Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory?
5 gwiazdek - Odlotowe! 12 29.27%
4 gwiazdki - Całkiem Niezłe.. 16 39.02%
3 gwiazdki - Przeciętne 7 17.07%
2 gwiazdki - Zgroza 3 7.32%
1 gwiazdka - Strach Się Bać! 3 7.32%
Głosujących: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.01.2006, 14:55   #11
Meggie

Reputacja: 10
Domyślnie

A więc meggie wkracza. Tekst mi się podoba. Nawet bardzo. Zdjęcia, radziłabym poprawić jakość. Chyba że z powodów technicznych nie możesz. Fabuła niezła. Nie mam się czego przyczepić. Mogę tylko życzyć powodzenia.
Meggie jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.01.2006, 16:20   #12
..::CaRmEn::..
Guest

Domyślnie

Phi! A ja powiem szczerze, że wcale mi się nie chce tego czytać ;-P Popatrzyłam na kiepskie zdjęcia, na to że jest tak dużo tekstu i doszłam do wniosku, że nie przeczytam Dlatego jedyne co moge zrobić to dac ocene 2,5/10 za zdjęcia. Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.01.2006, 19:04   #13
Meggie

Domyślnie

Cytat:
Napisał ..::CaRmEn::..
Phi! A ja powiem szczerze, że wcale mi się nie chce tego czytać ;-P Popatrzyłam na kiepskie zdjęcia, na to że jest tak dużo tekstu i doszłam do wniosku, że nie przeczytam Dlatego jedyne co moge zrobić to dac ocene 2,5/10 za zdjęcia. Pozdrawiam
Wiesz co?? Coś ci powiem. Bo zdjęcia. I oceniasz za zdjęcia. OCENIA SIĘ ZA CAŁOŚĆ!! Za dużo tekstu?? A może dla ciebie fotostory to wierszyk?? Albo chociaż opowiadanie długości wiersza? Zdjęcia może ma złej jakości jak juz napisałam z powodów technicznych. A jak nie miałaś/miałeś co napisać to było nie pisać nic. :wacko:
Meggie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.01.2006, 19:22   #14
Sesca
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał ..::CaRmEn::..
Masz nicka Carmen i jesteś zapewne głupią, rozchichotaną debilką. No taaak, a po co mam cię poznawać, skoro mogę ocenić po nicku?
Tak, tak, oceniaj książkę po okładce.

Co do FS - nie lubię takich. Zarzucic ci niczego nie mogę, bo wszystko jest ok Powodzenia.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2006, 08:01   #15
Cocaine
Guest

Domyślnie

Dzięki za wszystkie komentarze, dzięki Sesca

Co do Ciebie Carmen..podpisuję się czterema łapkami i językiem pod wypowiedzią Sescy, po prostu. Jeżeli zafundujesz mi nowe bebechy do kompa to chętnie przyjmę

Chciałam jeszcze tylko powiadomić, że następny odcinek pojawi się za tydzien w sobotę. Wprawdzie treść już mam, ale zdjęcia muszę zrobić. Poczekacie?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2006, 09:39   #16
Megga
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Cocaine
Poczekacie?
jasne, ze poczekamy, bo fs jest fajne. Masz swietny styl. Brawo. Ocenilam na odlotowe, bo zawsze oceniam nie wg zdjec, ale wg tresci. Bo przeciez w fs chodzi o tresc a nie o zdjecia, nie?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.01.2006, 09:22   #17
Cocaine
Guest

Domyślnie

No wiem, miało być w weekend. Ale stan zdrowia mi nie pozwalał wstać ani siąść w pionie, więc dopiero dzis

Część II
Kilka niecenzuralnych słów zawisło w powietrzu gdy Kyra wpatrywała się w mały ekran. Wcisnęła zieloną słuchawkę i przyłożyła komórkę do ucha.
- Halo?
- Kyra, przepraszam Cię bardzo, ale dziś po prostu nie mogę przyjść, no, zobacz, no, rodzice się uparli, że mnie normalnie zawiozą do babci! – lamentowała nieszczęśliwie po drugiej stronie kabelka Ling.
- Ta. Jedziesz samochodem? – rezolutnie zapytała dziewczyna opierając się o brudną ścianę.
- Nie, rodzice już pojechali. No wiesz, mamy normalnie nadkomplet. Cała rodzina się z nami zabiera! No wyobraź sobie, no muszę tam jechać, bo normalnie mama mówi, że w tym roku..
- Dobra Ling. Do zobaczenia. – powiedziała Kyra i ucięła dziewczynie radosny słowotok. Nie znosiła, gdy ktokolwiek zasypywał ją lawiną słów – a Ling używała jeszcze w nadmiarze słów „no” i „normalnie” co było przy długotrwałym słuchaniu nadzwyczaj męczące.
- No i co robisz? – zapytała Chloe od niechcenia piłując podręcznym pilniczkiem paznokcie. W odpowiedzi usłyszała tylko stukot ładowanej broni. Kyra wróciła jeszcze na chwilę do piwnicy, ponagliła wspólników którzy delektowali się kawą i zajrzała do szafki.

Dziewczyna przebrała się w spodnie i ciepłą bluzę. Dziś potrzebne jej jest coś wygodnego, w czym będzie mogła biec i skakać z wysokości. Zawiązała tenisówki i wybiegła na dół, gdzie czekała już na nią Chloe.
- Myślałam, że zginęłaś we własnym domu. – jęknęła dziewczyna i ruszyła raźno za koleżanką. – Właściwie, Qua Vadis Kyra?
- Pędź na peron. Rozglądaj się za naszą śliczną blondyneczką, musi być w różach. Kiedy ją zauważysz zobacz, do którego wsiada pociągu i zapamiętaj numer. Idę za tobą. – rozkazała kobieta i poszła pod górę patrząc za biegnącą koleżanką. Chloe zniknęła za górką. Kilka przecznic dalej był dworzec kolejowy, skąd jak wysnuła przypuszczenia Kyra musiała odjeżdżać Ling do swojej babci. Żadnego pytania o rozkłady, można tylko śledzić. Bawiła się bronią w kieszeni obracając ją i doszła aż na sam szczyt górki. Skręciła w bok i kłusem popędziła w stronę dworca. Zdawało się jej, że w oknie pociągu mignęła jej blondynka w różach. Pobiegła przecznicami ile sił w nogach.

Spotkała się przy betonowym filarze z Chloe, która już od wejścia pokazywała na coś lub na kogoś palcem.
- Masz ją? – zapytała Kyra z nadzieją, że to nie Ling jechała po wyżynach w stronę wsi jej babci.
- Kpisz. Stoi tam, nie widzisz? – odpaliła Chloe wyciągając z kieszeni odtwarzacz mp3. Włożyła słuchawki do uszu i kiwała się rytmicznie w przód i w tył. Dopiero mocny kuksaniec w bok przywrócił ją do rzeczywistości.
- Pociąg zaraz odjedzie. Idę kupić bilety – rzuciła Kyra i zniknęła w tłumie ludzi. Chloe ponownie oddała się relaksowi, gdy zauważyła, że Ling niknie w tłumie. Stanęła na palcach i obserwowała różową kropkę. Nie. Na szczęście dziewczyna jedynie przemieściła się w stronę kolejnego peronu, z którego najwyraźniej miała odjeżdżać.
- Cholera. Spłukałam się – usłyszała dziewczyna znajomy głos i zastopowała kaskadę dźwięków płynących z słuchawek.
- Ja mam trochę kasy – pocieszyła ją przyjaciółka gmerając po kieszeniach.
- Pokaż – zażądała Kyra i wzięła od dziewczyny zwitek banknotów. Policzyła je – na całe szczęście kupiła dwa bilety i to w obie strony, więc są bezpieczne, jeżeli chodzi o transport.
- Kyra! On zaraz odjedzie!- pisnęła Chloe podskakując jak na szpilkach. Istotnie, pociąg wydał z siebie długi skrzek. Dziewczyny ruszyły sprintem w stronę środkowego wagonu w którym podróżowała Ling i w ostatniej chwili wpadły do przedziału. Tuż za Chloe drzwi zamknęły się wydając z siebie przeciągły plask gumy.
- Dobra. Siadaj, idę na przechadzkę do kibla, a ty tu siedź. Sprawdzę gdzie ma miejsce. – poinformowała Kyra i ruszyła w stronę toalet. Nie było jej! No ładne rzeczy… Doszła do toalet, gdzie utworzyła się wężowata kolejka wijąca się pomiędzy drzwiami i siedziskami. Z toalety wyszła ubrana w róże blondynka. Jest. Jest, udało się. Kyra zrezygnowała z toalety i poszła za nią. Usiadła przy Chloe.
- Dobra. Mamy ją, wiemy gdzie siedzi. To.. mam nadzieję, że się nią zajmiesz? – zapytała z miną niewiniątka.
- Co? Przecież.. przecież ja miałam ci tylko pomagać! – broniła się Chloe.
- Chloe do cholery! Mięczaku! Po co ja Cię ze sobą wzięłam? Siedź tu i k**wa patrz! – zdenerwowała się Kyra i wyrzuciła ręce w boki.

Nagle zagrzmiał nad nią groźny głos.
- Bileciki do kontroli proszę.
- Ależ proszę bardzo! – mruknęła Kyra grzebiąc w torbie. Wyjęła dwa pomięte papierki i wręczyła je kanarowi. Ten pokiwał głową z aprobatą i oddał jej bilety.
- Wkraczam do akcji. A ty się lepiej schowaj. Bo się przestraszysz. – powiedziała dziewczyna z żałosnym wyrazem twarzy. – zawiodłam się na tobie. – powiedziała i odeszła.
- Hej Kyra! No normalnie, spotkanie na szczycie! – ucieszyła się Ling i wyjęła zgrabną komóreczkę z kieszeni. – Najnowsza Motorola. – wytłumaczyła dumnie sprawdzając godzinę.
- Otóż Ling, mam pewną sprawę. Ale jest niemożliwa do wykonania przy świadkach… czy możemy wyjść? – spytała Kyra przybierając minę a’la zbolałe kurczątko.
- No jasne! No normalnie dawno mnie nikt no nie prosił o tą.. no.. poradę! – rozpromieniła się dziewczyna i wyszła na balkonik z tyłu przedziału.
- Ej, czyżby to był samochód Karola? Chyba siedzi przy nim jakaś piękna modelka… - skłamała Kyra pilnując, by ofiara się obróciła. Wyjęła broń z kieszeni i sprawdziła, czy nikt nie patrzy. Zaiste, cały tylni wagon pogrążony był w porannym odsypianiu, a środkowy zgromadził się przy przejściu do przedziału jadalnego. Podczas gdy Ling wypatrywała – silnie przechylona swojego narzeczonego zabójczyni wystarczyło tyle czasu, by naładować broń. Jeden strzał. Kyra wzięła zwłoki dziewczyny na ręce i przerzuciła przez barierkę. Ułożyły się tak, że wysokie źdźbła trawy zasłaniały je w zupełności. Otrzepała ręce i weszła do środka.
- No i? – zapytała Chloe
- Po sprawie. Mięczaku – dorzuciła Kyra bez cienia wrażliwości dla tej istoty o delikatnym usposobieniu.
- Zamknij się. – powiedziała Chloe. Pociąg dojeżdżał właśnie do stacji przed wioską.
- Wysiadamy. Zbieraj swoje graty – Zakomenderowała dziewczyna i stanęła na równe nogi. Poczuła jednak, że coś ją osłabia. Powoli głowa zaczęła osuwać się jej na bok

Obudziła się w nieznanym jej pomieszczeniu, białym i sterylnym.
- To pokój przy aptece. Dla osób, które straciły przytomność lub źle się czują podczas jazdy. – Wytłumaczyła Chloe i pogłaskała koleżankę po rudych włosach. Kyra nie sprzeciwiała się, choć normalnie dawno strzepnęłaby jej rękę z pogardą i poszła w świat. Nie teraz, nie miała siły.
- Nie mam siły.. na nic – szepnęła i przymknęła oczy. Bała się, że się już więcej nie obudzi.
- To na wzmocnienie. Lekarka która tu była poszła teraz przynieść jakieś wiadomości o tobie. Powiedziałam jej tylko twoje imię, przecież nie ma więcej osoby o imieniu Kyra w Polsce.
- Za dużo wypaplałaś – powiedziała dziewczyna odliczając tabletki. Połknęła dobrą garść niebieskich groszków i popiła stojącą obok wodą mineralną. – Jedziemy. – odparła czując nagły przypływ sił. Lepiej z niego skorzystać, zanim znowu się zrobi słabo.
- Kyra, no co ty. Proszę, zostańmy aż przyjdzie ta pielęgniarka! – błagała Chloe, ale przyjaciółki już nie było. Wchodziła do przedziału.
- Znowu mi słabo. – szepnęła po półgodzinnej jeździe dziewczyna i sięgnęła do kieszeni. Tabletki nadal tam były, na całe szczęście. Wzięła kilka i połknęła je na raz.
- Tak nie wolno.
- Zamknij się. Lepiej wiem, co mi wolno, co nie. Mam kartę do bankomatu. Wstąpię po kasę i pójdziemy na wypasiony obiad, ok.? – zaproponowała Kyra i pogłaskała po ramieniu naburmuszoną Chloe.
- Nie rób tego. – powiedział jakiś głos przy niej.
- Słucham? – zapytała Kyra przed połknięciem końskiej dawki leku.
- Nie rób tego. Nie idź, proszę. – powiedziała jakaś postać. Dziewczyna podniosła głowę w górę. Blondynka z włosami zaczesanymi w siarczyste odstające po bokach niczym odbiorniki BBC kucykami ostrzegała ją!
- Lepiej wiem co mam robić co nie. Sorry, to nasza stacja. – odparła beznamiętnie Kyra i wyszła z pociągu. Od razu po wyjściu na peron roześmiała się i pochyliła się nad Chloe szepcząc jej do ucha najnowsze ploteczki na temat klubu.

Zbliżał się wieczór. Jak co niedziela Kyra razem ze znajomymi wybierała się do klubu. Ale tym razem nie miała ochoty. Może dlatego, że wciąż była słaba? Dziś Michelle z Ralfem ponieśli kolejne zwycięstwo, po wypiciu małej kawy na cześć ich doskonale zorganizowanej grupy rozstali się do domu jeszcze przed zmierzchem.
- Kyra, kochanie, masz ochotę na kolację? – zapytała mama z kuchni. Już od dawna roznosiły się stamtąd smakowite aromaty podsmażanej cebulki i smażonych jajek.
- Pytanie. Jestem głodna jak wilk – odparła dziewczyna i przeszła obok mamy pocierając jej łopatkę z sympatią.
- Och, miło mi. Dziś jajecznica na cebulce razem z sałatką wegetariańską dla Sarah.
- Dla Sarah, dla Sarah . – mruczała pod nosem Kyra zajmując stałe stanowisko za stołem. Po chwili cała rodzina zebrała się przy kolacji i słychać było jedynie brzęk widelców uderzających o skromną zastawę.
- Idę. Muszę się pouczyć, a potem idę spać. Jestem bardzo zmęczona. – powiedziała dziewczyna i wstała od stołu. Wyjęła ksiązki z torby i przeczytała najnowszą lekcję o Stawonogach z biologii. Kiedy wszystko zrozumiała zauważyła cień za oknem. Ale zanim podeszła do niego niczego tam nie było. Tylko jakaś książka. Nie, to właściwie chyba zeszyt. Jej zeszyt, od polskiego. Zapisany równymi okrągłymi literkami. Zauważyła, że spomiędzy kartek wystaje podejrzanie twardy papier czerpany. Pociągnęła za karteczkę. „Melissa Mitchell. Zadzwoń do mnie – 60952151478578. Przyjdź jutro na Marszałkowską 29 apartament 14.” – i to wszystko. Przeczytała, dotarło do niej. Jutro na Marszałkowskiej. Pójdzie, postanowiła śledząc napisy pomiędzy rzędami liter.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.01.2006, 10:22   #18
Isi

Domyślnie

Na pierwszy rzut oka widać dużą poprawę, jeśli chodzi o zdjęcia. Wprawdzie ciuchy są rozmazane, ale nie będę tego wypominać- ważne, że jest poprawa.
Odcinek 2 bardziej podoba mi się niż pierwszy, coś ciekawego zaczęło się dziać i fabuła jest bardzo interesująca.
Na razie nie oceniam, wstrzymam się z tym do 3 odcinka.
Pozdrawiam
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.01.2006, 21:31   #19
Zong
Guest

Domyślnie

Zdjęć się nie będę czepiać, bo nie mam takiego zwyczaju i rozumiem, że masz taką kartę graficzną. Ale tak a propo, na trzecim zdjęciu, czy ręce Kyri (jak się odmienia to imię? dobrze napisałam?) są naprawdę takie chude, czy mi się tylko wydaje?
Co do treści, masz bardzo miły, ciekawy do czytania styl. Fajne opisy. Piszesz czasem językiem potocznym, zwłaszcza w dialogach, ale mi to nie przeszkadza. Niekiedy nie stawiasz przecinków. Żadnych większych błędów, ortograficznych czy stylistycznych, się nie dopatrzyłam. Co dalej: był jeden błąd logiczny, a mianowicie w ostatnich zdaniach, kiedy ta Melissa podała swój numer telefonu. Czternastocyfrowy? Nie ma takiego, nawet wtedy, kiedy Telekomunikacja dodała kierunkowy... A sądząc z początku numeru, jest on na komórkę. W takim razie, powinnaś usunąć 5 cyfr.
Następnie, co do fabuły. Akcji tu nie brakuje, brnie ona jak najbardziej naprzód. Za szybko? Za wolno? To chyba okaże się w następnych odcinkach. I sam pomysł. Z czymś takim nie spotkałam się na forum. Może było? Tak? To wybaczcie, nie czytam wszystkich FS-ów.

Czy to ma być kryminał? Jeśli tak... Kryminałów nie lubię, ale mi miło się Ciebie czyta i będzie czytać, Cocaine, więc, cokolwiek by nie było - przeczytam nowe odcinki i pewnie nieraz skomentuję.
No, to tyle ode mnie...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.01.2006, 16:20   #20
Cocaine
Guest

Domyślnie

Zong, coś takiego się dzieje chyba ze wszystkimi nadgarstkami wszystkich simsów Co do błędu logicznego - nie chciałam po prostu, żeby taki podany numer pokrył się z czyimś numerem i skąd celowe tego zamierzenie

Na kolejny odcinek musicie niestety poczekać, i to bynajmniej nie z mojego powodu. Zniknęło mi całe otoczenie z Kyrą i jej rodziną w roli głównej.. postaram się ich przenieść bez większego uszczerbku na zdrowiu - ale będę miała wymieniany komputer(nareszcie ) i znikną też wszystkie dodatki z Internetu. Odtworzę co się da, ale nie gwarantuję identycznych dodatków...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania