![]() |
#32 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Ok, żeby nie off-topicować ocenię również dom. ![]() Śliczna hacjenda. Bryła, chociaż skomplikowana nie jest przesadzona i mi się naprawdę podoba. Ogródek też wcale nie jest zły, nic do niego nie mam. Wnętrza sa po prostu boskie. Te kolorki są wręcz idealne. Uwielbiam żywe barwy. Udało ci się wszystko ładnie skomponować. Kuchnia jest cudna. Chciałabym taką mieć ( w realu). Zresztą co ja się tu będę rozpisywać. Dom na 11+ i tyle. |
|
![]() |
#33 |
Reputacja: 15
|
![]()
Śliczny domek!Serio wspaniały
![]() ![]()
cytat: " (...) Bo oczy są zwierciadłem duszy, a ona ma wielką duszę, więc musi mieć wielkie oczy, bo jakby miała małe to by się jej nie zmieściła...." 20 czerwca wyprowadzam się do Anglii. Nie kasujcie mojego konta, jeszcze wrócę :< |
![]() |
![]() |
#34 |
Reputacja: 10
|
![]()
Zaczne od bryly, bo widac ze wlozylas w nia wiele pracy. Calkiem interesujacy i ciekawy efekt, na pierwszy rzut oka trudno sie zorientowac w rozkladzie pomieszczen, nie wiadomo czy uklad plaszczyzn nad glownym wejsciem to balkon, czy dekoracja - ale to sprawia ze bryla jest oryginalna. Kolorystyka rowniez przypadla mi do gustu. Nie przepadam za oknami w dachu, nie podoba mi sie rowniez trojkatne okno w salonie - jako jedyne o takim ksztalcie nie pasuje do reszty.
7/10 Ogród Ladnie rozplanowany, duzo interesujacych i zgrabnie dobranych elementow, kolorowy i tetniacy zyciem. Do samej roslinnosci nie ma sie jak przyczepic, brakuje moim zdaniem ogrodzenia parceli, w basenie niewiele jest miejsca na plywanie, a sadzawke umiejscowilbym przed tarasem, a nie pod oknami kuchennymi (powody czysto estetyczne - wygodniej podziwiac ja odpoczywajac na tarasie, niz gotujac w kuchni. ![]() 7/10 Wnetrze O plusach krotko, bo duzo osob juz je wymienialo - cieple i zywe kolory, pomieszczenia o niestereotypowych ksztaltach oraz generalnie trafny dobor mebli sprawiaja, ze wnetrza sa bardzo przytulne i az sie chce spedzac w nich czas. O minusach wiecej: - wejscie glowne jest klaustrofobicznie ciasne w porownaniu z hallem, nie wyobrazam sobie jak mozna powitac gosci i nie zaklinowac sie jednoczesnie pomiedzy drzwiami a lampa. - legowisko dla zwierzaka (zgaduje, ze taka wlasnie funkcje pelni to paskudztwo obok telefonu) wyglada jak przywleczone z domu pogrzebowego, psujac cieply i wesoly wystroj parteru, podobnie nie pasuja ciezkie zaslony porozwieszane na niektorych oknach (kolorystycznie co prawda jest ok, ale "gryza sie" z nowoczesna aranzacja). - drobne utrudnienia w funkcjonalnosci (szafa na pietrze przy schodach zaslaniajaca czesciowo drzwi, brak firanek/rolet/zaluzji (troche prywatnosci czasami sie przydaje ![]() ![]() 6/10 Ogolem 6,5/10 Ostatnio edytowane przez haughton : 01.11.2007 - 22:21 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|