Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.08.2007, 23:14   #1
Achu
Guest

Post Kolejność dodatków

Mam spory zgryz. Dostałam ostatnio Nocne Życie, podstawy ani żadnego innego dodatku nie miałam, za to ma moja koleżanka. Pożyczyłam więc od niej wszystko i zaczęłam instalować. Z Simsów 1 pamiętam (chyba dobrze), że grało się z płyty ostatnio zainstalowanego dodatku? W każdym razie słyszałam, że tu, w dwójce, tak właśnie jest... ale chyba nie bardzo, a w każdym razie nie tym razem...
W zależności co wgrywałam ostatnio, różne komunikaty się pojawiały. Tzn.
Kiedy miałam zainstalowane wszystko, wyskakiwało, że potrzebuję płytę do Czterech Pór Roku, żeby grać
Kiedy odinstalowałam Cztery Pory Roku, wyskoczyło, że Zwierzaki
itd.
W dodatku nic nie zależało od kolejności instalacji. Mogłam zainstalować Cztery Pory jako pierwsze, a i tak wyskakiwało, żeby z tej płyty jechać jak było już wszystko.
._. nie wiem co z tym teraz zrobić, bo póki co spoko, koleżanki nie ma jeszcze miesiąc, ale przyjdzie jednak czas oddać płytki, myślałam, że wtedy będę mogła grać z Nocnego Życia, a tu nic. Klapa.

Jest jeszcze jeden drobny problem, bo w pudełku od Własnego Biznesu nie było książeczki (chyba się zgubiła koleżance), więc nie było też numeru seryjnego... na szczęście są piraci i łatwo taki numer znaleźć w necie. Jak widać nie trzeba mieć pirata, żeby potrzebować takich nieczystych zagrań. Osobiście uważam, że ten numer powinien być dodatkowo napisany na samej płycie. Ale to tylko taka luźna aluzja.

Będę wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu problemu, bo naprawdę mnie to zmartwiło ._. mam teraz masę czasu dla siebie, a nie mogę sobie pograć, całe wakacje na to czekałam ._.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.08.2007, 09:57   #2
Chryzantem Złocisty
Guest

Domyślnie Odp: Kolejność dodatków

Dodatki musisz instalować według kolejności wydania.I będą działały z płyty ostatniego wydanego dodatku,w twoim przypadku z CPR.
Jak chcesz,żeby działały z płyty Nocnego Życia,to możesz instalnąć tylko Nocne Życie...Bo jak zainstalujesz np.Własny Biznes po Nocnym Życiu to gra będzie odpalać z płytki WB.
Dopiero od Podróży będzie można przed grą wybrać,z jakiego dodatku chce się grać.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2007, 10:11   #3
Kalusia11
Guest

ThumbsUp Odp: Kolejność dodatków

Nie ma tak ze w kolejnosci jak zainstalujesz tylko tak ze poprostu jakby kazda plytka ma pierszenstwo wobec innej np jak chcesz miec wszystkie dodatki i w nie grac to zgraj sej od kolezanki Cztery Pory roku i graj!!!!

Mam nadzieje ze pomoglam :* :shifty: :laugh: :smirk:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2007, 10:32   #4
Achu
Guest

a kiedy wychodzi Podróż? : )
Póki co mam miesiąc na powrót koleżanki, więc będę kombinować... dziękuję Wam bardzo za uświadomienie : )
Instalowanie tylko NŻ jednak mnie nie interesuje ; P

P.S. Chryzantem, widzę, że dobrej muzyki słuchasz : )))))) Queen roxx
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2007, 10:34   #5
Chryzantem Złocisty
Guest

Zrób tak,jak Kalusia11 napisała-zgraj sobie CPR Najlepiej na płytę,a jak sama nie umiesz,to możesz poprosić kogoś,kto się na tym zna,żeby Ci zgrał.
Podróż wychodzi na początku września

@down - Kalusia sie zna i nabijaczem postów jest sialala... ^_^

Ostatnio edytowane przez Chryzantem Złocisty : 24.08.2007 - 11:01
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania