![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
A oto zdany na sławę lub porażkę fotostory opowiadający o spełnionych marzeniach Salamana:
Magic - cz.1 - Wprowadzenie ![]() - Wujku Aroldzie. Jest trochę nudno. Siedzimy przy tym ognisku i śpiewamy piosenki, opowiedz nam jakąś hitorie. Ty znasz ich wiele - powiedziała jedna z dziewczynek - Paulina. Nagle cały chór dzieci zaczęły dopingować Arnoldowi aby ten opowiedział jakąś historię. - Dobra, Dobra. Opowie wam historię. Usiądźcie wygodnie słuchajcie - powiedział Arlond. Dzieci krzyknęły radośnie. - Opowiem wam o pewnym magiku Salabanie... ![]() Salaman był małym chydym simem. Pracował jako alfa-tester w początkujacej firmie gier komputerowych. Poza grami komputerowymi miał inne przesłanie - magia. Interesował się nią. Mówił, że zostaie wielkim magikiem. Lecz wszyscy go wyśmiewali i odtrącali. Salaman nie miał dużo pieniędzy, więc wykupił małą kawalerkę w SimCity. ![]() SimCity słynie z tego, że tu moze wszystko się zdarzyć. Pewnego dnia gdy Salaman beztrosko tańczył pod jego drzwiami Tajemniczy Gość zostawił paczkę. Zadzwonił do drzwi i poszedł. ![]() Salaman otworzył drzwi. Zastał paczkę i zaciekawieniem ja otworzył. Była tam karteczka, a niej napisane: Zestaw dla początkujacych magików. Niech spełnią się twoje marzenia. Rada magików w SimCity. Oczy Salamana były jak dwie wielkie, lśniace kulki do gry w bilarda. Bardzo się cieszył i wyjął wszystko z paczki. ![]() Z paczki wyjął magiczną różdżkę. - Nazwę cie Albert - powiedział uśmiechniety. ![]() Nagle wszystko wyskoczyło z paczki. W paczce były trzy składniki: Pot ropuchy, masło i pszczeli wosk. Na nich było napisane: Skłądniki do twojego pierwszego czaru. Baw się dobrze. ![]() Wyjął jeszcze Magiony i paczka odleciałą na orbitę. Salaman patrząc na odlatującą paczkę powiedział: Spełniły się moje marzenia. Dopilnuje tego abym został magikiem. ![]() Salaman siedział do wieczora przy książkach o magi. ![]() Leżąc na łóżu Salaman pomyślał: Jutro będzie fascynujący dzień. Mam zamiar zrobić pierwsze zaklecie. C.D.N Część dalsza nastąpi wkrótce... |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|