Cytat:
Napisał MarekS
Nie tylko "Moje Dokumenty" ale również "Program Files"  ale to już inna sprawa.
|
Folder w którym instaluje się gra można zmienić podczas instalacji, ale "Moje dokumenty" są folderem systemowym i nie da się zmienić jego lokalizacji bez "dłubania" w windowsie
Masz rację, brak aktualizacji systemu może być przyczyną niektórych problemów typu "gra się nie uruchamia". Tak samo "stary" (czyli znajdujący się na płycie z podstawową wersją gry) sterownik SafeDisc -> najnowszy do pobrania tam:
http://www.macrovision.com/products/...ownloads.shtml
Ja zauważyłem że częściej problem z odczytem płyty przytrafia się użykownikom napędów Samsung (CD i DVD), pomimo że są one sprawne i
teoretycznie lepszej klasy niż wiele innych. Jak masz pod ręką taki napęd (z kompa na którym komuś "nie zaskakiwały" Simsy), to możesz powtórzyć mój test. Po prostu zamontowałem taki CD-ROM zamiast mojego, i przy próbie uruchomienia gry od razu "'Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta''. Dla mnie w takim przypadku jest tylko jeden podejrzany

(Robiłem tego typu testy kilka razy, na niektórych napędach problem występuje zawsze a na innych - od czasu do czasu. Oczywiście normalnie gra u mnie działa bez takich sensacji)