Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 30.11.2007, 17:08   #7
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: "Avant" by haughton

Cytat:
Napisał Irbis
haughton to dopiero Twój drugi dom zaprezentowany na forum, więc zdziwiło mnie sformułowanie "Na koniec tradycyjnie rzuty".
Poprzednia Twoja prezentacja, tak samo zresztą jak ta, bardzo przypomina Moje prezentacje.
Moje koleżanki oglądając Twój poprzedni dom zaprezentowany w konkursie "Pokaż mi swoje wnętrze", w pierwszej chwili pomyślały, że zmieniłam nick. Zainteresowani mogą zobaczyć tamtą pracę tutaj.
Dla porównania proszę sobie kliknąć na link w moim podpisie i pooglądać moje prace.

Oczywiście w pewnym sensie mi to schlebia, lecz ogólnie nie jestem z tego faktu zadowolona. Wolałabym więc, abyś znalazł swój własny styl.

Dodatkowo przypominam, że pod każdą moją prezentacją jest napisane "Wszelkie prawa zastrzeżone". Zwrot ten dotyczy całości moich prac, a więc także sposobu i stylu prezentacji.

------------------------------

Co do domu:
Bryła zupełnie mi się nie podoba. Jest strasznie zagracona. Parcela jest troszkę za mała, a ten wysoki płot dodatkowo ją przytłacza.
Wnętrza są ładne, ciepłe i przytulne, choć zupełnie nie w moim stylu. Nafaszerowane dodatkami z internetu do granic możliwości.
Jeśli chodzi o sformułowanie o rzutach - miałem na myśli że użytkownicy prezentujący swoje domy najczęściej pokazują tez rzuty kondygnacji, więc to niejako tradycja przy zamieszczaniu zdjęć domów.
Masz rację - prezentuję domy w podobnym stylu, jak Ty. Jednakże przy zamieszczaniu parceli konkursowej nie kopiowałem świadomie Twojego stylu, bo nie widziałem wtedy żadnej z Twoich prac. Dodaję opisy do zdjęć przybliżające sylwetki właścicieli posesji bo uważam, że to ciekawsza forma prezentacji niż samo zamieszczenie fotek; dodająca dodatkowo "realności" budowanym i urządzanym bryłom. Zresztą inni użytkownicy również dodają opisy do prezentacji. Twój styl pisania to najczęściej całe historie, a mój opis powyżej to krótkie oprowadzenie po budynku, więc nie możesz uznać tego za plagiat. Poza tym zwrot "wszelkie prawa zastrzeżone" można egzekwować, gdy faktycznie jest to zastrzeżone przez odpowiednie przepisy prawne. :smirk:

Przejrzałem część napisanych przez Ciebie postów i zauważyłem, że nie przepadasz za dodatkami z Internetu. Ja uważam, że urządzanie domów za pomocą dodatków pochodzących wyłącznie z gry stanowi w pewnym sensie wyzwanie, ale jednocześnie ogranicza kreatywność. Wyobraź sobie, że malujesz obraz mając do dyspozycji tylko kilka kolorow - oczywiście zdobędziesz uznanie, jeśli stworzysz za ich pomocą dzieło warte uwagi, ale będziesz musiała stosować kompromisy i nie zawsze zdołasz pokazać dokładnie to, co podpowie Ci wyobraźnia. Budowanie jest dla mnie zabawą, dlatego nie widzę sensu w ograniczaniu sobie pola działania za pomocą tylko oryginalnych maxisowych dodatków, bo to psuje mi przyjemność płynącą z tejże zabawy.

Pozdrawiam
haughton

EDIT:
LinkaLP, Jaredka - podłoga w salonie pochodzi z modthesims2.
Komurka - ceglana ściana w kuchni jest z vitasims2.

Ostatnio edytowane przez haughton : 30.11.2007 - 21:35
haughton jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania