Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.04.2006, 16:46   #1
AniA
Guest

Post Co z dodatkami?

Mam mały problem z dodatkami.... Wiem, ten temat był już pewnie poruszany, ale musze zadać kilka pytań.... Czy ktoś wie, gdzie się wypakowuje np. włosy??? ja wiem tylko, że objekty daje się do object a ubrania (przynajmniej u mnie) do bins, które są w katalogu.... Ale nie mam pojęcia gdzie wypakować włosy!!! HELP!
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.04.2006, 16:54   #2
Lapis_Lasuli

Reputacja: 13
Domyślnie

Cytat:
Napisał AniA
Mam mały problem z dodatkami.... Wiem, ten temat był już pewnie poruszany, ale musze zadać kilka pytań.... Czy ktoś wie, gdzie się wypakowuje np. włosy??? ja wiem tylko, że objekty daje się do object a ubrania (przynajmniej u mnie) do bins, które są w katalogu.... Ale nie mam pojęcia gdzie wypakować włosy!!! HELP!
Moment, moment... To dział o TS2...
Wszystkie dodatki rozpakowujesz do folderu Downloads w moich dokumentach -> ea games -> the sims2 -> Downloads.
I wszystko powinno działać

pozdro^^
stare 10.04.2006, 21:52   #3
AniA
Guest

Domyślnie

Dzięki, ale wsumie ja tam nie mam żadnego dowlnoad .... :1smutny: Moje wszystkie pliki to : Catalog , Config , CSCofig , Effects , GlobalLots , Lights , Locale , LotTemplates , Materials , Movies , NeighborhoodTemplate , Objects , Sound , Text , UI , UserData , Wants .... A jeszcze w Catalogu mam : Bins Skins CANHObjects Materials Patterns Scripts ... wiem, jestem troche nie kumata ale serio nie mam download ;( Ale itak dzięki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.04.2006, 22:01   #4
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Jeśli nie masz tego folderu, to po prostu sama go utwórz.
Wejdź w folder Moje dokumenty->EA Games->TheSims 2, tam kliknij prawym przyciskiem i wybierz Nowy->Folder, nazwij go koniecznie Downloads i tam wrzucaj dodatki.

I zainstaluj sobie jeszcze na komputerze program CEP, żeby dodatki chodziły. Jest tu:
http://modthesims2.com/showthread.php?t=92541
To ten pierwszy link z tych pięciu na dole.
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2006, 08:33   #5
Kladź
Guest

Domyślnie

A czy tu czasem nie chodzi o The Sims, a nie o The Sims 2 ;p ?
Bo u mnie nie ma takich folderów. A co do tego to nie mam pojęcia, bo nie gram w tę Sims 1

Pozdrawiam ;p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2006, 11:26   #6
Isi

Domyślnie

No chyba jednak chodzi o The Sims, a nie The Sims 2...
A ja mam TS i wszystkie dodatki i nie ma tam wszystkich katalogów, które podała AniA. Ani do The Sims 1 nie ściąga się włosów, tylko całe głowy.

W każdym razie u mnie wszystkie ciała (ubrania) i głowy Simów (czyli ogólnie skiny) przechowywane są w katalogu The Sims->Game data->Skins. Tam też wrzucałam nowe i pojawiały się w grze.
(jeśli chodzi o The Sims 1)
stare 11.04.2006, 14:40   #7
AniA
Guest

Domyślnie

No tak.... i dalej nic nie moge zrobić... Dodałam nowy folder o nazwie downlads w
EaGames/The sims2 Na studiach/TsData/Res/Download/ ale to itak nie działało, więc zrobiłam jeszcze jeden folder w EaGames/The sims 2 Na studiach/Downloads/ To też nic nie dało, więc zrobiłam jeszcze dwa jeden w Eagames/The sims2/ TsData/ Res/ Downloads/ i drugi w Eagames/The sims2/ Downloads/ Nie wiem co jeszcze moge zrobić dalej mi nie działa !!! Ale itak dzięki wam wszystkim za starania A ja dalej będe próbować wszystkiego co się da !!! :wacko:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.04.2006, 14:56   #8
Isi

Domyślnie

Coś mieszasz.
Nie ma takiego folderu EaGames/The sims2 Na studiach/TsData/Res/Download/ Czy Ty mówisz o dwóch różnych, bo nie oddzieliłaś kreską?
Po pierwsze NIE robisz nic w Moim komputerze. Ten folder Downloads masz utworzyć tylko w:
Moje dokumenty->EA Games->The Sims 2
Koniecznie w Moich dokumentach, nigdzie indziej!
W tym folderze The Sims 2 (tam nie ma żadnego folderu The Sims Na Studiach, nawet jak masz ten dodatek) robisz folder Downloads (z dużej litery) i tam dajesz dodatki.

A jeśli dodatki dalej nie działają, to tak jak mówiłam:
- ściągnij CEP-a (link w moim piewrwszym poście),
- ściągaj meshe (kształty) do włosów, obiektów itd.- obok linku do dodatku jest link do mesha (napis może być np. "mesh", "download mesh").
stare 11.04.2006, 20:22   #9
berata

Domyślnie

Po prostu AniA zamiast dać Downloads w Moich dokumentach, utworzyła go w plikach instalacyjnych, czyli tam, gdzie zainstalowała grę.
Wklej folder w miejscu, które poradziła Isi i powinno być ok.
berata jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.04.2006, 16:23   #10
AniA
Guest

Domyślnie

Już teraz wiem o co chodzi dzięki wielkie! Wypakowywałam to w mój komputer zamiast w moje dokumenty... Dzięki za cierpliwość!
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania