|
|
|||||||
| Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory? | |||
| 5 gwiazdek - Odlotowe |
|
6 | 5.61% |
| 4 gwiazdki - Całkiem niezłe |
|
1 | 0.93% |
| 3 gwiazdki - Przeciętne |
|
12 | 11.21% |
| 2 gwiazdki - Zgroza |
|
19 | 17.76% |
| 1 gwiazdka - Strach się bać |
|
69 | 64.49% |
| Głosujących: 107. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 | |
|
Guest
|
Cytat:
ROTFL ... A ja mieszkam w zapyziałej okolicy gdzie mnóstwo inwalidów i babć emerytek... Wracając do meritum - to fs jest faktycznie winklusopodobne. To, że normalna kobita zaręczy się z lesbą po 2 dniach znajomości jest równie prawdopodobne jak fakt, że całe powietrze w pokoju samoistnie skumuluje się w górnym prawym narozniku a ty się udusisz z braku tlenu.
|
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Guest
|
1. Dlaczego wszystkim wydaje się, że to były 2 dni?
Cytat:
Cytat:
3. Jakiś urok to FS dla mnie ma, bo pokazuje świat dziecka. Wszystkie wydarzenia w nim są widziane oczami Alicji, więc nie spodziewajmy się opisu uczuć obydwu kobiet. Dlatego też zaręczyny następują tak znienacka i bez sensu - dla córki na pewno były bez sensu. A czasami wygląda nawet na to, że to Alicja opowiada o tych wydarzeniach, dopisując sobie sceny, których nie było - na przykład to, że Sara kazała jej spać na podłodze w kuchni i uderzyła w twarz. Nie lubi Sary tak bardzo, że aż chciałaby, żeby zrobiła albo powiedziała coś okropnego, żeby nie była taka miła. 4. W dobie politycznej poprawności wreszcie FS ze złą lesbijką! To odświeżające ![]() 5. Są liczne błędy, przede wszystkim czasami wszystko dzieje się za szybko i nie wiadomo o co chodzi. Nad tym warto popracować. |
||
|
|
|
#3 | |
|
Guest
|
Cytat:
To, że dziecko - autorka FS robi z lesby potwora jest odświeżające. Masz rację jutta - to główna zaleta tego fs... Bo zdaje się że starym piernikom czyli mówiąc krótko moim rówiesnikom i starszym ode mnie wapniakom słowo "tolerancja" tak padło na mózg, że nie potrafią w dzisiejszym świecie odróżnić dobra od zła, patologii od normalności. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Guest
|
Cytat:
A przecież homoseksualiści też ludzie, czasem dobrzy, czasem źli, można ich nie lubić, można nie cierpieć. A Alicja nie lubi Sary po prostu, za to, że chce się wepchnąć do jej domu, "zająć jej pokój", zająć jej miejsce przy mamie. Gdyby Sara była heteroseksualnym mężczyzną, nie lubiła by go tak samo. |
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Zgadzam się z przedmówcą.
Małe dzieci nie są z regóły nietolerancyjne. Podejrzewam, że dziewczynka z przedszkola nawet nie wie, co słowo "tolerancja" znaczy. |
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
Oj, potrafią być nietolerancyjne, nawet bardziej niż dorośli, tyle że w innych dziedzinach: nie tolerują biednych, głupszych, słabszych, nieśmiałych, niepełnosprawnych - długo by można ciągnąć. I bardzo otwarcie swoją nietolerancję okazują.
Myślę, że gdybyśmy zapytali Alicję, dlaczego nie lubi Sary, odpowiedziałaby: "Bo jest lesbijką!", mimo że jej niechęć wynika z zupełnie innych powodów. Boziu, nie umiem wytłumaczyć, dlaczego mi się to spojrzenie dziecka podoba. Idę się spsychoanalizować. |
|
|
|
#7 | |
|
Reputacja: 10
|
Moim zdaniem ten 3 odcinek jest najgorszy, jeśli chodzi o ten cały chaos i błędy. :con: W pierwszym i drugim jeszcze uszło, ale w trzecim nie widzę, żebyś się szczególnie starała- być może odcinek był robiony na szybko.
Początek jeszcze był dosyć ciekawy, ta cała sytuacja w szkole (gdyby tylko była opisana bardziej zrozumiale , wypisywanie przyjaciół i wrogów na kartkach, pyskowanie do nauczycielki... Moim zdaniem fajne. Ale już druga część fs z tym beznadziejnym tekstem na czele ("-Lesby wy jesteście ha ha ha") w ogóle mi się nie podoba... Chyba rzeczywiście robione na szybko.Ogromnym plusem Twojego fs są zdjęcia- naprawdę bardzo mi się podobają (pomimo przezroczystych elementów na którejś fotce). Cytat:
Cała fabuła, tematyka mi się podoba, ale te teksty wszystko psują. Można się śmiać z różnych rzeczy w fs, ale z orientacji seksualnej to przesada. Tzn. ja nie mówię, że Ty świadomie się wyśmiewasz, ale pomyśl, zanim coś takiego napiszesz (chodzi m.in. o ten ostatni tekst). Musisz sobie uzmysłowić, że ktoś na forum też może być takiej orientacji (a raczej na pewno jest, bo to wcale nie taka rzadkość) i to zobaczyć, a to ani na poziomie nie jest ani nie śmieszy. Na forum było już fs o podobnej tematyce, ale "normalnie" napisane, bez jakiegoś szydzenia, bo ja tak to właśnie odbieram, nawet jeśli to szydzeniem nie jest. Oceny jeszcze nie wystawiam, dam po 4. odcinku... Pozdrawiam
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
-Ta pani jest głupia - powiedziała ze zdziwieniem
-Tak samo myśle Nie wiem czemu, ale ten dialog mnie dobił. Nawet bez znaków interpunkcyjnych! Ehh... Ja też pisze FS, i wiem, jak ciężko jest sprawić, żeby wyszło z tego coś ciekawego, ale... nawet same absurdy i bezsensowne dialogi sprawiają, że nie da sie tego czytać bez przywalenia głową o klawiaturę! Nie no szkoda słów... Ale tak szczerze: chciałabym zobaczyć twoje pierwsze Fotostory. Ciekawe czy załamałabym się bardziej niż teraz. |
|
|
|
#9 |
|
Guest
|
Weszłam tutaj (po kilku tygodniach nieobecności chyba) i sobie myślę - może coś podobnego do "Miłości Ponad Wszystko" (może wreszcie zrobię dwójkę :/), a tu kompletna zaskoczka... Mi się to nie podoba, ech...
|
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Basiu..mam do ciebie pytanie: Czy ty w ogóle wiesz co to jest lesbijka? Nie podoba mi się to fotostory,głupie dialogi:/ No..ale jedno co mi się podoba to ta Sara. Ma ładną fryzurę. I to wszystko
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 18 (0 użytkownik(ów) i 18 gości) | |
|
|