Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.04.2008, 20:36   #11
Fiorella

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Wafelkowy Bulwar

Bryła ciekawa. Rób zdjęcia na wysokich ścianach. Ogólna ocena 10/10.
Fiorella jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.04.2008, 00:48   #12
haughton

Cytat:
Napisał 19OlusiaSims92
Hey. Patrzcie tylko jak szybko dodaje te domy
No właśnie. Ilość niekoniecznie idzie w parze z jakością. Bez obrazy, ale mam wrażenie, że wraz z Nat95_Emosią budujecie domy "na wyścigi" na zasadzie "wrzuce pięć domów na forum, więc będę lepsza niż ona".

Bryła nie byłaby taka zła, gdyby nie to że ma koszmarny kolor oraz niezrozumiałą dla mnie mieszankę okien i drzwi - jeden rodzaj okien w zupełności by wystarczył. Przydomowy zieleniak również sprawia wrażenie chaosu: jabłoń, brzoza, kaktusy pod płotem (sic!) i dwadzieścia metrów kwadratowych żółtawo-złotych płytek, do tego kilka rabatek i szklarnia za domem. Nie, nie i jeszcze raz nie.

Wnętrza - nie tylko puste (co doskonale widać na rzutach), ale i ciemnawe, nieprzytulne oraz pełne stylistycznego chaosu. Tak więc w salonie wiejski fotelik w duecie z supernowoczesną wieżą stereo, w gabinecie klubowy fotel i wspołczesne biurko z abstrakcyjną rzeźbą...do tego "wiejska" łazienka i sypialnia z klasycznym umeblowaniem. Brakuje również elementów dekoracyjnych: firanek/zasłonek, bibelotów, obrazów oraz roślin.

Moim zdaniem warto byłoby "dopracować" jeden domek, pograć w nim trochę i dopiero wtedy pokazywać go publicznie. Na pewno lepsze to niż kilka bardzo przeciętnych projektów.

Ostatnio edytowane przez haughton : 22.04.2008 - 00:51
haughton jest offline  
stare 22.04.2008, 10:07   #13
bouffe
Guest

Muszę powiedzieć, że bryła, którą zrobiłaś, jest o wiele ciekawsza od poprzednich. Taras mi się nie podoba, w ogóle nie umiesz budować tarasów. Proponowałabym Ci, żebyś zamiast tarasu dodawała jakieś drzewa, kwiaty. Ogólnie roślinność, może jakąś ławeczkę i tyle. Nie dawaj tych podłóg i barierek. Zaobserwowałam również, że w każdym domku masz szklarnię, nawet nie zwracasz uwagę, czy będzie pasować czy nie. A pomyślałaś, czy ona w ogóle jest Ci potrzebna? Spróbuj zbudować dom bez szklarni. Zobaczysz, że będzie o wiele lepiej wyglądać. W środku dodałaś za dużo żółtego koloru, takie jest moje zdanie. Zauważyłam też, że strasznie mieszasz style, np. w salonie masz nowoczesną wieżę stereo, a obok staroświecki fotel. Strasznie się to gryzie ze sobą.

Ocena: 4/10

stare 22.04.2008, 11:48   #14
Patka :P
Guest

Domek dużo lepszy niż poprzednie.... Ale żółta podłoga <lol> Dużo rzeczy nie pasuje, no ale jest lepiej. 5/10
A jeszcze, co z tego że dużo domów dajesz na forum? Moim zdaniem, lepiej było gdybyś zbudowała 1 porządny domek, niż 3 byle jakie.

stare 22.04.2008, 17:15   #15
Koornela
Guest

Powiem ci, bez urazy, ale mogłaś się lepiej postarać...Nie masz poprostu talentu do budowania...Przykro mi. Może wiesz by wystarczyła chwila albo dwie na zbudowanie estetycznego ładnego domku...Zgodze się z Haughtonem, że poprostu wrzucasz domki poto żeby poprostu wiesz...Żeby mieć ich dużo...A co do domku 2/10

stare 22.04.2008, 17:35   #16
Kleopatra VII

Bez urazy ale ten dom jest uzadzony bez gustu. Bryła jeszcze ujdzie ale w srodku. Takie pomieszanie stylu czesem ladnie wyglada ale tu ci nie wyszlo. Sprobuj moze jeszcze raz przemyslec sobie w jakiej kolorystyce chcesz zrobic kazde pomieszczenie czy w jakim stylu caly dom a potem jeszcze raz uloz dom.
Kleopatra VII jest offline  
stare 22.04.2008, 18:21   #17
treys

Zrobiłaś duży postęp i się z tego cieszę . Nawet mi się spodobał no i nareszcie zaczełaś chociaż trochę meblować kompletami! Podłoga na tarasie nie pasuje do mebli. 7/10 ocenie tak wyżej nie mogę, bo poprostu nie wszystko jeszcze jest super ale myślę, że będzie stać cię na to aby wybudować taki jaki będę mogła ocenić wyżej.
treys jest offline  
stare 23.04.2008, 19:03   #18
Ftopic
Guest

No i znowu koleja katastrofa +3/10 za bryle

stare 23.04.2008, 19:23   #19
*Ashley*
Guest

Dom moim zdaniem jest tragiczny duzo rzeczy mi sie nie podoba ocena
3,5/10
Poprostu dom nie ma swojego stylu.

stare 25.04.2008, 12:52   #20
sympathique.
Guest

Ładna nazwa, okropny dom ;/.....
Następnym razem się postaraj. 2/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania