Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.04.2008, 15:27   #1
Shinobuu
Guest

Domyślnie Kopciuszek inaczej

Nie, to nie jest kolejne cukierkowe Fotostory. Dodam jeszcze tak przed rozpoczęciem, że to moje pierwsze proszę więc o ocenę na luzie ;p.

Prolog

Cześć mam na imię Maja, żyje sobie jak każda inna nastolatka ze swoimi problemami itp. Nie nie ja ŻYŁAM jak każda normalna nastolatka póki mój kochany tatuś (Piotrek) nie znalazł sobie tego wrednego babska za żonę( Ivona się zwie), które cały dzień spędza przed lustrem podziwiając swoje nowe silikony.

Niestety mam teraz też dwie wredne siostry. Nie uśmiecha mi się to, szczególnie, że wszystkimi obowiązkami obarczają mnie. A zapomniałabym wam je przedstawić.
Pierwszą moją „siostrą” jest Jagoda ma 15 lat i dwa ulubione zajęcia leżenie na kanapie i oglądanie telewizji oraz podcinanie sobie żył. To drugie jest jej nałogowym zajęciem. Nie wiem co ona widzi w kaleczeniu sobie ciała ale gdy się ją o to pytam powiada, że to nie moja sprawa. Ja zresztą sama nie mam zamiaru mieszać się w to.

Kasia jest moją drugą „siostrą”, czemu mnie tak ukaraliście jakby jedna siostra nie była kopem od losu. Ma również 15 lat. Osobiście bardzie ją trawie, jest do mnie milsza. Jej ulubionym zajęciem jest zabawa z bezdomnymi zwierzakami. Pisze tu zwierzakami, bo nie ogranicza się tylko do psów i kotów. Uwielbia również pingwiny skunksy.

Żyłam sobie prawie całkiem normalnie do tego pamiętnego ranka, od tego czasu wszystko jest inaczej. Siedziałyśmy sobie przy stole Kasia nawijała mi coś o UFO, a tata poszedł zrobić śniadanie niestety dobrym kucharzem nie jest, ale Ivonie oczywiście nie chciało się nic robić.
Było nawet fajnie aż się dziwiłam, co się stało, że jest ok.

No i długo na nieszczęście nie trzeba było czekać. Tata, gdy postawił mleko na piecu, aby te się gotowało, usiadł z nami do stołu, zagapił się no i stało się wybuchł pożar. Wszyscy oczywiście okropnie spanikowaliśmy,
Tata jako pierwszy odzyskał zimną krew i kazał nam się ewakuować, po czym wraz ze strażakiem próbował ugasić pożar. Pisze tu próbował po wprawdzie pożar został ugaszony, ale kosztem życia mojego kochanego taty.

Nawet zdjęcia z jego udziałem nie wyglądają pięknie, bo Ivona wylała na nie swoją poranną kawę.
Teraz moje życie jest całkiem inne, ale o tym opowiem wam potem (Jagoda coś ode mnie chce).
__________________________________________________ ______________
Mam nadzieję, że się podobało zdjęcia są tak duże dlatego, że to coś w stylu opisu postaci. Następne zdjęcia będą mniejsze. 1 odcinek dam za jakieś 4 dni. Mam jeszcze pytanko zrobić go w formie komiksu, czy zostawić tak jak jest.

Ostatnio edytowane przez Shinobuu : 07.04.2008 - 16:45 Powód: górne zdjęcia nie chcą się otwierać
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.04.2008, 15:36   #2
Nesta

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Kopciuszek inaczej

Cytat:
póki mój kochany tatuś (Piotrek) nie znalazł sobie tego wrednego babska za żonę( Ivona się zwie), które cały dzień spędza przed lustrem podziwiając swoje nowe silikony.
ten tekst mnie rozwalił xD

Cytat:
postawił płatki na piecu, aby te się gotowały
To płatki się stawia na piecu żeby się gotowały? Mnie się nie zdaje, no ale dobra.

Cytat:
sam ze strażakiem
To sam czy ze strażakiem?

Ładnie napisane, zdjęcia całkiem całkiem, tylko że dwa pierwsze mi się nie wyświetlają. Tyle mogę powiedzieć narazie, a ocenię po następnym odcinku.
Nesta jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2008, 16:16   #3
Shinobuu
Guest

Teraz widzę, że mnie też te zdjęcia górne się nie otwierają. Na początku wszystko było ok, zaraz to poprawię i to ze strażakiem ;p umkneło to mojej uwadze.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2008, 17:24   #4
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Mi się już otwierają
Fajnie sie zaczyna. Tekst rzeczywiście dobry
Jedyne, co mi się nie podoba to mieszanie imion polskich z angielskimi. Nie mogłaś zamiast "Ivona" napisać po polsku przez "w"?
Prolog naprawdę mi się podoba. 9,5/10
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2008, 17:48   #5
Milou
Guest

Mi też się otwierają
Prolog bardzo mi się podoba i z chęcią będę czytać dalej.
Ocenię po 3 odc. Pzdr.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2008, 18:01   #6
Mirpul
Guest

Szczerze?
Ziew.
Sorry, ale historii o kopciuszku było parę multumów i jeszcze trochę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2008, 18:07   #7
Shinobuu
Guest

Nie bój się Mirpul kopciuszek to nie będzie, na początku miał troche nim być ale nie teraz :p. Tu nie będzie kolorowo ;p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2008, 18:11   #8
Mirpul
Guest

To dobrze, bo już mi gardłem wychodzi.
Not-abene: Ładne fotki robisz ^.^
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2008, 20:14   #9
Tusiek
Guest

Szczerze? Ostatnie dwa zdjęcia the best . I te "kawowate" plamki, tylko... Jak ona zdążyła sięgnąć po aparat, włączyć go, zrobić zdjęcia, wywołać je, a potem jeszcze ta Ivona wylała tą kawę? I, i... To tak szybko! Fakt cukierkowata to ta opowieść nie jest...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.04.2008, 21:35   #10
Monitkowa

Reputacja: 15

Bardzo ładnie + te stare, zżółkłe zdjęcia.
Teskt bez zarzutu.
Fajnie (lub nie fajnie ; )) Wyglądaja pocięte ręce Jagody. Zaczyna się świetnie ^^
10/10
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania