Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.02.2008, 13:10   #11
kasiula215
Guest

Domyślnie Odp: Miejscowy łamacz serc

Nie chciałam się rozpisywać
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.02.2008, 13:49   #12
avenly

Reputacja: 10

FS fajne, tylko jedno mnie w nim drażni, cały czas powtarzasz Iza- sprobuj to imie zastapić jakimiś innymi słowami, np. dziewczyna.
avenly jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.02.2008, 13:54   #13
Gio

Reputacja: 15

Praktycznie nie ma żadnych, ale to żadnych opisów postaci. Kto tu jest czolowym bohaterem? Iza? Jeśli to ona, to nie wiemy o niej zupełnie nic. Jak się uczy, jaką ma aspirację życiową, ile ma lat, spontaniczna, czy grzeczna, usłuchana, czy wścipska smarkula? Nie wiemy nic! No i odcienk nieco zakrótki. To tyle. Ocenie po 2 odc. i napewno tu zajżę po raz kolejny. Z tego może być jeszcze dobre fotostory ale Wybacz Mimo, tylko nie chciałbym byś poszła w kierunku telenoweli, jak np. Helena Wiktoria, która na początku była świetnym fs, a teraz czysty Klan, Samo Życie, M jak Miłość, Egzamin z Życia, Pensjonat pod Różą i tak dalej.
Gio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.02.2008, 14:33   #14
Lizek

Cytat:
Napisał kasiula215
Nie chciałam się rozpisywać
Ale w FS nie chodzi tylko o to, żeby opowiedzieć daną historię.

Chodzi też o to, żeby czytelnika zaciekawić, przyciągnąć, bo tak to mało kto będzie chciał to czytać... dlatego niestety - lepiej, żebyś jednak się rozpisywała.

Lizek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.02.2008, 17:10   #15
björn borg

ocenie po drugim odcinku

ps za krotkie
björn borg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.02.2008, 18:46   #16
kasiula215
Guest

Wiele osób krytykowało moje fotostory bo, że nie scharakteryzowałam Izy i innych postaci. Dlatego teraz scharakteryzuję postacie:

Iza:główna bohaterka

Iza to 15-latka. Chce zostać najpopularniejszą dziewczyną w całej szkole. To szóstkowa uczennica, jest grzecznym aniołkiem, ale potrafi też być "wścibską smarkulą". Interesuje się muzyką, zawsze bierze udział w konkursach szkolnych. Marzy aby zostać piosenkarką w przyszłości. Boi się ciemności, szpitali, robaków i samotności.
Wygląd: Szczupła, niezbyt wysoka nastolatka. Włosy krótkie i czarne, oczy ciemne brązowe.

Tomek i Jolajciec i macocha Izy

Jola ma 35 lat a Tomek jest o 5 lat starszy. Całkowicie się różnią. Tomek zawsze pragnął stworzyć rodzinę, a Jola marzyła by wyjść za bogatego sima i udało jej się, bo Tomek Klitek to najbogatszy sim w Miłowie, ma swoją firmę. On szczerze kocha Jole a ona jedynie jego pieniądze. Iza zaczęła podejrzewać, że macocha zdradza jej ojca.
Wygląd: Wysoki i umięśniony mężczyzna. Włosy krótkie czarne, lekki zarost i bródka. Brązowe oczy.
Wygląd:Niska kobieta, szczupła(obecnie jest w ciąży) oczy granatowe. Długie blond włosy.

Don Lotario:mieszkaniec Miłowa

Don 34-latek syn włoskich emigrantów. Jest zdolny do wielu zdrad. Zdobył już serca Niny,Diny,Kasandry. Teraz zabiega o względy Izy. Ale czy jest szczery mówiąc, że ją kocha? Zawsze marzył by mieszkać w wielkiej willi, jeżeli uda mu się rozkochać naiwną i bogatą Izę, wtedy marzenie się spełni.
Wygląd: Wysportowany mężczyzna. Przystojniak, oczy zielone, krótkie włosy i czarna broda.

Agata Klitek:prawdziwa mama Izy

Agata ma 36 lat, pewnego dnia zniknęła, po długich poszukiwaniach uznano ją za zmarłą. Czy żyje? W dniu zniknięcia była sama w klubie, pokłóciła się z mężem. W pewnym momencie zjawił się przystojny mężczyzna(PS.był wampirem)Zaprosił ją do tańca, a kiedy wyszła z budynku poleciał za nią w postaci nietoperza. W parku Agata, zorientowała się, że ktoś ją śledzi. ( więcej dowiecie się po kolejnych odcinkach):smirk:

UWAGA! tu z czasem będą dochodzić postacie, oraz będzie więcej wiadomości o tych, których już dodałam nie chcę zbyt wiele zdradzić o nowszych odcinkach.

Ostatnio edytowane przez kasiula215 : 29.02.2008 - 20:57
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.02.2008, 19:28   #17
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

I co z tego, że masz 13 lat? Jeśli decydujesz się wstawić FS na forum, musisz się liczyć z krytyką, która nie zawsze pochwala. I wiek nie gra tu większej roli.
Ten "prolog" mogłaś połączyć z odcinkiem, żeby to to nie wyglądało tak "pomieszanie" (jak dla mnie to właśnie takie jest). No ale fajnie że coś w ogóle jest .
FS ogólnie fajne. Ciekawe, jak potoczy się dalej akcja. 9/10 ode mnie.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.02.2008, 19:40   #18
kasiula215
Guest

Ale ja nie mówię,żebyście nie krytykowali w ogóle,tylko troszkę mnie oszczędzili A z tym pomieszaniem,też tak myślę ale gdybym pisała przy pierwszym odc to by było zbyt długie a ja będę z czasem wsadzała nowe postacie :smirk:
Jeszcze przynajmniej 2 osoby skomentują i wtedy wsadzę 2 odc :smirk:

Ostatnio edytowane przez kasiula215 : 27.02.2008 - 21:26
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.02.2008, 09:13   #19
Lizek

To, że masz trzynaście lat, nie znaczy, że możesz sobie tak o powiedzieć "Mam trzynaście lat, więc nie będę się specjalnie starać, bo inni będą mnie oszczędzać biorąc pod uwagę wiek". Nie no, jak ktoś wystawia FS i pisze, żeby nie krytykować ze względu na wiek (trzynaście lat), to mnie krew zalewa. Sorry, ale 13 lat to wcale nie jest tak mało i chyba czegoś powinnaś od siebie wymagać, Kasiu. A jak ktoś zwróci Ci uwagę, że, dajmy na to, nie piszesz tej spacji po znakach interpunkcyjnych, a Ty mówisz, że nie będziesz się starać - no to już mnie szlag trafia. No hełoł, KTO tu daje FS? Chyba TOBIE powinno zależeć, żeby ulepszać swoje umiejętności i FS, a takie usprawiedliwianie się to pójście na łatwiznę.
Aha, niczego tu nie pisałam złośliwie.

Jeżeli już mam skomentować to przedstawienie:
Nie wiem jak innym, ale mi chodziło o to, żeby tę Izę przedstawić w opowiadaniu. Że wiesz, jest jakaśtam sytuacja, a Ty opisujesz zachowanie Izy w tej sytuacji, i wtedy wiedzielibyśmy jaki ona ma charakter, czy jest rozważna, czy działa bez namysłu i jest roztrzepana. Kumasz, o co mi biega? No ale OK, skoro tak Ci było łatwiej, to mogłaś tak zrobić.
Moim zdaniem nadużywasz skrótów typu "itd.", "itp.". To się naprawdę głupio czyta, jak na końcu każdego zdania jest taki skrót. No, ale taki styl.
A, jeszcze coś. Skoro ta Jola to macocha Izy, to dlaczego piszesz o niej i o Tomku "Rodzice Izy"? Wg mnie macocha to nie rodzic.

Mam nadzieję, że tymi uwagami się przejmiesz badziej i nie powiesz, że się nie będziesz starać

Powodzenia

Ostatnio edytowane przez Lizek : 28.02.2008 - 09:58
Lizek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.02.2008, 12:43   #20
kasiula215
Guest

po raz 2 powtarzam ,że z wiekiem mi chodzi o to,żeby nie oceniać mnie jakbym chodziła do gimnazjum czy do liceum,jestem słaba z polaka i pisania takich FS,ale nie mówię,żebyście nie oceniali źle mojego Fotostory,ostatnio same negatywne otrzymywałam oceny,ale się nie załamałam i piszę dalej bo są osoby,którym się podoba.Nie wiedziałam,że jest aż tak źle ;(
Kumam o co ci chodzi.No ale czasu nie cofnę.Biorę pod uwagę każdą krytykę,chcę,żebyście mnie krytykowali,ale nie o takie rzeczy jak spacja po przecinku czy kropce,mnie zawsze uczono,że nie trzeba dawać tej spacji,więc po co mam się męczyć i to zmieniać.Przecież to nie jest żaden błąd!
Postaram się mniej używać skrótów itp.itd.,a z tą macochą,nie wiedziałam jak mogę o nich mówić Bo głupio ciągle powtarzać tata i macocha.Może ktoś mi poda jakieś pomysły bo ja na nic nie mogłam wpaść.Staram się zamieniać jak najczęściej Iza na :dziewczyna,ona i takie różne :wacko:
Staram się!
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania