![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Problem polega na tym, że nie wszystkie ikony przedmiotów są wyświetlane prawidłowo.
Gra (sims 2 podstawa) ma zainstalowane wszystkie patche. Zamiast opisywać co i jak, poniżej link do obrazaka jak to wygląda: http://www.lajosz.neostrada.pl/sims2.jpg Mój sprzęt to: Płyta Asus P5N-T Deluxe (chipset Nforce 780i) Procesor Intel core 2 dou E8400 3.0 Ghz Dwie karty graficzne BFG 8800 GTS 512MB połaczone w SLI Pamięć OCZ 2x2GB 1000DDR CL5-5-5-18 REAPERX HPC Dysk twardy Samsung 500GB Zasilacz OCZ ModXtream 780 WAT Wszystkie gry idą na maxa bez problemów, a sims 2 robi takie rzeczy jak widac na obrazku z powyższego linka. Co ciekawe, jeśli zainstaluję dodatek "Własny Biznes" , to wszystkie przedmioty które on wnosi, wyświetlane sa prawidłowo. Próbowałem (chyba) wszystkiego. Odłączałem jedna kartę graficzną, tak żeby gra chodziła tylko na jednej. Próbowałem instalowac różne stery do grafiki (najnowsze i te starsze). Odpalałem grę w róznych ustawieniach. Niestety nic to wszystko nie pomaga. Poza tym, gra chodzi idealnie. Czy ktoś wie, co może być przyczyną takiego zachowania się gry. Ostatnio edytowane przez lajosz : 11.03.2008 - 21:55 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 18
|
![]()
A próbowałeś przeinstalować grę?
Ostatnio edytowane przez Camerio : 11.03.2008 - 19:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Próbowałem wiele razy.
Raz nawet na świeżutko zainstalowany system (XP SP2). Niestety nadal to samo. Czyżby sprzęt zbyt nowy ? Pytam, bo na drugim (starszym) kompie takich problemów nie ma. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Nie wiem co może być przyczyną tego typu problemów (zapewne karta graficzna). Ale mam wskazówkę. Nawet jeśli już usunąłeś problem, który to powodował, to i tak te fotki będą się ukazywały takie uszkodzone. Dzieje się tak, bo gra nie robi nowych fotek przy każdym uruchomieniu gry. Robi fotkę przy pierwszym użyciu przedmiotu i zapisuje sobie ją na dysku a póżniej tylko wyświetla ją. Więc jeśli nawet udało ci się usunąć problem powodujący że robienie fotek jest zakłucone to i tak nie wiesz o tym bo gra "ciągnie" stare fotki (z czasów kiedy źle wychodziły). By zmusić grę by zrobiła nowe fotki (jak usunąłeś problem to by zrobiła już dobre), musisz usunąć z katalogu .../Moje dokumenty/EA Games/The Sims2/Thumbnails plik o nazwie "ObjectThumbnails.package". W tym pliku są zapisane wszystkie fotki przedmiotów jakie masz w grze (albo kiedykolwiek miałeś). Jeśli gra nie znajdzie tego pliku zacznie go odtwarzać poprzez robienie nowych fotek w miarę jak będziesz je używał w grze. Jeśli usunąłeś problem z robieniem złych fotek np. poprzez zainstalowanie najnowszych sterów do kart.graf. to oddtworzy te fotki już dobre.
Pozdro miki2207 |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
*miki2207* Bardzo dziękuję za rzeczową podpowiedź.
Co prawda po zlikwidowaniu pliku "ObjectThumbnails.package" i ponownym uruchomieniu gry, zmieniło się tyle, że wszystkie ikony przedmitów widać było niewłaściwie, ale skopiowałem w/w plik z drugiego kompa i teraz dla odmiany, wszystkie ikony przedmiotów z gry (podstawy) sisms 2, widać prawidłowo, a te z dodatku "Własny biznes" niewłaściwie. Reasumując, dziękuję za podpowiedź gdzie należy "grzebać" . Teraz powinienem już sobie (mam nadzieję) poradzić. Jednakowoż będę wdzięczny za kolejne podpowiedzi. |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
|
|