|
|
Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz Stratosferę? | |||
5 gwiazdek - Odlotowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 63.64% |
4 gwiazdki - Całkiem niezłe |
4 | 36.36% |
3 gwiazdki - Przeciętne |
0 | 0% |
2 gwiazdki - Zgroza |
0 | 0% |
1 gwiazdka - Strach się bać |
0 | 0% |
Głosujących: 11. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Odcinek 1 - poniżej
Odcinek 2- http://forum.thesims.pl/showthread.p...026#post583026 Odcinek 3- http://forum.thesims.pl/showthread.p...d=1#post586044 Odcinek 4 - http://forum.thesims.pl/showthread.p...d=1#post591292 Wstęp Zawsze różniłam się od stada - czymkolwiek ono było. Podczas keidy inne dziewczyny z mojej klasy czytały łzawe romanse, ja wolałam obejrzeć dobre SF, Matrixa lub potrenować Judo. Moja miłość do pisania zaczęła się niedawano, kiedy odkryłam, że nareszcie mam coś, w czym jestem dobra... Fabuła W kosmosie rozpętała się wielka wojna - każdy walczy z każdym, a wszystko staje się wielkim chaosem. Senat Galaktyczny chce rowzwiązać ten problem dyplomatycznie...ale czy czasami nie trzeba wybić się z miejsca...i zabijać? Postacie Ich charaktery poznacie później, więc narazie przedstawię tylko ich rolę w SF ^^ ![]() Carina Sin Przywódczyni Elfów ![]() Aksel Morter Miłość Cariny, Elf ![]() Bellatrix Infero Przywódczyni Jupiterian, najlepsza przyjaciółka Cariny ![]() Sever Selzox Przywódca ludzi, Ogólny przewodniczący rady ![]() MCQ4 Przywódca Marsjan ![]() Tamara Death Przywódczyni Alchemików żyjących na księżycu ![]() Zorragi Przywódca Szoklonów, Wielkich i głupich jaszczurów pożerających swoich wrogów ![]() Yoanna, Przywódczyni Wenusjan Odcinek 1 Jedno krzesło wiecznie puste... Za kryształowym szkłem połyskiwały blade gwiazdy. Każda z nich była inna - jedna mniejsza, inna większa. Ale wszystkie tam były. Dzisiaj żadna gwiazda, żadna planeta nie została zniszczona. Był to najbardziej spokojny dzień od czasu zawarcia paktu galaktycznego. Carina wpatrywała się w niebo już od godziny. Jej blond włosy opadły na piękne, zielone oczy. Westchnęła cicho, próbując rozładować nerwową atmosferę w sali Senatu Kosmicznego. Zdenerwowanie można było wyczuć w powietrzu - przecinało wnętrzności jak nóż podczas wdechu i mocno sciskało serce podczas wydechu. ![]() - Wciąż się spóźnia! - krzyczałs Bella, przywódczyni Jupiterian. Była dość wybuchową osobą, mającą problemy z samokontrolą. W stroną młodej przywódczyni zwróciło się dziesiątki oczu. Wszystkie o innych rozmiarach i kształtach, ale wszystkie skierowane w jej stronę. W stronę niskiej osoby, o kocich oczach, niebieskiej skórze, niebieskich włosach i skąpym kostiumie. - Przyjdzie - mruknęła Carina. - Wiem, że przyjdzie. - Mylisz się - zaprzeczyła Bella. - On nigdy nie przychodzi. A my zawsze czekamy tu jak idioci. Szczytem jego możliwości jest wysłanie nam listu z przeprosinami i swoją opinią. Na chwilę w powietrzy zawisła napięta cisza. - Poczekajmy jeszcze chwilę - zasugerował Sever, przywódca ludzi. - Ludzie się zmieniają... Bella przerwała mu natychmiast: - LUDZIE się zmieniają! DEMONY nie! Barlog nie przyjdzie, wiec musimy zacząć bez niego! ![]() Przez umysł Cariny przebiegły różne myśli i wspomnienia...Ach tak...Barlog. Wielki Nieśmiertelny Przywódca Demonów. Prawie nigdy nie przychodził na spotkania Senatu Galaktycznego, mimo, że był to jego obowiązek. Jednak zaraz..czy naprawdę? Czy on miał obowiązki? Nawet jeśli, to chyba ich nie wypełniał. Nawet nie raczył ruszyć się ze swojej mrocznej planety. Nie mógł, albo nie chciał - dla niego nie była to żadna różnica. Był demonem. Był nieśmiertelny. Był potężny. Dowiódł tego wiele razy. Zmasakrował wiele palnet, zabijał jej ludzi i inne rasy... Carina już od dawna wiedziała, że nie miał serca. Zresztą optymizmem graniczącym z głupotą byłoby myślenie, że takie posiada. Kochał wszystko co mroczne, co złe i wszystko co związane z cierpieniem. Ale jak mógł kochać...skoro nie miał serca? - Dobrze... - powiedział Sever. - Kto uważa, że powinniśmy zacząć bez niego? Tamara, przywódczyni Alchemików, Yoanna, przywódczyni Wenusjan. Zoragii, przywódca Szoklonów, i M432Q, przywódca Marsjan podnieśli ręcę. - Kto jest za wstrzymaniem zebrania? Carina była jedyną osobą, która podniosłaa rękę. Sever podniósł lewą brew do góry. Dobrze znał Carinę. Uważał, że jest po prostu za dobra dla takich barbarzyńców jak Barlog. - Dobrze - oznajmił Sever. - Prosze się uspokoic. Pierwszą sprawą, którą omówimy będzie... ![]() Ostatnio edytowane przez Carina : 03.06.2006 - 19:44 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
O lol, jestem pierwsza ;-P
Narazie nie ma co oceniać, bo w sumie to tylko przedstawienie postaci. W tym krótkim dość tekście, znalazłam kilka literówek np. "miłóść". Nie przepadam za SF, ale może coś będzie z tego FS xD Poczekamy, zobaczymy... Pozdrawiam, ..::CaRmEn::.. |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
SF? Raczej nie przepadam (a raczej nie czytuję), ale zapowiada się ciekawie...
Jeśli chodzi o zdjęcia, to radzę zwracać uwagę, żeby nie było kryształków, bo fotki tracą na estetyce. ![]() ![]() W tekście masz sporo literówek (keidy, nareszcei, ic hrolę, i inne), chyba szybko piszesz. ![]() Treści nie oceniam, bo to początek. Czekam na odcinek. ![]() Pozdrawiam
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Jest 1 odcienke, napisany jako edytowany tekst - właściwie miał was trochę zapoznać z postaciami i ich życiem ^^
|
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 13
|
![]()
Jest nawet dość ciekawe. No, trochę krótkie, ale w sumie tak w sam raz. Ładnie opisane, jest kilka błędów, np. " W stroną młodej przywódczyni zwróciło się dziesiątki oczu. " W stronĘ. Nie zaobserwowałam więcej
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Widziałam gorsze. Podobają mi się fragmenty z fantasy (elfy) i SF. Dam 8/10.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Podoba mi się klimat :p Lubię FS-SF
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Dziękuje za opinie pozytywne
![]() I za te mniej pozytywne... ![]() I za te negatywne :con: Niedługo nastepny odcinek ^^ PS. Tak naprawdę to to miało być zwykłe opowiadanie, no ale zaczęłam być zazdrosna o te inne FS ^^ |
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nawet fajne, ciekawe, masz dużą wyobraźnię.
![]() Ładne zdjęcia, szczególnie to z Bellatrix. W tekście drobne literówki (mało, prawie w ogóle) i powtórzyłaś 3 razy "w stronę" (pod pierwszym zdjęciem), mogłaś ten jeden zwrot wyciąć, a poza tym OK. Zainteresowało mnie, jestem ciekawa jak się rozkręci, czekam na nastepny odcinek. A kiedy ocenię? Nie wiem, ale jeszcze nie teraz. ![]() Pozdrawiam
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Całkiem niezłe to Twoje FS ;-)
Nic tak na prawde się ciekawego nie wydarzyło, a mnie to wciągnęło... Jak już wspominałam wcześniej nie przepadam za SF, ale to jest na prawde ładnie i dobrze napisane. Śliczne zdjęcia ;-) Denerwuje mnie tylko jedno... Bellatrix to takie ładne imie, a posiada je postać, która najmniej mi się podoba ;-p Czekam na następny odcinek... Pozdrawiam, ..::CaRmEn::.. |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|