![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
no więc nie znalazłam w wyszukiwarce takiego tematu... Moim problemem jest to że zawsze gdy chcę zmniejszyć lub zwiekszyć jakość grafiki to gra sie zacina i musze restartować kompa
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Specyfikacja komputera?
Próbowałaś przeinstalować stery? |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Może jest to wina ściągnietych dodatków z internetu. U mnie tak było. Może spróbuj prznieśc folder z dodatkami w inne miejsce i wtedy zmienić ustawienia ? U mnie to pomaga
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Takich rzeczy nie powinno się robić w trakcie gry. Zmiana opcji grafiki, a szczególności jakości tekstur powoduje konieczność ponownego przeładowania wszystkich wczytanych wcześniej tekstur co wymaga olbrzymiej wielkości pamięci i pochłania praktycznie całą moc procesora. Zajmuje to dość dużo czasu, może spowodować chwilowe zawieszenie się komputera (ta "chwila" może trwać nawet ok. 1 godziny). Jest też doskonałą metodą na spapranie sobie gry przez spowodowanie błędu w zapisie plików, szczególnie po użyciu "twardego" resetu komputera.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() ![]() NIEPOWAZNI JESTEŚCIE ![]() PODAJ KONFIGURACJE KOMPA ludzie maja racje co do dodatkow... a zmiana rozdzielczosći czy też dokładności tekstur nie powinna zając dłuzej niż 10 min. I nie ma mowy o błedach, błedy takto by sie pojawiły gdy dany przedmion jest ON LINE czyli jest w trakcie uzywania.... Mysle ze wgranie nowszych sterów ( oprogramowania do karty graf. ) czy tez reinstalacja ich powinna pomóc. Ale na wszelki wypadek napisz nam swoje podzespoły bazowe... WYJAŚNIONE :tclsd: Ostatnio edytowane przez MayerBoss : 11.03.2006 - 21:47 |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Umiesz angielski ?? :lol:
Log jest to zapis różnych danych dotyczących gry/komputera podczas pracy gry,: Memory: ilość pamięci RAM ogólnie Free Memory: ilość wolnej pamięci RAM (na 512mb ok 128mb zostaje w zapasie bo reszte żżera windows, progsy w tle jak są, syfy z neta jak są i sama gra) Pozatym mylisz, co ma on line do bycia w użyciu? On line -> na lini dosłownie, inaczej pisząc prosto mieć połączenie W użyciu - In Use A błędy mogą się pojawiać w czasie zmiany ustawień jeżeli dany podzespół nie jest do końca sprawny(lub nie wytrzyma danych ustawień, choć tu w sumie chodzi o ustawienia techniczne podzespołu) lub sterownik jest wadliwy/niepoprawny/stary itd. Pozatym o sterach mowa już była. Reszte wytłumaczył MarekS |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() ON LINE W TRAKCIE UZYTKU
![]() domyslałem się ze to są pliki zapisu podzespołów bazowych PC i ich wykorzysania ale... ale musiałem zadac to pytanie :wacko: Bo mi strasznie wolno się wszystko wczytuje... :bomb: a nie mam dodatkow z Neta... |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Można mieć coś w stylu: Athlon X2 4400+, 1gb ddram cl 2, hdd x2 w raidzie 0 na s-ata2 z ncq ale jeżeli dysk twardy jest w stanie ciężkim (zaśmiecona winda, brak defragmentacji i posługiwania się odpowiednimi narzędziami) to nawet taki komp nie pomoże
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() :wacko:
:con:Od zawsze miałem problemy z simsami :con: to chamstwo zawsze sie długo ładowało a wcale nie mam takiego WETERANA... ![]() chodziaż dawno nie robiłm defaragmentcji... ale tak czy tak dysk mam szybki... ![]() Zrobie dzisij w nocy defa i się zobaczy jutro... |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Guest
|
![]() Cytat:
Ilość dodatków ma wpływ o tyle, że więcej plików jest do ponownego wczytania natomiast zmiana dokładności wyświetlania dokonywana w trakcie gry z poziomu parceli powoduje konieczność ponownego wczytania wszystkich elementów użytych w niej i co najważniejsze będących w danej chwili w użyciu przez program. Poza tym każdy twardy reset komputera grozi uszkodzeniem aktualnie używanych plików, że o samym dysku twardym nie wspomnę. Używając go nawet na "gołym" windowsie użytkownik sam prosi się o - w najlepszym przypadku - ponowną instalację systemu. Cytat:
![]() ![]() Jeżeli już doradzasz coś to staraj się w pierwszej kolejności dawać rady takie, które przede wszystkim nie zaszkodzą i będą z nich mogli skorzystać ludzie, którzy budowę i zasadę działania komputera niekoniecznie mają w małym palcu. |
||
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|