Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory
5 gwiazdek - Odlotowe 7 33.33%
4 gwiazdki - Całkiem niezłe 6 28.57%
3 gwiazdki - Przeciętne 3 14.29%
2 gwiazdki - Zgroza 0 0%
1 gwiazdka - Strach się bać 5 23.81%
Głosujących: 21. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.06.2006, 20:07   #1
MrMcDeSim
Guest

Domyślnie Uciekać przed śmiercią

Postanowiłem napisać moje fotostory. Chociaż wątpię żeby komukolwiek się spodobała gdyż nie mam the sims 2...

UCIEKAĆ PRZED ŚMIERCIĄ

ODCINEK 1 (poniżej)
ODCINEK 2

Sylwester Lwowski jak co dzień obudził się w swoim łóżku. Poprzewracał oczami w tę i spowrotem "analizując" swoją sypialnię. "Chwileczkę... dziś jest 11 kwietnia... Marietta ma urodziny!" - pomyślał. Na jego twarzy pojawił się uśmiech, lecz tylko po to żeby za chwilę zamienić się w coś dokładnie przeciwnego.
- Przecież ja nie mam dla niej żadnego prezentu! Cóż pójdę do niej i złożę jej życzenia - wypowiedziawszy to szybko zeskoczył z łóżka.

Poszedł do łazienki, rozebrał się i wziął prysznic. Nie mógł się doczekać odwiedzin swojej najlepszej przyjaciółki Marietty, lecz martwił się jak zareaguje na brak prezentu.
- Eeee, ona pewnie i tak nie pamięta że ma urodziny! Hehe! - zaśmiał się Sylwek.

Po kąpieli ubrał się "jakoś" i wyszedł z pomieszczenia gdzie woda styka się z porcelanową posadzką. Szedłszy przez przedpokój zauważył że ktoś nagrał mu się na automatyczną sekretarkę. Zaciekawiony postanowił odsłuchać wiadomość.

Przycisnął guzik odsłuchał wiadomość która brzmiała następująco:
- Witaj, to ja Marietta, słuchaj... przyjdz do mnie jutro jak najszybciej... tzn, nie dziś bo już żest pierwsza w nocy ale jutro, najlepiej rano... o ktoś idzie, papatki Sylwku!
Na poczatku Sylwester myślał że chodzi o urodziny ale po dłóższym zastanowieniu zdał sobie sprawę że chodzi o coś poważnego gdyż po co innego dzwoniłaby w środku nocy.
- Lepiej pójdę do niej od razu - powiedział do siebie, co oznaczało natychmiastowe wyjście i rezygnację z ciepłego i pysznego śniadania.

Gdy znalazł się przed domem Marietty zadzwonił do drzwi.
- Dziwne... nikt nie otwiera, o tej porze powinna być już na nogach - zaniepokoił się sylwester.

Pociągnął za klamkę i drzwi... otworzyły sie. Lwowski popatrzył do środka a tam... Marietta lezy na podłodze nieżywa!
- Jezu Chryste! - wykrzyczał. Wpadł w histerię. Marietta nie została zabita za pomocą broni palnej czy noża gdyż nie było rozlanej krwi. Wyglada na to że została bestialsko uduszona. W panice Sylwetser zapomniał zadzwonić na policję czy pogotowie. Zauważył że ofiara w ręce trzyma jakąś kartkę... Szybko ją przeczytał.

Ku jego zdziwieniu na kartce napisane były plany... zabójstwa prezydenta Sim narodu! Nie wiedział co o tym myśleć. Tymczasem za drzwiami dwóch podejżanych typów wszystko podsłuchiwało. Zaczęli rozmowę (oczywiście szeptem)
- Cholera! Trzeba się go pozbyć wszytsko wypaple policji! - mowi jeden z nich.
- Zabijemy go jak wyjdzie - odparł drugi.

Jak potoczą się losy Sylwestra?
Czy zginie?
Kim są tajemniczy mężczyźni?

Dowiecie się w następnym odcinku...

Ostatnio edytowane przez MrMcDeSim : 17.06.2006 - 08:14
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.06.2006, 23:18   #2
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

TS2 wcale nie jest żadnym wyznacznikiem...
Co więcej, mi się podobają zdjęcia z TS1. Tym bardziej, że robisz dobre ujęcia, nie widać niskich ścian.
Na początku myślałam, że może będzie romans między Sylwestrem i Mariettą, no ale jak Sylwester znalazł Mariettę martwą, okazało się, że nie.
Wszystko jest dobrze oprócz tego, że:
- jest trochę literówek, np. "sylwester" z małej litery,
- na początku piszesz tzw. "pięknym" językiem, np. Szedłszy przez przedpokój, odsłuchał wiadomość która brzmiała następująco , a potem tak bardziej potocznie, np. "Lwowski popatrzył do środka a tam... Marietta lezy na podłodze nieżywa! ". I mi się trochę rzuca w oczy taka zmiana.
A tak poza tym jest ciekawie, czekam na to, co się ma zdarzyć dalej.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Isi : 16.06.2006 - 00:06
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2006, 16:46   #3
MrMcDeSim
Guest

Domyślnie

No i powstał drugi odcinek mojego fotostory "Uciekać przed śmiercią". Co prawda też nie jest zbyt długi ale cóż. A tak na marginesie... czemu nikt nie komentuje!? Nie podoba wam się czy co?

UCIEKAĆ PRZED ŚMIERCIĄ

ODCINEK 2

Kiedy przeminął pierwszy szok związany z zabójstwem Marietty Sylwester zastanowił się nad kartką którą przeczytał.
- Czyżby ona chciała zabić prezydenta? Nie... a może ona wie, ekhm, raczej wiedziała o planach mafii... Tak to wydaje się bardzo prawdopodobne. I dlatego ją zabili żeby nie wydała ich policji! Czyli jeśli oni wiedzą że ja tu jestem to mi też grozi niebezpieczeństwo! - zrozumiał wreszcie. "Muszę uciekać!" przez głowę przeleciała mu myśl. Wyszedł. Na swoje nieszczęście przed domem stało dwoje mężczyzn.
- Proszę, proszę, możesz nam powiedzieć co tam robiłeś? - zapytał jeden z nich.
- Kim w... wy jest... jesteście... ee? -wyjąkał Sylwek.

W tej samej chwili drugi uderzył go w twarz. Na szczęście wsyztsko zauważył policjant który właśnie przechodził nieopodal stąd. Wystraszony mężczyzna, korzystając z sytuacji wymknął się oprychom.
- Towje pomysły! Phi! Jak zwykle skazane na niepowodzenie! - bandzior zbeształ pomysłodawcę zabójstwa Sylwestra.
- Teraz mamy na głowie policję! - biadolił dalej.

Tymczasem kiedy mafiozi rozprawiali się z policjantem Sylwek pędził do domu. Wpadł do sypialni, wydobył spod łóżka małą walizkę, i zaczął wykładać z szafy do torby najpotrzebniejsze rzeczy.

- Chmm... sweter, bielizna, spodnie, koszula...
Jeszcze pobiegł do łazienki, zabrał środki czystości i ręcznik a także pieniądze. Szybko "wleciał" do przedpokoju, wykręcił numer na telefonie i czekał.

- Tu SimTaxi czy życzy pan sobie taksówkę? - usłyszał po chwili na co odpowiedział:
- Natychmiast! Ma tu być za 5 minut! - aż krzyczał do słuchawki - mieszkam na Al. Simów 23!
- Ok, niecz pan czeka - usłyszał po czym usłyszal sygnał. Teraz z niepokojem wpatrywał się w okno czy nie nadjeżdża samochód. Czekał już kilka minut, lecz wydawało mu się że co najmniej godzinę. Nagle uszłyszł klakson i wybiegł z domu nawet go nie zamykając. Z wielką radością że nie musiał dłóżej czekać otowrzył drzwiczki taksówki, wsiadł i zamknął je.
- Na lotnisko i to gazem! - wykrzyczał Sylwester.
- Już się robi - odpowiedział kierowca po czym ruszyli z piskiem opon.

Gdy Sylwester znalazł się na lotnisku od razu podbiegł do kasy z zapytaniem:
- Czy leci za chwilę jakiś samolot?
- Tak, do Paryżewa w kraninie SimCity3000.
- Są miejsca?
- Tak.
- Biore jeden bilet.
- Proszę, płaci pan 1000 simoleanów.

Gdy znalazłazł się już wysoko nad ziemią (tzn. w samolocie) odczuł niesamowitą ulgę. Lecz nie wiedział kto siedzi dwa fotele za nim...

20 minut po starcie Sylwester odczuł potrzebę pójścia to łazienki. Wstał, i odwrócił się nagle zauważył swoich prześladowców. Na szczęście oni jego nie. Odwrócił się na pięcie i szedł energicznym krokiem w przeciwną stronę. Wtedy jeden z oprychów dostrzegł i rozpoznał go:
- Chej to on! Te, stój!
Rozpoczął się pościg. Przebiegli przez pomieszczenie dla stewardów, potem przez kuchnię aż znaleźli się w strefie dla załaogi. Tam sylwester jakoś ich "tymczasowo" zgubił i zaszył się w trudno dostępnej ładowni bagażowej.

Sam się dziwił co ludzie potrafią przewozić. Były tam, snopy siana, drogie stoliki z kości słoniowej, trumieki, szkielety, misie, zabwaki itp. Zauważył też swoją walizę a także wielki tort. Postanowił się w nim ukryć aż do lądowania.
Świat obserwował przez małą dziurkę w ściance sztucznego ciasta.

Gdy samolot wylądował w Paryżewie a bagaże zostały wyładowane, gdy nikt nie patrzył Sylwester uciekł razem ze swoim pakunkiem...

Jak potoczą sie dlasze losy naszego bohatera? O tym dowiecie się w następnym odcinku...

Ostatnio edytowane przez MrMcDeSim : 16.06.2006 - 16:54
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2006, 19:35   #4
*Pushek*
Guest

Domyślnie :)

Mnie to FS zaciekawiło. Trudno że zdjęcie robione w The Sims 1. Mnie to nie przeszkadza. Czasem niewielkie literówki a tak poza tym to Ok.

Pozdrawiam =) :*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2006, 20:33   #5
Isi

Domyślnie

Mało osób komentuje, bo prawie nikt nie czyta, bo wiele osób przeniosło się na inne forum (patrz: moja sygna).
FS jest na przyzwoitym poziomie, bdobrze napisane, nie wciągnęło mnie jakoś bardzo (może dlatego, że dużo fs czytałam, a to nie wyróżnia się czymś bardzo szczególnym), ale nie mogę zarzucić nic poza literówkami (wsyztsko, Towje itp.), no i chyba "hej" oraz "hmm" pisze się przez "h".
Fotki ładne, samolot całkiem niezły.
Fs w porządku.

Pozdrawiam
stare 16.06.2006, 20:49   #6
MrMcDeSim
Guest

Domyślnie

Tak ale tam praktycznie nie ma dzialow dla the sims 1. To mnie wkurza! Wyszlo the sims 2 i zwykle the sims juz wszyscy przekreslili! Nie podoba mi sie to!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2006, 21:52   #7
Isi

Domyślnie

Cytat:
Napisał MrMcDeSim
Tak ale tam praktycznie nie ma dzialow dla the sims 1. To mnie wkurza! Wyszlo the sims 2 i zwykle the sims juz wszyscy przekreslili! Nie podoba mi sie to!
Nie no, są działy... (3 działy o TS1 i jeszcze galeria, domy i fotostory, gdzie TS1 też może występować).
Tutaj jest podobnie, jeśli chodzi o ilość działów.
Ale mi się wydaje, że działów o TS1 jest mało nie dlatego, że osoby tworzące fora (ogólnie fora o Simach) "odpychają" tą grę, ale po prostu mało osób pisze w takich działach (a tym samo mało postów, tematów, to po co robić więcej działó, jak mają być puste?) Jakby było zapotrzebowanie, to na pewno by były.

Koniec off topa.

Ostatnio edytowane przez Isi : 17.06.2006 - 13:22
stare 16.06.2006, 21:59   #8
Dela
Guest

Domyślnie

Przez okno w samolocie widać trawę?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.06.2006, 07:56   #9
MrMcDeSim
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Dela
Przez okno w samolocie widać trawę?
No wiem, miałem tam zrobić niebieska podłogę zeby bylo widac z okna ale zapomnialem no i jest jak jest no coz...

PS: Głosujcie w sondzie! Proszę! ;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.06.2006, 16:48   #10
lunka_14
Guest

Domyślnie

Fotostory nawet mnie zaciekawiło a co do tego ze robione w ts1 nie mam nic to nie jest obowiazek żeby fotostory były robione w ts2
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania