Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.08.2006, 12:40   #11
rzezU
Guest

Domyślnie

Eee.. ten no... Jeszcze mnie jakoś nie wciągnęło :/ Wszystko jest że tak powiem do przewidzenia... A po za tym, ile było fs z dziewczyną która szuka chłopaka i nie wie o tym że jakiś inny się w niej kocha...? Mam nadzieje że akacja potoczy się w innym kierunku
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.08.2006, 12:45   #12
rosex

Reputacja: 10
Domyślnie

Teraz temat taki z deka oklepany mi się wydaje. Nie zainteresował mnie ten odcinek. Tak szczerze to nie przepadam za FS z nastolatkami i ich romansami. Mam nadzieję, że w następnym odninku wydarzy się coś ciekawego. A tak na marginesie to dalej brakuje mi tych uczuć i opisów. W twoim opowiadaniu przewagę mają dialogi, a tak być nie powinno.
stare 31.08.2006, 13:10   #13
Eámanë
Admin Emeryt

Domyślnie

I ta ortografia...

Cytat:
porzyczy
Cytat:
Pokłuciła
Cytat:
Spóśćmy
stare 31.08.2006, 16:02   #14
asia23170
Guest

Domyślnie

Siemka! Mnie SiĘ Naprawde Podoba Twoje Fs Pomimo LiterÓwek.podejrzewam I MoŻe Inni TeŻ Co Dalej BĘdzie,ale Uwielbiam CzytaĆ I OglĄdaĆ Takie Historie.moim Zdaniem Ocena 10/10. Czekam Na NastĘpny Odcinek!!!pozdro !!!!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.09.2006, 18:20   #15
Lissaa
Guest

Domyślnie

Cool Bardzo mi się podoba Już mnie wciągnęło Czekam na kolejny odcinek
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2006, 07:51   #16
Isi

Domyślnie

Powiem, że fs nie jest zbytnio w moim typie (wolę trochę inne klimaty), ale odcinek jest znacznie lepszy niż poprzedni.
Fotki są bardzo dobrej jakości, dobre ujecia, na jednej widać tylko kratki z tybu budowy.
W większości tekst piszesz poprawnie, ale zdarzyło się kilka małych literówek i 3 błędy, które wymieniła Eámanë.
Poza tym, że taki temat fs mnie nie wciąga, to raczej wszystko jest OK.

Pozdrawiam
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2006, 13:18   #17
Mirpul
Guest

Domyślnie

No, wreszcie napisałam ten odcinek, jest dłuższy niż dwa poprzednie, i nawet zrobiłam plaka, więc można powiedzieć, że sie starałam!

- Jack, jesteś już dzisiaj gdzieś umówiony? – Anna spytała chłopaka w bibliotece.
- Na razie nie, a co? – odpowiedział.
- A, to dobrze! Bo pomyślałam sobie, że może byśmy gdzieś…
- Hmm… Nie, przypomniałem sobie, że jestem umówiony u… fryzjera! Tak, właśnie fryzjera! Przykro mi, ale nie mogę.
- A co będzie ten fryzjer robił?
- No, może trochę mi przystrzyże włosy, albo przyfarbuje…
- Eee… Aha… Dobra… To… Ja… Jużlecepapajack! – Zawołała Anna i pognała do łazienki. Kiedy mijała drzwi, zobaczyła, że stoi przy nich zasłonięta przez półkę i przygląda się jej… AMBER! Blondynka złapała ją za rękę, i pociągnęła za sobą

- Powiedz! Powiedz ile widziałaś! Powiedz! – Załkała Anna…
- Eee… Nic ważnego… Tylko… Jak zaprosiłaś Jacka na randkę… Jak dał Ci kosza… Jak zwiałaś becząc do łazienki… Nic ciekawego! – odpowiedziała Ruda.
Blondynka zapłakała jeszcze bardziej:
- A-a-a-amber! Przyyyrzeeekni-i-i-j miii, że-e nikoomuuu nie-e-e pooowieeeeeesz! Bła-a-a-gam!
- Kobieto! Uspokój się! Masz, weź chusteczkę – powiedziała Amber i podała Annie żółto-zieloną chusteczkę do nosa – Oczywiście, że nikomu nie powiem! To, że Cię nie lubię, że jesteś moim najgorszym wrogiem, że wnerwiałaś mnie i krytykowałaś, nie znaczy, że chcę Cię upokorzyć tak, że cała szkoła będzie to pamiętała przez dziesięciolecia! Ok, teoretycznie mogłabym, ale… Postaram się nie być taka jak ty!
- Dzie-e-e-ęki! Eee.. Chyba dzięki…
- Ok., a teraz zapomnijmy o całej sprawie, i wyjdźmy z tej łazienki. Mogę Cię odprowadzić do domu, tylko poczekaj, wezmę książkę po którą przyszłam zanim mnie tu brutalnie zaciągnęłaś!

Dziewczyny szły do domu Anny. Milczały, aż do wejścia na werandę. Amber zbierała się do odejścia, kiedy blondynka zatrzymała ją:
- Offy! Offy! Poczekaj! Nie przyrzekłaś!
- Czego?
- No, że nie powiesz!
- Aaa! Faktycznie!
- To zrób to teraz!
- Ok., ok… Przyrzekam. Może być?
- Taak… To cześć, do jutra!
- Tak, cześć.
- Czekaj! Nie powiesz nawet Whitlonce, tak?
- Tak, nie powiem Nanny. Aha, i nie nazywaj mnie po nazwisku!
- Ok., ok! To papa… Amber…

DJ.WWW: Myślałem, że już się nie zjawisz! Miałaś być o 17:30, a już 17:58! Właśnie miałem się wylogowywać!
Amber_17: Sorka, coś mnie zatrzymało w szkole.
DJ.WWW: Ok., już zgoda! :*
Amber_17: Zmienili mi meble w pokoju
DJ.WWW: O, super!
Amber_17: Mogę Ci zadać pytanie?
DJ.WWW: Wal prosto z mostu
Amber_17: Moja koleżanka zna sekret, o którym wie tylko jej wróg i pewien chłopak. To sekret jej wroga. Czy ta koleżanka może się komuś zwierzyć?
DJ.WWW: Chyba tylko najlepszej przyjaciółce. Ale zależy co to za sekret i jak bardzo się nie lubią.
Amber_17: Ale ta… koleżanka przyrzekła temu wrogowi, że nikomu nie powie!
DJ.WWW: To wiele zmienia. Nie powinna nikomu mówić.
Amber_17: Aha, ok. Muszę lecieć, za chwilę przychodzi moja przyjaciółka Nanny.
DJ.WWW: Papa!

- Aaaaaaaamber? – Powiedziała tłumiąc ziewnięcie Nanny.
- Co Naniu? – Odparła Ruda
- Nie mów do mnie tak. Coś Cię trapi. DJ się nie pojawił na czacie?
- Nie, nie, pojawił się, oczywiście, że się pojawił, to ja się spóźniłam!
- Dlaczego?
- Ja.. Yyy… Nie mogłam znaleźć książki! Właśnie! Nie wiedziałam gdzie jest!
- Taak, jasne! Ale dobra, niech Ci będzie!
I tak oto, o 1:34 w nocy, dziewczyny zakończyły ten „uroczy” dzień i poszły spać. Oczywiście nie wyspały się, ale nie obchodziło ich to. W końcu jutro też jest noc!

Następny dzień. Amber i Nanny siedzą na ławce przed szkołą i gadają. Obok nich słychać, jak wiele osób plotkuje o… Annie!S
Po chwili na teren szkoły wchodzi Anna. Zewsząd słychać krzyki:
- Cześć pani Samotne Serce!
- Nie jesteś na tyle załamana żeby zostać w domu?
- Taka nieśmiała, a kosza się nie wstydzi?
Blondynce zaczęły szklić się oczy. Pobiegła do szkoły. Mijając zszokowaną Amber wykrzyknęła do niej:
- Przyrzekłaś! Jak mogłaś!

Heh, podoba się? Wiem, że troche jak z telenoweli, ale tak jakoś wyszło!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2006, 14:36   #18
Lorette

Reputacja: 11
Domyślnie

Mi się bardzo podoba! Tylko troche ktrokie odc
stare 28.09.2006, 18:52   #19
Mirpul
Guest

Domyślnie

Kolejny odcinek! Zapraszam!

Taak, to już lekcja. Mister Ignacy kazał im czytać strony od 10 do 23, tylko bez rozmów proszę. Ale jak tylko profesorek wyszedł „za potrzebą” wszyscy zaczęli gadać. Jedni o tym, że profesorek jest na coś chory, inni o tym, dlaczego nie ma Anny, wolno czytający pytali się tych którzy czytali szybko co tam było, oni im odpowiadali, część osób mówiła, jaka świnia z Amber. A w jej ławce, ona i Nanny rozmawiały. Brunetka robiła przyjaciółce wyrzuty:
- Jak już powiedziałaś wszystkim, to mnie też mogłaś powiedzieć!
- Powiem Ci to po raz setny. To. Nie. Ja. Nie ja! Not me! Nie ja! Rozumiesz? – odpowiedziała, mocno już podenerwowana Amber.
- Więc kto?
Nanny nie uzyskała odpowiedzi, bo właśnie wszedł Mister Ignacy i trzeba było zacząć przerabiać lekcję.

Po lekcjach Amber poszła odwiedzić Annę i powiedzieć jej, że to, na litość boską, naprawdę nie była ona!
Mając duszę na ramieniu, i nadzieję, że blondynka niczego nie powiedziała matce, ruda zapukała do drzwi. Pukała i pukała, ale nikt nie otwierał. Wreszcie odwróciła się, i już chciała odejść, kiedy usłyszała za sobą głos:
- Czego chcesz?
- Aniu…- zaczęła Amber
- Nie nazywaj mnie tak!
- Anno, to nie ja powiedziałam o tym wczorajszym. Naprawdę.
- Taak? A niby kto? Byliśmy tam tylko Ty, ja i Jack!
- Zaraz, zaraz! Jack!
- Chyba nie myślisz, że on…
- Oczywiście, że myślę! Ja to wiem! Ty tego na pewno nie powiedziałaś, ja też nie…
- Jasne!
- Więc to musiał być on!
- A jeśli to byłaś ty?
- To nie mogłam być ja.
- Dowód?
- I to ile! Po pierwsze, całe przedpołudnie gadałam na chacie. Możesz w archiwum sprawdzić, że nikomu o tym nie powiedziałam
- A później? Przed południem? I popołudniu?
- Przed południem jadłam obiad z mamą. W drodze do domu też nikogo nie spotkałam, bo wszyscy maja jakieś dodatkowe zajęcia.
- No taak…
- O 18:30 przyszła do mnie Nanny, jak zawsze spóźniona 15 minut! Ona dowiedziała się o tym też dopiero rano.
- A dowód, że nie powiedziałaś nikomu rano?
- Tutaj możesz mieć tylko moje słowo i Nanny. Poza tym my przyszłyśmy tylko chwilę przed tobą. Poza tym nikt Ci nie powie, że to ja mu powiedziałam, chyba, że skłamie. Ok., teraz ty pomyśl, czy mi uwierzysz, a ja już lecę. Mam do kogoś sprawę…
- Offy! Offy! Amber! Hej! Poczekaj!
Ale Amber już się nie zatrzymała. Poleciała do…

Taak, nasza droga Amber poszła do Jack`a. I powiedziała mu wprost:
- Ty podła świnio! Szumowino! Idioto! Don Juanie!
- Hej, Offy, spokojnie maleńka! – odpowiedziała podła świnia
- Nie mów tak do mnie! Ty… ty… Homo nie-sapiens! Pospolity okazie głupka, osła i idioty w jednym! Po prostu idioto totalny!
- Ej!
- Masz racje. Nie mogę tak cię nazywać. To obraza dla idiotów!
- Offy, spokojnie, o co Ci chodzi?
- O co MI chodzi? O co MI chodzi? A jak myślisz? A niby kto powiedział wszystkim, że dałeś Annie kosza?
- Myślałem, że ty.
- COOOO???
- No, ja myślałem, że…
- To nie byłam ja. Przedstawiłam Annie już całą listę dowodów. A skoro to nie ja, i raczej nie Anna, a nikogo innego nie było, to…
- Daj spokój Offy. Ja też mam całą listę dowodów. Cały dzień, jak tylko wróciłem z zajęć siedziałem przy kompie, na chacie! Możesz…
- … sprawdzić w archiwum. Ja tez cały dzień na chacie spędziłam. No, oprócz wieczoru, była u mnie Nanny…
- No tak, faktycznie Whitlonka wyglądała, jakby nic nie wiedziała, a przecież jej powiedziałabyś pierwszej.
- Serio? Więc, kto jeszcze mógł być?
- No, kiedy Aniuleńka…
- Aniuleńka?
- No, każdy chłopak w szkole ją tak nazywa. Kiedy ona, a ty za nią wybiegłyście, ja usłyszałem jakiś szelest i skrawek różowych spodni znikający za drzwiami.
- Hm, ja tez coś usłyszałam. Ale jakbyśmy mieli nawrzeszczeć na każdą dziewczynę z różowymi spodniami w naszej szkole, zupełnie stracilibyśmy głosy!
- Hmm… Chyba masz rację. A ty mniemasz różowych spodni, bo może to były twoje. Nie, nie mam. Nanny też nie. Masz numer na komórę do Anny?
- Chyba nie, ale mogę sprawdzić… Boże, to wariatka! Wpisała mi swój numer!
- Ok., teraz to nieważne, muszę zadzwonić. Podaj ten numer.
- Halo? – Anna odebrała
- 18:00, kawiarenka „New Age” – odpowiedziała Amber i rozłączyła się. – A ty, Don Juanie, możesz przyjść, albo nie, jak wolisz! Acha, i naprawdę zrób cos z włosami, jak już Annie powiedziałeś, że idziesz do fryzjera!

- Mamo! Pamiętasz jak Ci mówiłam o tej wspaniałej sukience… - Zaczęła Amber
- Taak, chciałaś żebym pożyczyła Ci pare groszy… Ile konkretnie?
- Noo… - Tu Amber podała cenę
- Co? Kochanie nie mogę! Nawet nie mam tyle na koncie!
- Ale… Jak to?
- Teraz niemogę Ci tego powiedzieć... Może kiedy indziej...

Amber do późna w nocy myslała o całej sprawie z Anną, o Jacku, o sukience, o jutrzejszym spotkaniu... Aż zasnęła, jednak nie spała zbyt dobrze... O 3 nad ranem obudziła się i krzyknęła:
- TATA!

_.~*~._.~*~._.~*~._.~*~._

A teraz niespodzianka:
Czy poznajecie tą osobę?

Taak...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.09.2006, 09:39   #20
Meggie

Domyślnie

Hm.. Jedna z Przyjemniaczkowych ;D Fotostory taie sobie, juz mozna przewidziec ze tym DJ-em jest Jack. Nie wiem ile dać...
Meggie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania