna gra. Co do zmarnowanych gigabajtów to żeczywiście komp chodzi mi jak muł jak by chciał a niemógł podobnie z netem ale kompletnie nie wiem co mogę wywalić z komputera żeby oczyścić go trochę bo jest wiele programów które nawet nie wiem do czego służą więc wole ich nie ruszać( dla sprostowania nie za bardzo idzie mi zabawa z komputerem i nie jestem z tych zabaw dobra po prostu nie czaje tego) No dobra co ja się będe rozpisywać chyba już nigdy nie zagram w moją ulubiąną ge The Sims 2 ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( :1smutny: :1smutny: :1smutny: chodź może ten obraz pomoże jak się go robi???????????????????????????????????, moja ostatnia szansa

Ostatnio edytowane przez JuStA<YO> : 17.01.2006 - 08:29

stare 17.01.2006, 12:01   #16
berata

Reputacja: 10
Domyślnie

Takie rzeczy co najwyżej na PMie.
berata jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania