|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
mozliwe .. posprawdzam i spróbuje odpalić te simy..:]
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
mozesz sprobowac pogrzebac w biosie i podkrecic go do ~~850
![]() ale ogolnie powinno ci pojsc w najnizszych detalach ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
TERAZ TO MNIE ZACHECIłEś
![]() ![]() ![]() jak sie w ogole podkreca procki? i czy nie ma później problemu z kompem czy coś .. i czy proc mi sie nie spali.. wiem to tylko 100mhz Możesz mi podać dość szczegółowe instrukcje jak to zrobić? byłabym baaaardzo wdzięczna! ![]() Ostatnio edytowane przez aksucha : 08.11.2006 - 17:41 |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
i tu sie zaczyna problem :/
na kazdej plycie glownej jest inny bios wiec nie moge ci powiedziec gdzie to zrobic bo u mnie to inaczej wyglada niz u ciebie :/ poszukaj tam cos mozesz znalezc ![]() taktowanie komputera sie oblicza mnozac 2 liczby np. jak masz 66mhz x 5 to masz 333mhz albo 12x133 to 1600mhz zwykle 1 z tych liczb jest zablokowana do podkrecania czyli jak masz powiedzmy 75 x 10 to mozesz albo pojsc na 90 x 10 uzyskujac 900mhz albo 75 x 11 uzyskujac 825 mhz jak to znajdziesz to podkrec tylko troszeczke jak komputer bedzie dobrze dzialal to mozesz dac troche wiecej az w koncu dojdziesz do momentu ze komputer sam ci sie zrestartuje to oznacza ze jest on juz DOŚĆ cieply (wcale nie tak goracy zeby go spalic ![]() ![]() najwiekszym problemem jest znalezienie miejsca gdzie sie te wartosci zwieksza :/ cale menu powinno byc po angielsku wiec cos tam zrozumiesz ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
hmm .. dzieki! .. słuchaj poszukałam w tym biosie i nic nie mogliśmy tam znaleźć .. wiem tylko ze mam biosa z 1999 .. moze bedziesz umiał mi pomóc?
jedyne co tam poisze to to jest CMOS z 1999. PS> temperature znalazłam.. ale gdzie sie podkreca to nie widziqałam.. było tylko 13/133mhz .. ale to by było niemożliwe żeby to było to. Ostatnio edytowane przez aksucha : 08.11.2006 - 21:30 |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
ahh :/
zapomnialem o 1 rzeczy... w starych celeronach (bo taki chyba masz) tego sie chyba nie ustawia w biosie tylko...(gorzej) kolo procesora masz takie zaworki i to je trzeba przekrecac ![]() ![]() ale jest 1 zaleta tego ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|