|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Myślę, że można trochę polepszyć szybkość komputera (a co za tym idzie- gry) dzieląc dysk na 2 części: jedną na system, a drugą na gry, dane itd. Ale jeśli teraz wszystko ledwo Ci się mieści (1.40 GB wolnego miejsca to niezbyt dużo) to nie wiem, czy jest sens. Ewentualnie możesz kiedyś, gdzieś w przyszłości dokupić nowy dysk na dane.
I sprawdź kartę graficzną sposobem, który podała katherina. Ja mam np. NVIDIA GeForce FX 5200 i, tak jak mówiłam, najczęściej obraz jest ładny, podczas gry na jakiejś parceli zawsze, tylko gra się oczywiście tnie.
|
![]() |
#2 |
|
![]()
No to ja mam kartę graficzną NVIDIA GeForce3 Ti 200 , ale jak dzisiaj przed graniem zamknęłam całkowicie gg, msn messanger (czy cos podobnego) to przestawiłam sobie detale tekstur i obiektów na: duże i było... bosko. Dopóki nie weszłam do drugiej rodziny, gdzie jest przedsiębiorstwo domowe, i dość duży dom. Było na zmianę: ten boski stan i ten gorszy, a ubranie było mniej rozmazane od twarzy simki... no zobaczymy jeszcze. A i procesor podobno mam jeden z lepszych bo się pytałam kuzyna. Hmm... może kiedyś będzie lepiej ?
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Wiesz, ja też miałam ten problem i jest na to rada, bardzo prosta: wystarczy kupić oryginalną grę
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Cytat:
W przypadku takiego podziału trzeba od razu przenieść Foldery "Documents and Settings" oraz "Program Files" na inny dysk - najlepiej zaraz po zainstalowaniu systemu. Sweetie: Jeżeli po wyłączeniu programów działających w tle gra przyspieszyła, to oznacza, że sprawę załatwiłoby zwiększenie pamięci RAM lub ustawienie stałej, odpowiednio dużej pamięci wirtualnej tak, żeby system nie był zmuszany do zmiany jej wielkości w trakcie gry. Włączone komunikatory w trakcie gry to nie jest najlepszy pomysł - one jednak obciążają system. Torenty są mniej kłopotliwe, bo działają na zasadzie połączenia bezpośredniego. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Niestety "moich dokumentów" i "program files" nie mogę przenieść, za dużo zainstalowanych rzeczy... ehh...
Ja mam 512 MB RAM
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Pamięć RAM masz w zasadzie wystarczającą, więc mogłabyś tylko ustalić pamięć wirtualną na stałym poziomie, ok 1GB i raczej unikać uruchomionych komunikatorów. Messengera, jeżeli nie używasz go polecałbym w ogóle odinstalować. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Sweety a bawiłaś się może w grze opcjami grafiki? Jeśli nie to radzę się pobawić. Miałam taką samą grafikę jak ty ale pozmieniałam tam troche i wszystko było wporzo.
To są rzeczy, które powinnaś zmienić: Oświetlenie: Wysokie Efekty graficzne: Wysokie Detale Sima/obiektu: Wysokie Detale tekstur: Wysokie Odbicia światła: Włączone Teraz powinno być o wiele lepiej ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Swetie Chantal pokazala ci dobrze ale wszystkie te opcje spowalniaja gre o max. 15 minut
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|