Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.02.2007, 02:40   #51
dominika
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał IZKA95
Czyli tak:
1. Wpisujesz boolprop testingcheatsenabled true.
2. Klikasz myszką z wciśniętym lewym shiftem na obojętnie jakiego sima.
3. Wybierasz spawn, a potem tombstone of L and D.
4. Gdy pojawi ci się nagrobek, to już bez shifta klikasz na niego i wybierasz jakoś hmmm... add to family member. (chyba dobrze xD)
5. Wybierasz z tamtąd imie Bella

Ja osobiscie kiedys miałam TS2, ale niestety za stary komp i format dysku nie pozwolily, zebym je dalej miała Czasami może sie pokazac cos w stylu

"Ten sim zyl na innej parceli ijego duch edzie sie pokazywał tam gdzie on mieszkal/spocząl" czy cos w tym rodzaju Nie wiem, nei jestem ewna, ktos to napisal wczesniej
A mam pytanie jak napiszesz boolprop to potem wciskasz spację czy wszystko razem??
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.02.2007, 13:46   #52
ola669
Guest

Blush

to jest dziwne wszyscy prawie na tym forum muwią ze bella nie zyje ona zyje
1.Nie ma jej grobu
2.nie jest na siwo w drzewie genalogicznym
3.Jest w dziwnowie ale wszyscy gadają ze to tak autorzy zrobili
4.jest tak samo ubrata
5.mówiom ze nie miała doczynienia z monitherem poniewaz jest w dziwnowie!!!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 14:22   #53
stagnacja
Guest

Idea Bella

Jakby co Kasia Langerak ma jaśniejszą skórę, bo widziałam Bellę w Dziwnowie. I Kasia ma zielone oczy a Bella brązowe. Ale widziałam sobie ją jak szła. No i wzięłam ją do rodziny. Oczywiście Maxis mógł zrobić sztuczkę, że usuneli jej wspomnienia. ALE ja wpadłam ostatnio na trop, że może prawdziwą Bellę usunęli a stworzyli bliźniaka który ma tylko wspomnienia i na dodatek pragnienie romansowania... zauważcie też, że Bella to nie był stworzony Sim tylko córeczka która się urodziła i miała przed zamążpójściem nazwisko KAWALER (a mąż Diny to miał też na nazwisko Kawaler). A Bella którą spotkałam m Dziwnowie miała wspomnienie jako pierwsze: "Tajemniczy Sim i ja spotykamy się" a przecież gdyby była urodzona to pierwsze jej wspomnienie by było, np. "... nauczyła mnie chodzić" hę? Tutaj chodzi o logikę. Pomyślcie trochę ludzie!
Pozdrawiam
Nikita
PS. Ola (wcześniejszy post) ile nad tym myślałaś? Że była tak samo ubrana to nic nie znaczy, a grób można wyrzucić...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 14:43   #54
Alatáriël
Guest

Domyślnie

Opowiem wam całą tajemniczą historię Belli... Czytając cały temat, doszłam do następującego, nadzwyczajnego wniosku...

Bella Ćwir mieszkała sobie z Mortimerem, było im... eee... dobrze? Po jakimś czasie Bella została zaproszona przez Dona Lotario, który ma bezpośredni związek z tą sprawą, tak samo jak Dina Kaliente. Don Lotario zawarł międzywymiarowy kontakt z kosmitami, po czym kazał Belli looknąć w teleskop, twierdząc, że księżyc naprawdę jest z sera. Bella, nie spodziewając się niczego, oglądała niebo. I wtedy została porwana. Kosmici mieli nie "odwozić" Belli do Miłowa, więc przetrzymywali ją tak długo, aż postradała zmysły. Zapomniała o Mortimerze, Kasandrze, Donie itp (to wyjaśnia brak drzewa genealogicznego i wspomnień). Długi pobyt w kosmosie spowodował też nieznaczne zmiany w wyglądzie Belli, a także w jej zachowaniu oraz aspiracji. Po kilku miesiącach, kosmici znudzili się nią, i wywalili ją na pustyni. Odnaleźli ją bracia Dziwacy, i zanieśli do domu. Bella była imj wdzięczna, i opowiedziała o porwaniu przez kosmitów (nic innego nie pamiętała). Dzięki jej opowieści, bracia zaczęli interesować się kosmosem. Potem oni też zostali porwani, a przynajmniej jeden z nich. Kiedy Bella wkońcu doszła do siebie, odeszła od nich szukać szczęścia, a że zapomniała o Miłowie i swojej rodzinie, nie miała gdzie wracać. Dziwacy po jakimś czasie zapomnieli o tajemniczej dziewczynie, a Bella o tajemniczych facetach.

Wniosek: To właśnie dlatego Bella błąka się po Dziwnowie, i nawiedza parcele innych simów.

KONIEC

Widzicie? Problem rozwiązany

Ostatnio edytowane przez 13_aga_13 : 14.02.2007 - 15:03
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.02.2007, 18:25   #55
karolcia92
Guest

Domyślnie

Jej, ja bym na to w życiu nie wpadła. Chociaż myślałam, że po porwaniu jej, kosmici coś zrobili, by dostała amnezji :laugh:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.02.2007, 20:26   #56
stagnacja
Guest

Idea OdkryŁam PrawdĘ!

SŁUCHAJCIE! ODKRYŁAM!
Jak już wiecie są dwie Belle. Jedna w Dziwnowie (klon ktory nie ma drzewa genealogicznego i różni się od prawdziwej Belli rysami brwi, makijażem itp.) no i prawdziwa Bella jest w Miłowie! http://www.springhole.net/bella/pvbella.htm tutaj jest dowód! Za pomocą kodu boolproop... w dziwnowie sprowadziłam klona i mial taki sam portret jak na obrazku! A jak w Miłowie ściągnełam właściwą prawdziwą Bellę! MIAŁA DRZEWO GENEALOGICZNE! Obie Belle mają pragnienie romansowania. I się skapnęłam. Oto historia:
Bella Ćwir miała dwie rodziny. Wyszła za mąż za Michała Kawalera (drzewo) ale nie miała z nim dziecka. Później chyba musiała się rozwieźć i zamieszkać z Mortmierem i urodzily im się Kasandra i Alexander. ALE UWAGA! Gdy grałam rodziną Kaliente zauważyłam urnę z napisem: Michał Kawaler... a jak wcześniej sprawdzałam drzewo Mortiego i Belli było napisane KAWALER... więc już pamiętałam to nazwisko! Patrząć w drzwo Diny Kaliente zauważyłam, że jej mężem był Michał Kawaler... a ona przecież znała Dona, nie? Michał zdradził Dinę z Bellą... i Dina chciała się zemścić... a miała przecież wtyki z Dona. Namówiła go aby przekabacił Bellę żeby spojrzała w teleskop. (Widać na zdjęciu) Obcy porwali Bellę i zanieśli do Dziwnowa... i tam była Simem niezależnym. Dina nie chciała żeby Michał już nigdy się nie spotkał z Bellą... rozumiecie już? Czysta zemsta! A Maxis wplótł do tego jeszcze motyw z Obcymi. Jestem pewna, że to prawda. Jeśli chcecie sprawdzić Bellę to przywołajcie ją w Miłowie i porównajcie drzewa z Diną. Ze wspomnień się nic nie dowiecie bo Maxis zrobił tak żeby był motyw z czyszczeniem pamięci aby Bella nie pamiętała że kiedykolwiek miała dzieci i zdradzała kogoś. A może jeszcze Dina chciała zagarnąć Mortimera bo był bogaty?

Męczyłam się nad tym nieźle... ale doszłam do prawdy
Pozdrawiam
Nikita
PS. Przez napisanie starałam się najlepiej wytłumaczyć, ale nie wiem czy wszystko zrozumiecie bo pisałam to pod presją.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.02.2007, 20:51   #57
stagnacja
Guest

Idea Sprostowanie

Przez moje roztrzepanie źle spojrzałam na drzewo! Michał Kawaler to był brat Belli. To wygląda na to, że Dina chciała mieć Mortimera... a co zrobiła to już we wcześniejszym poście napisałam.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.02.2007, 21:50   #58
Alatáriël
Guest

Domyślnie

Eee tam, Nikita, moja historia lepsza JOKE
Nie no, troche wyobraźni, i zawsze sie na cuś wpadnie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.02.2007, 13:16   #59
karolcia92
Guest

Domyślnie

Eeee, to w końcu ta Bella z Dziwnowa, to jest ta sama Bella z Miłowa, czy one są kim innym? Bo nie bardzo to rozumiem
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.02.2007, 14:33   #60
stagnacja
Guest

Wink

Cytat:
Napisał innka1
Eeee, to w końcu ta Bella z Dziwnowa, to jest ta sama Bella z Miłowa, czy one są kim innym? Bo nie bardzo to rozumiem
Inka... Maxis zrobił dwie Belle żeby zmylić. Ta prawdziwa jest nadal w Miłowie ale nigdy się nie pokazuje... tak jak ktoś wcześniej mówił trzeba mieć szczęście żeby ją spotkać jak ściągasz imię Bella w Miłowie to będzie ta prawdziwa a jak w Dziwnowie klon. Wystarczy przypatrzeć się. Na portrecie Dziwnowa widać prawdziwą. Klon jest sam na drzewie g. a prawdziwa ma dzieci itp. związana jest z Ćwirami.
Prawdziwa Bella różni się makijażem, brwiami i kącikami ust od klona... jest według mnie brzydsza... ściągnij sobie Bellę w Dziwnowie i w Miłowie a zobaczysz różnice. Jak są pragnienia Sima to też jest portret i klon jest inaczej ustawiony niż prawdziwa. Jeśli nie będziesz nadal rozumiała napisz mi na PM
Pozdrawiam
Nikita
PS. 13_aga_13 mogłabybyć taka historia z wyobraźnią ale ja chciałam wiedzieć co było naprawdę.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania