Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.03.2006, 15:35   #1
Lea
Guest

Domyślnie

Cay jesli chodzi o niezrozumialy dla Ciebie brak uplywu czasu gdy jestes na parceli publicznej to powiedz mi jakbys to rozwiazal w grze jesli w domu zostaje zona z 3 dzieci gdy maz jedzie zajac sie biznesem? Wyobrazasz sobie ze co? Dzieci same sie naucza i dorosna bo Ty (gracz) wolisz sie bawic w biznes niz zajmowac domem? Pamietaj ze to gra! To nie realne zycie gdzie gdy Ty jedziesz zarabiac pieniadz to zona odwala wszystko przy dzieciach. Do tego potrzebny by byl drugi gracz. Mi akurat ta opcja z brakiem uplywu czasu bardzo odpowiada. U mnie dzieci nim wyrosna na nastolatkow ucza sie wszystkich umiejetnosci na 8 poziom. Ty wiesz jaka to by byla strata czasu dla mnie jakby zycie bieglo "w domu" gdy my jestesmy na parceli publicznej??

Co do patcha: Nigdy zaden z tych bledow ktore ponoc leczy u mnie sie nie zdarzyl. Sama nie wiem instalowac go czy nie?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.03.2006, 16:17   #2
Cay
Guest

Domyślnie

a propos
Załozylem kolejny biznes, już nie wiem który
Zatrudniłem kierownika, który wczesniej pracował u innego sima w innym biznesie, gfdzie nie zaroobił ani grosza ...
I oto eureka - firma przynosi zysk bez mojego udziału!
Dlaczego?
Nie mam pojęcia, zwłaszcza że w sklepie sa jedynie dwa stojaki z ubraniami

Czy ktoś może próbował gdzies w ustawieniach ręcznie spowodować zyski?
Jest w ogóle taka możliwość?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.03.2006, 17:00   #3
Mgiełka
Guest

Domyślnie

Co do upływu czasu, to mogliby to rozwiązać w taki sposób, że:
W przypadku jeśli sim mieszka sam, to normalnieby jechał i czasby też upływał.
W przypadku gdy jest rodzina więcejosobowa, ekran dzieliłby się na dwie części i możnaby grać równocześnie na publicznej i zwykłej parceli. Albo byłby przełącznik, żeby można patrzeć co robi matka z dziećmi w domu i sterować nimi i gdy kliknie się drugi raz widzieć, co robi mąż w sklepie. Lub jakos połączyc te opcje.

Ale to napewno byłoby na bardzo dobre komputery, bo wąpi czy słabeuszby to wytrzymał. (Sorki, za to "by" wszędzie)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.03.2006, 19:06   #4
Lea
Guest

Domyślnie

Katherina fajny pomysl. Ja kombinowalam w kierunku ze najpierw czas plynie z simem w biznesie a potem jak on daje opcje jedz do domu to sie przelacza na dom i tam ten sam czas uplywa ale bez niego.
Twoj pomysl jednak lepszy
Cay to jak zrobic zeby kierownik jednak przynosil zyski? Najpierw zatrudnic go na kierowniczym stanowisku u innego sima a potem u nas?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2006, 14:19   #5
Ayla
Guest

Domyślnie

Proszę, proszę...
A więc jednak nie jestem jedyną osobą, która ma żal do twórców TS2 WB za wydanie tego bubla
W innym poście napisałam jakie jest moje zdanie na temat dodatku (bo to był post: co myślisz o nowym dodatku) i niestety zostałam ZAKRZYCZANA przez innych użytkowników! Bo dodatek jest SUPER, NIC się nie psuje, NIE MA żadnych błędów, jest IDEALNY , PRZEMYŚLANY, REALNY i w ogóle powinnam dopłacić Maxisowi conajmniej 99,99zł za to, że go w ogóle wydał

Spoko...

Moja młoda simka założyła biznes. Ale chciała mieć dziecko. Więc zatrudniła kierownika, żeby spokojnie wychować małego. No i to tyle. Sklep ma kierownika. Nie wiem po co, bo jeszcze nic nie zarobiłam odkąd on tam rządzi.

Dziękuję Ci, o Wielki Maxisie

P.S
A tak w ogóle: dlaczego kiedy ja piszę, że najnowszy dodatek tylko zepsuł i pogorszył działanie gry na MOIM komputerze, to zaraz połowa forumowiczów pisze, że to NIEMOŻLIWE bo u nich nic się nie zepsuło
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2006, 16:15   #6
VioletSoul
Guest

Domyślnie

[QUOTE=Ayla]
Cytat:
Napisał Ayla
Proszę, proszę...
A więc jednak nie jestem jedyną osobą, która ma żal do twórców TS2 WB za wydanie tego bubla
W innym poście napisałam jakie jest moje zdanie na temat dodatku (bo to był post: co myślisz o nowym dodatku) i niestety zostałam ZAKRZYCZANA przez innych użytkowników! Bo dodatek jest SUPER, NIC się nie psuje, NIE MA żadnych błędów, jest IDEALNY , PRZEMYŚLANY, REALNY i w ogóle powinnam dopłacić Maxisowi conajmniej 99,99zł za to, że go w ogóle wydał
bo tu sie "starszyzna" forum wypowiedziala :smart: a ciebie mlodsi pewnie zakrzyczeli

Ostatnio edytowane przez VioletSoul : 23.03.2006 - 16:17
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.03.2006, 10:59   #7
Ayla
Guest

Domyślnie

Zapewne masz rację w78r Tak mogło być!
Może poprosimy adminów o osobny dział dla nas - "wapniaków" po dwudziestce

Ale, ale!!!
Wyobraźcie sobie, że wczoraj, po trzech godzinach gry, moja simka zarobiła nie wychodząc z domu 77 simoleonów!!!
Chyba dam podwyżkę kierowniczce

Zaznaczam, że mam (tam w grze ) sklep z zabawkami, piętrowy, dobrze wyposażony, z profesjonalną obsługą (złote rangi) i kiedy tam jestem zarabiam 2-3 tysiące !!!

To się chyba nazywa sukces... xP
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.03.2006, 13:59   #8
Anula
Guest

Domyślnie first post

Tu macie rację...Simy nie są i obawiam się, że jeszcze długą nie będą całkowicie wiernie odwzorowywać życia...to tylko zabawa...wiadomo , że mogłoby być lepiej, ciekawiej...ale cóż nie zapominajmy, że Simy mają na celu ośmieszyć niektóre poważne elementy prawdziwego życia...takie jak poród, sex,wychowywanie dziecka,randki,biznesy itd.....według mnie The Sims 2 to gra , która ma dobrze bawić ...

Nie zmienia to jednak tego, iż Ci faceci z EA mogliby lepiej traktować klientów i nie rzucać im jakiś ochłapów...lepiej poczekać parę miesięcy dłużej i otrzymać produkt, który nawet zagorzałym krytykom zamknie buzie niż szybko , bez dokładnego pomysłu produkować dodatki fajne , ale niedopracowane i jakby to ująć...niedorobione ....
Ja osobiście wolę czekać...(jest czas na uzbieranie kasy)

Pozdr:*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.03.2006, 01:25   #9
Wickoo
Guest

Domyślnie

Ayla.. ee, ten.. w galerii moja simka zarobila 50 tys. w jeden dzien ;-)

bez kodow =]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.03.2006, 01:40   #10
Lea
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Wickoo
Ayla.. ee, ten.. w galerii moja simka zarobila 50 tys. w jeden dzien ;-)

bez kodow =]
Hem... Kierownik to jej zarobil a ona byla w domu? Bo rozmawiamy w tym temacie o tym ze kierownicy mianowani na to stanowisko w biznesie nie przynosza zyskow
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania