Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.12.2005, 10:53   #11
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał kajoja21
dodawłam sterowniki do karty ale ot nei działa, ciąle sie tak dzieje
Fajnie, że napisałaś jaką masz kartę graficzną...
Objawy, które opisałaś pasują do wszystkich wymienionych wyżej sugestii. Może to być zbyt słaby zasilacz, złe chłodzenie procesora i/lub karty graficznej ale równie dobrze może to być problem z ustawieniami monitora (rozdzielczość i częstotliwość odświeżania).
Możesz sprawdzić podgląd zdarzeń (Start -> Programy -> Narzędzia administracyjne, lub w Panelu sterowania) - przy odrobinie szczęścia będą tam informacje o tym co spowodowało problem.
Żeby wyeliminować winę systemu uaktualnij Windowsa za pomocą Windows Update.
Spróbuj pograć na minimalnych detalach - czy ma to wpływ na czas grania? A tak w ogóle to po jakim czasie od rozpoczęcia gry występuje problem?

Ponieważ komputer jest na gwarancji to samemu niezbyt wiele można zrobić. Najlepiej byłoby wziąć pudło pod pachę, płytę startową Simów do kieszeni, udać się do serwisu i tam opisać problem.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.01.2006, 14:45   #12
diza
Guest

Domyślnie ??

Ja miałam to samo. Mam kompa o takich samych parametrach. Ja musiałam co chwilkę zapisywać ( co jakieś 10-15 min. ) !!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.01.2006, 20:33   #13
Mati_7893
Guest

Domyślnie

hmmm... a długo masz tego kompa???..... rozkręć kompa, i wentylatorek... i wyczysc go z kurzu, być moze procesor się przegrzewa, bo klimka nie dziala ... bo simsy2 to taka... POTĘŻNA gra!!!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.01.2006, 20:47   #14
Margierytka
Guest

Domyślnie

U mnie identyczne objawy powodowało złe chłodzenie. Jesli to HT to tym bardziej. Od czasu założenia bloku wodnego nic mi sie nie wyącza. Czarny ekran to często przegrzany proc. Tzn nie przegrzany ale wyłączony przez biosa ze wzgledu na możliwość przegrzania.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania