|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Mam mały problem z dodatkami.... Wiem, ten temat był już pewnie poruszany, ale musze zadać kilka pytań.... Czy ktoś wie, gdzie się wypakowuje np. włosy??? ja wiem tylko, że objekty daje się do object a ubrania (przynajmniej u mnie) do bins, które są w katalogu.... Ale nie mam pojęcia gdzie wypakować włosy!!! HELP!
|
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Reputacja: 13
|
![]() Cytat:
Wszystkie dodatki rozpakowujesz do folderu Downloads w moich dokumentach -> ea games -> the sims2 -> Downloads. I wszystko powinno działać ![]() pozdro^^ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Dzięki, ale wsumie ja tam nie mam żadnego dowlnoad .... :1smutny: Moje wszystkie pliki to : Catalog , Config , CSCofig , Effects , GlobalLots , Lights , Locale , LotTemplates , Materials , Movies , NeighborhoodTemplate , Objects , Sound , Text , UI , UserData , Wants .... A jeszcze w Catalogu mam : Bins Skins CANHObjects Materials Patterns Scripts ...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jeśli nie masz tego folderu, to po prostu sama go utwórz.
Wejdź w folder Moje dokumenty->EA Games->TheSims 2, tam kliknij prawym przyciskiem i wybierz Nowy->Folder, nazwij go koniecznie Downloads i tam wrzucaj dodatki. ![]() I zainstaluj sobie jeszcze na komputerze program CEP, żeby dodatki chodziły. Jest tu: http://modthesims2.com/showthread.php?t=92541 To ten pierwszy link z tych pięciu na dole.
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
A czy tu czasem nie chodzi o The Sims, a nie o The Sims 2 ;p ?
Bo u mnie nie ma takich folderów. A co do tego to nie mam pojęcia, bo nie gram w tę Sims 1 Pozdrawiam ;p |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
No chyba jednak chodzi o The Sims, a nie The Sims 2...
A ja mam TS i wszystkie dodatki i nie ma tam wszystkich katalogów, które podała AniA. Ani do The Sims 1 nie ściąga się włosów, tylko całe głowy. W każdym razie u mnie wszystkie ciała (ubrania) i głowy Simów (czyli ogólnie skiny) przechowywane są w katalogu The Sims->Game data->Skins. Tam też wrzucałam nowe i pojawiały się w grze. (jeśli chodzi o The Sims 1)
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
No tak.... i dalej nic nie moge zrobić... Dodałam nowy folder o nazwie downlads w
EaGames/The sims2 Na studiach/TsData/Res/Download/ ale to itak nie działało, więc zrobiłam jeszcze jeden folder w EaGames/The sims 2 Na studiach/Downloads/ To też nic nie dało, więc zrobiłam jeszcze dwa jeden w Eagames/The sims2/ TsData/ Res/ Downloads/ i drugi w Eagames/The sims2/ Downloads/ Nie wiem co jeszcze moge zrobić dalej mi nie działa !!! Ale itak dzięki wam wszystkim za starania ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Coś mieszasz.
Nie ma takiego folderu EaGames/The sims2 Na studiach/TsData/Res/Download/ ![]() Po pierwsze NIE robisz nic w Moim komputerze. Ten folder Downloads masz utworzyć tylko w: Moje dokumenty->EA Games->The Sims 2 Koniecznie w Moich dokumentach, nigdzie indziej! W tym folderze The Sims 2 (tam nie ma żadnego folderu The Sims Na Studiach, nawet jak masz ten dodatek) robisz folder Downloads (z dużej litery) i tam dajesz dodatki. A jeśli dodatki dalej nie działają, to tak jak mówiłam: - ściągnij CEP-a (link w moim piewrwszym poście), - ściągaj meshe (kształty) do włosów, obiektów itd.- obok linku do dodatku jest link do mesha (napis może być np. "mesh", "download mesh").
![]() |
#9 |
|
![]()
Po prostu AniA zamiast dać Downloads w Moich dokumentach, utworzyła go w plikach instalacyjnych, czyli tam, gdzie zainstalowała grę.
![]() Wklej folder w miejscu, które poradziła Isi i powinno być ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Już teraz wiem o co chodzi dzięki wielkie! Wypakowywałam to w mój komputer zamiast w moje dokumenty... Dzięki za cierpliwość!
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|