Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.02.2006, 18:29   #11
MarekS
Guest

Domyślnie

HDD Regenerator używałbym raczej wtedy gdy mam pewność, że mam problem z dyskiem i nie mam nic do stracenia. Jest to świetny programik, ale czasami potrafi "naprawić" sprawny dysk tak, że Windows już niestety nie wstanie i konieczny będzie format.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.02.2006, 19:20   #12
Pingwin
Guest

Domyślnie

Zapomniałem dodać, że w ostateczności, bo np. z winy zasilacza mógł Ci hdd szwankować (jak koledze, dysk odzyskał ale zasiłka poszła w zapomnienie)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2006, 18:18   #13
dragonfly1610
Guest

Domyślnie

Z systemem mialam klopoty od zawsze,a ten Win ma kilka m-cy.
Z innymi grami tez byl kolpot (tylko z tymi b. zlozonymi-"proste" dzialaly poprawnie)
Niestety mysle, ze nie poradze sobie z jakims zaawansowanym programem do "mieszania" w kompie,wolalabym nie napsuc bardziej niz to konieczne.Jak mi dysk siadzie to raczej tylko do serwisu bede go mogla oddac
Aha dysk D niebyl od poczatq ruszany,formatowalam tylko C. D ma 60 GB pojemn.z czego ok.30 to muzyka....jak mialabym to zgrac :con:

a jaki zasilacz powinnam qpic do takiego sprzetu jaki mam? MarekS radzil 350 W (mam300) ale czy jakiejs konkretnej firmy?

Ostatnio edytowane przez dragonfly1610 : 01.03.2006 - 18:20
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2006, 18:59   #14
Pingwin
Guest

Domyślnie

300w 300w nie równe
Jeżeli Allegro.pl Ci nie straszne to:
http://allegro.pl/item88185460_super..._gwar_f_v.html
Jak w opisie zasilacz, który potrafi uciągnąć bardzo mocny zestaw, ma naprawdę 350w za jedyne 60zł
jak nie allegro to:
http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1241 119zł

Omijaj i nie daj sobie wcisnąć zasilaczy:
No-Name (naklejka w stylu Made in China 400w), Tracer jakikolwiek, Modecom Feel (jak już to Modecom MC-xxxw), Ropla, Aton, Codegen(ten to pewna śmierć kompa), Platin Power, Super Silent, Colors-S(h)IT, Gembird i inne badziestwo w stylu 500w za 50zł, poza Deltą lub Fortronem nie ma nic porządnego poniżej 100zł chyba że używany.
pozatym:
http://www.community.tomshardware.pl...sb=5&o=&fpart=
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2006, 20:36   #15
MarekS
Guest

Domyślnie

Jeżeli nie planujesz radykalnej rozbudowy komputera (w Twoim przypadku chyba raczej nie, może kiedyś karta graficzna ) to masz do wyboru dwie metody szukania: zasilacze 400W i większe - wtedy jaki by nie był to spokojnie uciągnie kompa nawet z nową kartą, lub zasilacz 300-350W "z klasą", tzn taki, o którym wiadomo, że stać go na więcej niż to co podane nominalnie. Pierwsza grupa to wydatek rzędu 100PLN, drugi raczej w okolicach 150PLN lub więcej. Poszukiwania najlepiej rozpocząć wtedy, gdy masz już kasę i stać Cię na kupno "od ręki" - bardzo często można wtedy upolować ciekawe propozycje.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2006, 20:42   #16
dragonfly1610
Guest

Domyślnie

"polowac" mam na allegro czy raczej w sklepach?? Pingwin puscil linka do zasilacza,ale sprzedawca mial mase negatywnych opinii. Czyli jak chcialabym 400 to wszystko jedno jaki, nawet no name? czy proponujesz konkretna firme? (jakos tak polegam na Twojej opinii )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2006, 20:44   #17
MarekS
Guest

Domyślnie

Rozejrzę się i podrzucę parę linków za chwilę
Z Allegro bywa różnie, czasami można trafić naprawdę okazję, ale niestety często trafia się złom.

Q-TEC ATX 500W - 109PLN
LogicConcept L400 (400W) - ten wydaje mi się najlepszy, 119PLN
Do tego musisz doliczyć koszty przesyłki.

Ostatnio edytowane przez MarekS : 01.03.2006 - 22:46
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania