![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
To moje pierwsze FS, więc proszę o wyrozumiałość
![]() ![]() - No nie płacz już, wszystko będzie dobrze, znajdę pracę, przeprowadzimy się i jakoś wszystko się ułoży… - próbowałam pocieszyć mojego brata. - Nie! Nie! Nie wskrzesisz mamy i nie sprawisz, że ojciec się zmieni. To wszystko jego wina! Dlaczego on taki jest?! – krzyknął Jake. W tym samym czasie… ![]() - Co za wstrętny, rozwydrzony bachor! Jak on śmie mi się sprzeciwiać?! Już ja go nauczę dobrych manier! Rozwścieczony John szybkim krokiem wyszedł z domu, jak zwykle pragnął odreagować w pubie pijąc dobry browar. Alkohol stał się jego obsesją, nie mógł przestać go pić. Na początku dzieciom to przeszkadzało, wszędzie znajdowały butelki piwa, wina, whisky i innych alkoholi. Z czasem stało się to codziennością, a wręcz zabawą… Stephanie i Jake licytowali się kto znajdzie większą ilość butelek. ![]() Ale zacznijmy od początku. Nazywam się Stephenie Ward. Moje nazwisko na pewno jest wam dobrze znane. Tak, to ja jestem córką słynnej, zmarłej top modelki - Simmy Ward. Stała się sławna po tym jak pojawiła się w reklamach, gazetach i na bilboardach reklamując markę H&M ![]() Ale jej 5 minut nie trwało długo, ponieważ szybko zmarła. Jak? W wypadku samochodowym. Uważam, że to wina ojca, lecz oficjalnie mówi się, że to z powodu awarii hamulców. Z tego co wiem ojciec się z nią pokłócił o to, że ona za mało czasu poświęcała mu. Kłótnia to raczej złe określenie… To była ogromna afera: ojciec posunął się za daleko – spoliczkował mamę. Nigdy mu tego nie wybaczę. Zwykła zazdrość: on – przeciętny mechanik samochodowy, za to ona – najlepiej opłacalna top modelka. Do tej pory nie mogę zrozumieć jak ona mogła wybrać kogoś takiego jak mój tata. W końcu mogła mieć każdego mężczyznę… ![]() Simma wybiegła z domu, wsiadła do samochodu i właśnie wtedy doszło do wypadku. Zginęła na miejscu… ![]() Dopiero po śmierci mamy, tata zaczął pić, wcześniej był inny. Wiele razy próbował rzucić ten nałóg, ale nigdy mu się to nie udawało. Nie wspomniałam o tym, że jesteśmy bardzo biedną rodziną. Mieszkamy w małym domku i ledwo się mieścimy. Tata dostał w spadku po mamie ogromną ilość pieniędzy, ale niestety wszystko przepił. Została mu jeszcze praca, co prawda nie zarabiał mało, ale i tak po kilku tygodniach od śmierci mamy zwolniono go z powodu nieobecności. Później przyszedł komornik i zabrał wszystko co cenne. Tak więc zostaliśmy bez pieniędzy. Tata z dnia na dzień stawał się coraz bardziej agresywny. Terroryzował mnie zarówno i jak mojego brata. A teraz siedzę i próbuję pocieszyć Jake’a, ale na próżno. Zaraz sama zacznę płakać… ![]() c.d.n Proszę o konstruktywną i zaawansowaną krytykę ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 26.12.2009 - 11:43 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Ciekawe,dobre opowiadanie,ładne zdjęcia.Dużo się dzieje.Naturalne dialogi.Jestem ciekawa co będzie dalej.Bardzo mało błędów.Ale trochę za krótko.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Może ktoś jeszcze skomentuje?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 10
|
![]()
Podoba mi się. Zdjęcia są ladne ,a tekst ciekawy.Pisz dalej bo jestem ciekawa jak to sie potoczy
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Fotostory fajne i do tego wciagajace ;d. Juz sie nie moge doczekac nastepnego odcinka, ale mam nadzieje, ze go niedlugo dodasz...
![]() A i ocene dam po 3 odcinku, bo chce sprawdzic jak to wszystko sie potoczy ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
bardzo mi się podoba, ale jak mówili już inni trochę za krótkie. Pisz dalej bo jestem straszliwie ciekawa ! ;]]
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Ciekawe, fajne i krótkie ... To ostatnie powinno być inne
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Te problemy wcale nie są płaskie, a ty opisałaś je tak... po prostu i bez specjalnych emocji.
Wolałabym żeby było 2 razy krótsze, a napisane z sercem. |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Mi się bardzo podoba. Tylko któtkie ale daję 10/10
|
![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 10
|
![]()
jak ja czytam wasze fotostory to mam ochotę się z moim schować i go nigdy nie ujawnić xD
10/10 super! zdarzenia dobrze ujęte na zdjęciach, w tekście nie zauważyłam żadnych błędów kiedy kolejny odcinek? ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|