Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Konkursy - Archiwum
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.08.2007, 13:39   #31
Lilith

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pokaż mi swoje wnętrze! - pytania dotyczące konkursu

Cytat:
Napisał Chryzantem Złocisty
No i właśnie o to chodzi w takich konkursach-zaprojektować coś ładnego i oryginalnego mają do dyspozycji takie same środki... ^^
Mi się wydaje, ze nie każdy ma takie same środki. Ktoś może posiadać tylko podstawę, a niektórzy posiadają wszystkie dodatki. W dodatkach dochodzą nowe pokrycia ścian, podłogi i meble! Także nie wszystko jest fair!
Lilith jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.08.2007, 14:23   #32
Fảlivrin
Guest

Cytat:
Napisał Allia
Mi się wydaje, ze nie każdy ma takie same środki. Ktoś może posiadać tylko podstawę, a niektórzy posiadają wszystkie dodatki. W dodatkach dochodzą nowe pokrycia ścian, podłogi i meble! Także nie wszystko jest fair!
Zaraz...czyli nie można brać obiektów z dodatków ?? Tylko z tej podstawowej wersji TS2? a z szyku i elegancji i nocnego życia itp już nie?? No weź Alia mnie nie strasz

stare 16.08.2007, 14:31   #33
Irbis

Reputacja: 14

Domyślam się, że skoro można używać kodów na ustawianie mebli pod kątem 45 stopni i na ustawianie obiektów poza siatką, to zapewne można też używać też moveobjects on. Zapytać jednak nie zaszkodzi, więc pytam, czy można go używać?

I jeszcze jedno: czy mogę zmienić te fundamenty na takie zwykłe z cegły? Tak żeby można było pokryć je farbą?

I czy w ogrodzie można coś wybudować: Jeziorko, basen, mostek, altankę?

Z góry dziękuję za odpowiedź
stare 16.08.2007, 14:40   #34
Chryzantem Złocisty
Guest

Fảlivrin - Można używać rzeczy ze wszystkich dodatków,jakie posiadacie!
Ale żadnych obiektów z internetu. Nawet sufitów,z czego nie jestem zadowolona No ale trudno...

Irbis W ogrodzie możesz zrobić co chcesz-to zależy tylko od twojej inwencji.Eámanë wspominała o tym

stare 16.08.2007, 14:50   #35
Kuba xD
Guest

No ja też uważam, że to nie jest do końca fair! Ja np. mam tylko TS2/ZW/CPR i na pewno (!) nie mam takich samych szans jak osoba mająca wszystkie, lub większość dodatków. Nie do końca chyba ten konkurs przemyślany, dlatego raczej w nim nie wezmę udziału...

stare 16.08.2007, 16:34   #36
Eámanë
Admin Emeryt

Cytat:
Napisał Irbis
Domyślam się, że skoro można używać kodów na ustawianie mebli pod kątem 45 stopni i na ustawianie obiektów poza siatką, to zapewne można też używać też moveobjects on. Zapytać jednak nie zaszkodzi, więc pytam, czy można go używać?
Można

Cytat:
Napisał Irbis
I jeszcze jedno: czy mogę zmienić te fundamenty na takie zwykłe z cegły? Tak żeby można było pokryć je farbą?
A tych co są nie można? :> Chyba, że chodzi Ci o balkony. Nie, fundamentów nie ruszamy w ogóle.

Cytat:
Napisał Kuba xD
No ja też uważam, że to nie jest do końca fair! Ja np. mam tylko TS2/ZW/CPR i na pewno (!) nie mam takich samych szans jak osoba mająca wszystkie, lub większość dodatków. Nie do końca chyba ten konkurs przemyślany, dlatego raczej w nim nie wezmę udziału...
Równie dobrze mogłabym powiedzieć, że konkurs jest niesprawiedliwy, bo ja nie mam The Sims 2 i nie mogę wziąć udziału. I żądam wyrównania szans specjalnie dla mnie.
stare 16.08.2007, 16:42   #37
Chryzantem Złocisty
Guest

Ja mam dość głupie,ale ważne dla mnie pytanko.
Czy dom trzeba udostępnić do pobrania?Do prezentacji dać link do ściągnięcia?Czy jest to niekonieczne?

stare 16.08.2007, 16:42   #38
Caesum
Administrator

Reputacja: 102

Buuu... Ale ja żem nieszczęśliwy ;( Zapomniałem się i dodałem fundamenty pod kominek, bo inaczej się nie dało... Kurde x| Ea, czy to już naruszenie regulaminu? Bo to było naprawdę bardzo ważne x| Wręcz konieczne... Nie da się na to przymknąć oka?

x|

EDIT: Kurde... Więc jednak sie nie da przymknąć oka(why? Bo to by było be xD)!

Idę zrobić to co Harry Potter kiedy był wściekły - walić głową w ścianę i mruczeć "benc"

Ostatnio edytowane przez Caesum : 16.08.2007 - 16:58
Caesum jest offline  
stare 16.08.2007, 17:10   #39
Kuba xD
Guest

Cytat:
Napisał Eámanë

Równie dobrze mogłabym powiedzieć, że konkurs jest niesprawiedliwy, bo ja nie mam The Sims 2 i nie mogę wziąć udziału. I żądam wyrównania szans specjalnie dla mnie.
To proszę bardzo Dla mnie jest to bezsensu i tyle, tylko swoje zdanie wyrażam... :con:

A poza tym z tego co pozwoliłem sobie sprawdzić to posiadasz praktycznie wszystkie dodatki, także ten tekst jest nie na miejscu. Też bym mógł być taki mądry jak bym je wszystkie miał...

Ostatnio edytowane przez Kuba xD : 16.08.2007 - 17:57

stare 16.08.2007, 18:07   #40
Eámanë
Admin Emeryt

Cytat:
Napisał Chryzantem Złocisty
Ja mam dość głupie,ale ważne dla mnie pytanko.
Czy dom trzeba udostępnić do pobrania?Do prezentacji dać link do ściągnięcia?Czy jest to niekonieczne?
"3. Prezentacja swojej pracy odbyć się musi poprzez umieszczenie 1-3 zdjęć z każdego pomieszczenia, 1-3 zdjęć robionych na zewnątrz, a także rzutu całego domu. Pomieszczeń jest 7 (łącznie z balkonami i werandami), dlatego liczba zamieszczonych screenów powinna mieścić się między 9 a 25. Do zdjęć należy dołączyć także plik Sims2Pack ze spakowanym i urządzonym domem, a także krótki opis – dla kogo jest przeznaczony, jego charakter itp."
Cytat:
Napisał Kuba xD
To proszę bardzo Dla mnie jest to bezsensu i tyle, tylko swoje zdanie wyrażam... :con:

A poza tym z tego co pozwoliłem sobie sprawdzić to posiadasz praktycznie wszystkie dodatki, także ten tekst jest nie na miejscu. Też bym mógł być taki mądry jak bym je wszystkie miał...
To był tylko taki przykład. Ale kolejna edycja, być może już wrześniowa, będzie z dodatkami z netu, więc wtedy będziesz mógł wziąć udział
Cytat:
Napisał Erestor Narmolanya
Buuu... Ale ja żem nieszczęśliwy ;( Zapomniałem się i dodałem fundamenty pod kominek, bo inaczej się nie dało... Kurde x| Ea, czy to już naruszenie regulaminu? Bo to było naprawdę bardzo ważne x| Wręcz konieczne... Nie da się na to przymknąć oka?
EDIT: Kurde... Więc jednak sie nie da przymknąć oka(why? Bo to by było be xD)!
Te same zasady muszą obowiązywać wszystkich Musisz zmienić, nie ma rady :>

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania